Šta je novo?

Trg Slavija

Ni meni nije baš najlepši granit, Jablanički je daleko lepši od ovog sivkastog. Ovaj granit nema taj sjaj i više mi liči na behaton nego na granit. Zna li se gde je nabavljen?

Kakvo crno planiranje?! Bici staze su ubačene bez ikakvog ozbiljnog planiranja. Bukvalno su pravili projekat bez bici staza, pa su ih ubudžili. Da li je išta u gradu napravljeno od 90-ih što bi pokazalo da su bici staze planirane?

Ne mogu da se setim ni jedne jedine bici staze koja je namenski napravljena tako što je nešto novo napravljeno za nju (osim obaranja trotoara).

Pardon - imamo onaj deo u Bulevaru oslobođenja po zelenoj površini kod Autokomande.

Pa na mostu na adi planski su uradjene staze a i tu ima gresaka ako se nevaram

To ne računam. Ne verujem da bi taj deo bio uži i da nema biciklističke staze. Ali dobro, može i to da se računa kao i Pupinov most. Tu bih onda mogao da priznam da je planski napravljen deo na borčanskoj strani koji vodi ka... NIGDE.

end of

Malo je nelogična i pozicija drveća na Slaviji. Ako su platformu-terasu na platou kod NBS pravili da sa nje može da se "Gleda" fontana kako su Mali, Folić i Vesić pričali, zašto su onda posadili drveće između nje i fontane? Lepo je gledati i u krošnje drveća kada poraste ali onda će platforma izgubiti uligu vidikovca osim u pogledu na kanjon Nemanjine koji nikoga neće oduševiti.

Slučajno sam malo pre naišao na snimak (story) na instagramu, navodno stubovi na platou puštaju muziku kao i fontana. Nažalost taj snimak ne može da se prenese, ali se poprilično jasno čula muzika, a i onaj koji je napravio story je to i napisao. Doduše ne pratim priču oko platoa pa sad možda je već bilo priče ovde da tako i treba, tj. da je već to bilo poznato.

Zvucnic su na banderama na platou nisi vise oko fontane na stubovima kao ranije

Da li će se ljudi manje zakucavati u muzičke bandere nego u obične?

Da li su ovo pametne bandere koje komuniciraju sa pametnim telefonima i upozoravaju glupe korisnike da ne udare u banderu?

i malo "vise stubova i sahtova na malom prostoru"

slikao SasaBG sa SSC

Sa druge teme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505920#p505920:koh2yowv je napisao(la):
Zuma » 06 Jan 2018 12:22 am[/url]":koh2yowv]... pomoćnik dirigenta vodoskoka :lol:

Zaboravili ste kontrolnu kutiju koja je bila smeštena ispred Slavije, nikada proradila, samo da bi odmah zatim bila razmontirana i ona i kablovi do nje. Tek čekam novu kutiju i nove kablove, kao i početak dirigovanja.

file.php

Ja sam se prosto navikao da sve što je naprednije/sofisticiranije/mlađe od tehnologija iz doba hladnog rata* ovde jednostavno ne može da opstane u javnom i kolektivnom vlasništvu. Spuštajući stubovi, detektori pokreta za fontanu, touchscreen-ovi, interfoni, solarni paneli... sve je to đavolja rabota u Srbalja.

Edit - U stvari šta hladni rat... neki bi najradije da se vratimo u srednji vek. Npr pojedini stanari u zgradama koji bi, ne samo interfon, nego i običnu bravu s ključem, zamenili seoskom kapijom i rezom. Jer im je i nošenje ključa previše komplikovan posao i prevelika odgovornost.
Tako je i sa javnom imovinom. Sve što ne mož' se koristi ko pre 1000 godina, i što ne mož' se opravi čekićem i kanapom, to prosto neće da može ovde.

Jedno što ne znam da li su krivi baš svi Srbi, tj njihov odnos prema tehnologiji ili đavolu, ili samo neki Srbi. Pošto ovo nije sve. Ako se sećate bilo je tu i pitanje izvesne male meteorološke stanice koja meri lokalnu brzinu vetra na Slaviji da bi mogla da se automatski smanjuje i povećava visina mlaza. Tobože pitanje bezbednosti vožnje. To su one polu loptice na obrtnoj osovini. Nigde ih nema ili ih bar ja ne vidim. Pa se po novinama pisalo da deo za kontrolu mlaza u zavisnosti od vetra nije ni bio naručen zato što nije na vreme postao deo projekta, ili nešto slično, već sam zaboravio tačan razlog. Koliko mi se čini, situacija je i dalje ista, iako je trg nov. Ni to nije vezano za sve nas, kao ni nedostajuća dirigentska konzola vodenog mlaza.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469974#p469974:2dp9ujqs je napisao(la):
mradulovic » 07 Авг 2017 09:34 pm[/url]":2dp9ujqs]BEz cesme ovaj plato nema neku veliku vrednost. Nije dovoljno velik da da kutak koji je dovoljno odaljen od susednih ulica i buke od saobracaja...Ovo ce ljudima koristiti koliko i zelenilo ispred Staklenca na Trgu. Da ima neka cesma prica bi bila mnogo smislenija

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=470022#p470022:2dp9ujqs je napisao(la):
Bender Rodriguez » 08 Авг 2017 10:17 am[/url]":2dp9ujqs]Biće još jedan betonski krmaktorijum

