relja":vgnykm1d je napisao(la):I ja sam u prvi mah pomislio na Mujinu ženu ili Morganovu ćerku
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A4%D0%B ... 0%BD%D0%B0
Ali, dan u kojem čovek ne nauči nešto novo je protraćen dan (pričam u svoje ime)
https://en.wikipedia.org/wiki/Fata_Morgana_%28mirage%29
arsa.arsa":v2y1o18p je napisao(la):Jesu li svi radovi Izraelaca po gradu samo fatamorgane?
Da li je bolje imati rupu(e) u centralnoj pešačkoj zoni jos 65 godina, ili još 650 godina?
Da li je bolje graditi nove saobraćajnice i/ili stambene zgrade umesto trgova, parkova?
Ako je odgovor na bar jedno od tri pitanja "ne", razmisliti o svakom sledećem postu pre unosa na ovaj opterećeni i veoma posećeni forum...
Staklena_Wool_nica":3effj0i1 je napisao(la):arsa.arsa":3effj0i1 je napisao(la):Jesu li svi radovi Izraelaca po gradu samo fatamorgane?
Da li je bolje imati rupu(e) u centralnoj pešačkoj zoni jos 65 godina, ili još 650 godina?
Da li je bolje graditi nove saobraćajnice i/ili stambene zgrade umesto trgova, parkova?
Ako je odgovor na bar jedno od tri pitanja "ne", razmisliti o svakom sledećem postu pre unosa na ovaj opterećeni i veoma posećeni forum...
Naravno da je bolje imati staklenac i novu ruinu, nego pustos. Vidim ja da se oni upinju, ali ne lici na nesto sto ce oduzimati dah. Kad ce se nesto u Bgd-u (osim Starog Mlina) izgraditi da traje, a ne da bude usputno, privremerno, resenje? A mi da prestanemo da se lozimo na prosek? Sav Bgd da bude "daj sta das"? Valjda je ovaj forum i oformljen da da podstreh kvalitetu, etetici i prakticnosti?
Jednostavno nije impresivno.
Staklena_Wool_nica":2n5okhkx je napisao(la):Ne ruina. To je nova ruina koja tako sjaji i sva je cista, jer je to na slici zapravo samo bela, uglacana maketa. Kad se umusavi to staklo, mislis da ce je redovno kupati i da ce se tako cakliti na suncu? Jos cu se ogresiti na Fatu zato sto sam je sa njom uporedjivala. Oprosti mi Fato unapred.
Eto pa vi nazovite pravim imenom ovaj “objekat” gde staklo povezuje par celicnih stubova.
Тргић није лош. Фале нам такви простори у пешачкој зони. Оно шта ми смета је што макар на рендеру нема дрвећа. Према сенкама рендер као да је рађен у 10 сати пре подне. Од зграде ФЛУ нема готово никаквог халада па ће ЦЕО тргић бити на сунцу готово ЦЕО дан. Како сада стоје ствари ту није предвиђен простор за кафиће. Морам признати да нисам љубитељ шарених сунцобрана, најчешће рекламних (Лав, Јелен). Молио бих стручњаке за пејзажну архитектуру да дају предлоге за природну хладовину на тргу.Delija":2lebpvt7 je napisao(la):