Šta je novo?

Tramvaji

Слажем се, када сам их први пут видео изненадио сам се откуд са жути ЛЕ :D

Jel ima slika tih Ikea buseva?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ima u temi za autobuse ja mislim. Ukucaj u pretraživaču 3226 ili 3229,to su njihovi garažni..

Ево управо у руци држах мапу Београда и паде ми на памет једна занимљива идеја. :) Шта мислите о томе да се из Немањине уради лево скретање у Ресавску (десно већ постоји и користе га линије 3, 7 и 12), као и лево скретање из БКА у Старине Новака? Скретање у Ресавску би користиле линије 10 и 14, а скретање из БКА у Старине Новака линија 10 у случају неких радова или застоја у Београдској. Опште је познато да нам алтернативних трамвајских коридора генерално мањка.

Nije mi jasno na šta si konkretno mislio za Resavsku. Postoje skretanja i levo i desno iz Resavske ka Nemanjinoj (ka GŽS i ka Slaviji).

Нисам знао, изгледа да имам лошу мапу (из 2014. је иначе). А за ово из БКА у Старине Новака за линију 10?

Nije do mape, nego do stanja na terenu. Od kad znamn za sebe, postoji skretanje ka Slaviji, koje ne znam da li je ikada bilo u funkciji, osim u vanbrednim okolnostima. Samo mi se jednom u životu desilo da koristim to desno skretanje, kada je bio neki zastoj u Beogradskoj, a linija 14 išla preko Taša , Resavske i Nemanjine ka Slaviji.
Na raskrsnici BKA i Starine Novaka ne postoji nikakvo skretanje, samo Beogradska - BKA i obrnuto. Trebalo je sada prilikom radova u Kraljice Marije da se napravi desno skretanje iz Starine Novaka u Kraljice Marije. Ne košta puno, a puno se dobija sa time. Linija 3 bi mogla tuda da ide i da se ubrza, a i da se bar malo rastereti raskrsnica sa Ruzveltovom.

Pogledajte prilog 1

@ solecar
Знам да не постоји скретање између БКА и Старине Новака, него сам ја предложио да се уради, како би и 10-ка, када је врате, имала алтернативни правац у случају да Београдска закаже, пошто 14-ица већ има алтернативну трасу. :wink: Ваљало би, временом, поставити шине и кроз Бањичку шуму (Булевар ослобођења) у случају обимнијих радова или застоја у В. Степе, али и изградити и други депо, са друге стране Саве.

Svi živi nam ili poklanjaju ili uvaljuju "povoljno" tramvaje, a niko da uvali proširenje mreže za sve te silne tramvaje. Mi i ovako imamo tramvaja za sigurno, 1.5x širu mrežu.

Сулуда набавка ако хоћемо да развијемо домаћу производњу трамваја у Крагујевцу. Ово би био потез као када су 80их уместо Гошиног "летећег шумадинца" узели РВР.

Jутрос је једна гомилетина безобразника возила жутом траком кроз Булевар Ослобођења у смеру ка Бањици а, по свој прилици, и у мом смеру чим се 14-ица јутрос око 8 вукла као пребијен коњ... Знате ли шта бих ја радио да сам на месту возача трамваја у таквим ситуацијама? Па једна рука би ми константно била на звону, ако треба и пола сата, све док се и последњи егоиста не склони са мог пута! Размислио бих и о куповини мегафона, да се гласније чује звоњава...
Дакле овако некако, само што би то било трамвајско, а не школско звоно као на снимку, у континуитету бајо мој док се не посклањају:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HyGxHma-gXQ[/youtube]

Oko 20:35h kod Franša D'Eperea bio je neki zastoj tramvaja u smeru ka slaviji, bilo je oko 10 tramvaja poređano, 3 Španca, Švajcarac i 6 Čeha, čudan ali tužan prizor

Ja hocu da odlepim sto svako jutro u Topcideru gomila njih prolazi tramvajskom basticom pored one Dascare ka mostu. Sto je najcrnje tako aktiviraju semafor na senzor i bukvalno nastale kolaps u Drajzerovoj zato sto se tramvajski semafor konstantno ukljucuje.

Može sasvim normalno da se priđe automobilom i iz pravca Požeške i Đorđa Stanojevića. Problem je upravo deo na mostu gde je tucanik sa ovom elastomernom podlogom koja ga je primorala da ide sredinom i manevriše između tramvaja.

Послати у лудницу одмах.

Ја сам, иначе, пре неки месец сликао бициклисту како се пење трамвајским шинама из Ђ. Станојевића на мост...

ЕДИТ: Ево га мајстор. Отишао скроз горе...

Šta li je u glavi tim ljudima da se tuda zapucaju ?? Most prazan , nema gužve. Šine visoke i moguća oštećenja vozila.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=692078#p692078:3qj93b4b je napisao(la):
Žika » Уто Дец 24, 2019 2:16 pm[/url]":3qj93b4b]Šta li je u glavi tim ljudima da se tuda zapucaju ?? Most prazan , nema gužve. Šine visoke i moguća oštećenja vozila.

Да имају нешто у главама вероватно не би ишли туда. :bash:

Vrh