Ja ne mislim, jer naši ljudi, pogotovu stari, umeju da se natovare ko mazge kad idu iz neke kupovine i sa pijace. A ima i onih koji vole da koriste javni prevoz kao svoju dostavnu službu, pa uđu sa tovarom saksija, ili odeće, ili čega god su već prodavali na divljaka na nekom trotoaru.
Baš sam pre neki dan video jednu takvu. Ušla žena sa 5 cegera nečega što se vidi da je za prodaju i onda očekivala da se svi sklanjaju za nju i njenu pokretnu tezgu (najverovatnije divlju). Ja se nisam ni pomerio, pogotovu što sam bio dalje od vrata i bilo mi je pretoplo a imao sam i svoju kesu u rukama (ali jednu, ne 5 cegera).A ima i onih penzosa koji se u svoj svojoj mudrosti mrtvi ladni odluče da usred špica krenu na putešestvije po Beogradu. Sećam se prošlog leta, napolju elementarna nepogoda, 45 faking stepeni, na ulicama samo ko mora i ko radi, i odjednom u autobus ulazi baba natovarena sa nekim kesama i cegerima. I vozi se bar 3-4 stajališta. Morala tad da se obavi ta kupovina pa to ti je. Makar i po rizik od šloga ili infarkta. Tako da ima svačega, ništa me ne bi čudilo.
Ja lično ne volim nešto taj sistem sa dugmićima za otvaranje vrata odnosno sa automatskim zatvaranjem. Pogotovu što sam 100 puta gledao kako se na starim tramvajima (Divag) vrata vremenski zatvaraju baš u momentu kad neko krene da ulazi na njih. Jednom je bila i neka amerikanka sa bebom u kolicima. Ne znam otkud ovde, ali je definitivno bio američki naglasak kad je vozaču viknula "thanks for nothing!" Pa sam joj rekao da su automatska vrata i da nije on kriv.
E da, i Zadušnice su posebna priča. Ako ne odeš na groblje za Zadušnice, automatski ideš u pakao.

Zato kad god one padnu na neki dan, Beograd tad postaje ko Mumbaj. I izlaze i zdravi i oni koji treba da miruju i kuliraju kod kuće.Jer mora BAŠ TADA da se ode na groblje, pa makar i završio trajno na njemu...