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=470034#p470034:2dp9ujqs je napisao(la):
Zuma » 08 Авг 2017 12:18 pm[/url]":2dp9ujqs]Možda negde naknadno istovare onu odvratnu, tobože "privremenu" limenu česmu, kao na Trgu Republike i Zelenom vencu. To je kod nas univerzalno rešenje za sve koje su nesposobni da od početka u projekat ubace sve što znaju da će biti potrebno. Nema ni WC-a

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=470859#p470859:2dp9ujqs je napisao(la):
Zuma » 12 Авг 2017 03:09 am[/url]":2dp9ujqs]Mislim da treba resetovati oduševljenje povodom česme. Sa slike se vidi da je na mestu na kome ne može da ostane. To je privremena česma, dok traju radovi.Glavno je da je sve daleko jeftinije od prave česme.

Не, није ме мрзело да прекопам тему како бих нашао ове надобудно исписане будалаштине, јер ...

2j3pu0j.jpg

... Још да сачекам да заврше клоњу па и њу да фоткам како би се фотодоказима оповргле тврдње засноване на, по обичају - ничему.

Bravo, bravo, za ovakav trud zasluzujes cela dva sendvica, ipak si ti najistaknutiji naprdni clan ovde.

Ovaj velelepni prizor, po znacaju i znamenitosti, predvidjam da ce nadmasiti cak i terazijske lavove.

Napokon eto česma
e pa stf + 1 :kk: :D

Bumbarevo brdo wrote : ...Ovaj velelepni prizor, po znacaju i znamenitosti, predvidjam da ce nadmasiti cak i terazijske lavove...

Terziski lavovi su kao ,,saharski nakit,, da čovek crkne od žedji samo gledajuci ih...
.... da nema one jadne male ,,lavabo,, česmice prekoputa na ulazu u Bezistan na Kasininom zidu .... mnogi bi majkali na licinom mestu
ova
kakva god da je, bar moze da se utoli žedj
a pride nije ni ružna a izgleda ni skupa
pa bi mogli da je ,,nakotimo,, da imamo i za dr. ul.... na pr. u sušnim bulevarima kako u starom tako i Nbgd delu
:sesir:

Kao sto boca ica podrzava izgradnju cesmi tako i ja podrzavam javne toalete ali ta dva detalja ne mogu izmeniti sliku o ovom besmislenom poduhvatu koji je promenom pesackih kretanja (pomeranjem pesackih prelaza) dodatno izgubio smisao ako ga je ikada i imao.

To niko ne spori ali gledaj kao jos jedno pritrajno rijesenje za narednih 20 god dok nekrenemo da radimo metro a tad ce vec biti zrelo za remont
Poenta stf posta je zumina kritika koja je bila neosnovana i ako je bilo receno da ce biti i cesma i wc

Први следећи рационални потез на Славији био би измештање окретнице Бирчана у део Краља Милутина између НБС и новог платоа. Таман да имамо лепу модерну окретницу поплочану гранитом са чесмом за воду и јавним тоалетом, што би могао да постане и стандард за остале окретнице у граду :)

За време Ђиласове администрације сам као део тима ИмамоПлан критиковао подземне пролазе као скупе и непотребне и предлагао сиротињску верзију претумбавања Славије само премештањем позиција стајалишта и пешачких прелаза. Као да су преписали до словца шта смо тада предлагали. Разни предлози по том принципу су цртани и овде качени. Зато се и слажем све време са изведеним решењем и то нема везе са било каквом политиком. То је мој став који годинама стоји непромењен.

Још само да пребаце окретницу из Катићеве у Краља Милутина да би истумбана стајалишта добила пун смисао и добијамо најфункционалније могуће саобраћајно решење које не изискује радикалне измене. Ткз. сиротињска реконструкција. Привремена. До метроа.

Meni je ova lokacija terminusa u Birčaninovoj kretenska. Osim ako ne promene smer Deligradske, ne vidim poentu zadržavanja terminusa na tom mestu. Koja je to logika da je tako bitan terminus toliko daleko od samih tačaka presedanja? U 100 maraka da više ljudi koristi 31 nego trole, da bi mogli lakše da presedaju na 42, 47, 59 kod Hrama...

I još jedna opaska vezana za ceo kružni tok, nešto što bi i deca u obdaništu trebalo da znaju, a to je termodinamički princip otvorenih sudova :D
Ako neki sud ima veći broj ulaza nego izlaza, a svi ulazi/ilzazi imaju podjednak protok, onda će taj sud da se prepunjava :vops:

Sa ovom kolicinom saobracaja, saobracajno resenje koje iskljucuje podzemne prolaze ne moze da bude funkcionalno, vec obicna sminka, sto se svakodnevno i vidi iz prilozenog.

Jeste to nezgodna dilema, ali ako cemo da gledamo u pasulj hoce li metro proci za 5 god, 50 god ili mozda nikad, tesko da ce nas to negde odvesti i nastavicemo samo da se sminkamo. A i sminkanje kosta, posebno ovo raspevano farma-pink-ruzicasto sminkanje. A i ono je privremeno, zar ne?

Mozda je jeftinije resenje od kopanja podzemnih komunikacija ici na pesacku stazu oko trga s tim da za razliku od sangajskog prsten ide delimicno iznad kruznog saobracanog toka (iznad tramvajskih sina) ? Onda ostaje mesto za metro ispod trga.

Vrh