Каже ми један човек да ће ТЦ с хотелом бити готов тек крајем године, кад се заврши унутрашње уређење свега, да је доста локала продато и да свакодневно долазе заинтересовани за куповину преосталих. Рекох му да се локали у таквим центрима обично само изнајмљују, али он рече да се овде купују.
Каже и да ће хотел бити у улицама Краља Петра Првог и Париској с топлом везом (ходником) преко крова, док ће тржни центар бити између, с улазима из Кнез Михајлове и Узун-Миркове. Зна се већ где ће бити који кафићи у приземљу, показивао ми је. Један ниво ТЦ ће бити под земљом, изнад три нивоа гаража са 700 (?) места; паркирање ће, наводно, бити бесплатно прва два сата.
Испод ове решетке у коју ће се уградити стакла биће изложени археолошки налази с лица места:
У току је поплочавање трга:
Овако изгледају стубови који ће носити светиљке (један десно у предњем плану, и два краћа уза стубове округлог пресека позади):
Помало ме разочарало кад сам данас видео да ће се Рајићева улица из смера КМ кроз ТЦ спуштати низа степенице према Узун-Мирковој. Мислио сам да неће бити нагле висинске разлике између њих, и да ће пролаз имати ширину улице, односно бити два (и по) пута шири од овога како је урађено.