Šta je novo?

Tramvaji

Још је рано. Кад се шпанска сапуница завришила после 3 епизоде?

Najavio je i Bmc zglobove i Akie solo, izgleda da je samo za Akiu promašio, ali videćemo.

Prilozi

• B2D1DF6C-40B4-401B-8971-F8DC6A08B74F.png
    B2D1DF6C-40B4-401B-8971-F8DC6A08B74F.png
    234,6 KB · Pregleda: 149
Vlada nacionalnog spasa sa najsrpskijim od srpskih gradonačelnika namešta tendere Turcima koji prednjače u naoružavanju Kurtija.

Nema ovde nijednog drugog itneresa osim ličnog bogaćenja. To je prvi i jedini prioritet, sve ostalo je laž.

Normalno, kad u Napulju sve tendere raspisuje Kamora.
Od koga Milano i Torino nabavljaju tramvaje, i po kojoj ceni?
I Temisvar koristi Bozzankaye. Ne izgledaju lose spolja i iznutra al kakav li je kvalitet u odnosu na CAF?
Pogledajte prilog 201123Pogledajte prilog 201126
I BMC spolja i iznutra izgledaju moćno, ali samo dok vozač ne upali motor. Ako su turski tramvaji kvaliteta kao turski autobusi, ne daj ti bože.
Španija, Češka, Nemačka, Francuska šinska vozila proizvode već gotovo dva veka, a Turska tek odnedavno. Moraće da prođu još decenije i decenije da bi se sa svojim proizvodima približila starim evropskim industrijskim zemljama, a još više da bi ih eventualno prestigla.

nema vise sanse da se obori tender opet, je l da?
Има, сви тендери пролазе кроз исте фазе. Сада је само објављено рангирање понуда. Има још неколико корака до потписа уговора, што обично траје 2 месеца, а може и дуже ако се неко буде жалио.

Koliko me pamcenje sluzi,bilo je neko sustizanje na NBG,udaren je u zadnji deo. Spolja barem,nije bio toliko ostecen,ne znam zasto je rashodovan.
Meni je u glavi kod Trošarine sudar. Govorili su da mu je skroz osa poremećena i da nije mogao da se osposobi, što je šteta jer je bio tek desetak godina star. Dugo je stajao u ćošku, dijagonalno od mesta gde sad nasipaju šljunak za podvožnjak. Pored njega su stajali otpisani 294 i 322, dok je 420 bio prepoznatljiv po Minotti reklami.

Има, сви тендери пролазе кроз исте фазе. Сада је само објављено рангирање понуда. Има још неколико корака до потписа уговора, што обично траје 2 месеца, а може и дуже ако се неко буде жалио.
I u kojim koracima postoji mogućnost za žalbu/obaranje?

Turski tramvaji, ukidanje planiranog produženja za Mali Mokri Lug, neizgrađena deonica za Rakovicu i Kneževac i pitanje je da li će, sakaćenje kruga dvoje preko Kalemegdana....
Lepa budućnost beogradskog tramvaja:violina:

Turski tramvaji, ukidanje planiranog produženja za Mali Mokri Lug, neizgrađena deonica za Rakovicu i Kneževac i pitanje je da li će, sakaćenje kruga dvoje preko Kalemegdana....
Lepa budućnost beogradskog tramvaja:violina:
Što bi rekao Bora:

"Ja sam vrlo, vrlo zadovoljan tip
jer, pred sobom vidim perspektivu
budućnost svetlu i lepu"

I u kojim koracima postoji mogućnost za žalbu/obaranje?
Следи формална одлука о избору, коју доноси комисија, и потписује директор. Ту постоји могућност жалбе.

Након тога се иде на потписивање уговора. Пошто је у питању велика набавка, велика су и средства обезбеђења (банкарске гаранције), и та процедура може да потраје. Осим тога, могуће је и да се разним анексима додатно прецизирају технички детаљи око логистике испоруке, обуке, одржавања и сервиса.

Понекад се дешава и да у овим фазама не дође до уговора, одустајањем наручиоца или изабраног понуђача, уз наплату гаранција за озбиљност понуде, или споразумно, или на суд.

Требало би имати у виду да се овакве ствари ипак ретко догађају.

nema ovde ko da se zali, posto je samo jedna ponuda.

moguce je samo da eventualno ponuda bude odbijena, jer>

-zeznuli popunjavanje tenderske izjave (o ispunjenosti uslova)
-zeznuli bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude (rok vazenja/iznos)
-tehnicki deo ponude
-referencu

a u procenjenu vrednost se uklapaju.

Da li pravo žalbe imaju samo ponuđači ili i oni koji nisu učestvovali na tenderu?

Мислим да жалбу може да уложи било ко, укључујући и државне институције, или било које заинтересоване стране.

goje, mozda si u pravu. u praksi ja to nikad nisam video.
postoji tzv. aktivna legitimacija i moje tumacenje je kao tvoje.

recimo, grupa gradjana podnese zalbu republickoj komisiji, jer izrazava sumnju kako se trose nasi novci =) (ovde to pada, po mom misljenju, jer ako im je ponuda ispravna, GG je zakasnila, mada isti ishod resenja komisije bi se desio i pre isteka roka za podnosenje ponuda).

u nekom drugom slucaju, to je sasvim legitiman pristup (ali uvek treba uzeti u obzir da postoje zlonamerni ljudi/kompanije koji ce ovo koristiti do apsurda)

ovo potkrepljujem nacinom rada RK, gde se prilikom druge zalbe poljaka, nije ulazilo u meritum zalbe, jer ne bis in idem (ako neko ne barata, to je zabrana ponovnog sudjenja/odlucivanja o istoj stvari)
ovo nacelo je samo po sebi sasvim OK i jedno od osnovnih nacela zarad obezbedjivanja pravne sigurnosti i pravicnosti, ali ovde imamo slucaj odbijanja zalbe iz proceduralnih razloga, a u drugom pokusaju, oni se pozivaju na ovo nacelo, a bez da su prvi put ulazili (opravdano, jer procedura nije ispostavana) u meritum zalbe!

e:

Poslednja izmena:
hvala
al ja sam lud sto pitam, dahije ce svakako da isteraju svoje, makar im sto tendera oborili

Аферим!

Оријентализација Србије се наставља. Оупен, Балкан, нарко картели, куплераји, стамбени комплекси из дубаиа, коцкарнице и проституција.

Понављам, боље да гасимо предузеће него да брукамо некада славно српско име.

Vrh