Zato što su tramvaji spori i beskorisni i svaki treći put kad se vozim sa njima pokvare se i u svakom drugom ne radi grejanje i osećam se kao da sam u zamrzivaču. Uvek je brže ići sa 17 do Ušća ili bilo gde na Nbgd, nego sa 7, kao što je brže ići sa 31 do Kalemegdana, nego sa 5. A i uvek je brže ići do Banjice sa 50 nego sa 14, to je razlog zašto tramvaji po meni uopšte nemaju nikakvog smisla, sem kada mora da se ide do Vukovog spomenika.
Ја не знам да ли сам срећник, шта ли је, али мени се трамваји баш ретко кваре кад ми наиђу, једном у милион година. Штавише, томе су некако склоније троле, нарочито када пада киша, бар у мом случају. А да су на неким деоницама спори, то стоји, негде семафори баш дуго држе, један такав има на Трошарини, често се дешава да трамвај на њему стоји и по 5 минута и никако да крене. Искрено говорећи, трамваји су нам ипак солидни, једино што они силни новије пристигли Швајцарци (стигли су 2016.) стоје, док са друге стране никако да отпишу оне прве пристигле из 2001. и замене их новије пристиглим, а и што никако да упаре оне преостале неспарене Катице које сам спомињао летос (Гоше #2351+#2345, такође Гоше #2315+#2276, као и чоперци #2419+#2402, а могли би и да уграде нове тиристоре на #2409 и #2410, па да опет буду компатибилни за спаривање). Те новоспарене Катице би биле пун погодак за најоптерећеније линије, тј. поласке на њима које још увек опслужују соло Катице. Греота је да се добри трамваји толико штеде, а о томе како се арче ресурси говори и то што им #2351 служи као чистач снега, а #2345 им служи као туристички трамвај иако, искрено говорећи, и нема неку туристичку вредност, тим пре што је модернизован баш као и #2351.
Имам и 2 занимљива питања.
1. Постоји ли неки објективан разлог зашто се Шиндлери пуштају искључиво на 11? Постоји ли могућност да исти вуку жуте приколице које тренутно вуку Дивази, па да раде и на линијама 3, 7, 9, 12, 13?
2. Често виђам да зелени (BVB) Дивази вуку жуту (BLT) приколицу, па ме интересује да ли, аналогно томе, жути (BLT) Дивази могу да вуку зелене (BVB) приколице, што никада нисам видео?
Хвала унапред на одговору!