GSP Beograd raspisao tender za kupovinu 25 novih tramvaja. Rok za dostavljanje ponuda 07.05. Procenjena vrednost nabavke oko 138 miliona evra.
Preko pet miliona po komadu
![Face with rolling eyes :rolling_eyes: 🙄](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f644.png)
GSP Beograd raspisao tender za kupovinu 25 novih tramvaja. Rok za dostavljanje ponuda 07.05. Procenjena vrednost nabavke oko 138 miliona evra.
Bio sam na telefonu, a ne mogu prikačiti .docx datoteku. Evo pretvoreno u .pdf.Dokumentacija?
A valjda neće baš oni. Možda im tramvaji i nisu tako loši, al svakako bi ih zaobišao. Dizajn mi je i ok, al gomila ovih glupih sedišta za jednu i po osobu mi nikakvog smisla nemaju. Svakako smešno mali kapacitet od 170 putnika za vozilo te veličine. Donekle to tramvaju uzima jednu od najvećih prednosti u odnosu na zgodni autobus.Bozankaya je na 170, petodelna i sa 3 obrtna postolja, plašim se da nam se to piše..
O kojoj Bozankaji je reč? U katalogu modela koji je na sajtu stoje karakteristike koje se već ne uklapaju u tender - dužina od 29-32m, širina do 2,40m, a Bozankaja je 32,7m dugačka i 2,60m široka.
To je već i realna cena, pogotovo za Stadler. Naši muljaju na veliko, al opet kažem malo ko to može da vidi (ne mislim što nije dostupno), i samim tim i učini nešto.који су наши говнари и сецикесе говори и следећи податак: Сарајево је своје Штедлере платило 2.3 милиона по комаду у првој транши и још 2.9 у другој. исто је кредитирао ЕИБ
Nama je najbolje da sačekamo 30ak godina da nam oni doniraju svoje.Da vas podsetim kakve tramvaje uzima Blt iz Bazela za 117 miliona, dugačke 45 metara. Okej je da se malo ugrade, ali ovo je lopovluk i bezobrazluk da nema dalje, ukrašće nam bar 50 miliona evra iz naših džepova, a opozicija će da ćuti i bojkotuje izbore.
![]()
BLT awards contract for new tram fleet to Stadler - Urban Transport Magazine
Last week, Baselland Transport AG awarded the contract for the procurement of 25 tram vehicles to replace the Schindler trams to Stadler Rail AG. The latest generation tram will be developed and produced in Switzerland. The investment volume including options and spare parts is around 125...www.urban-transport-magazine.com
Bolje i to nego da ovoliko plaćamo nove tramvaje, još verovatno Bozankaya iz Turske sa kojom uopšte nisu zadovoljni u Rumuniji. Prvo što uocim su ove glupe šipke kod vrata i staklo koje toliko smeta, da ne znam jel jedan krupniji čovek tu može da prođe uopšte, plus je enterijer jako ružan, bas izgleda kao pravi niskobudžetni turčin.Nama je najbolje da sačekamo 30ak godina da nam oni doniraju svoje.