Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

Pričali smo o ovome u temi „Ko im ovo dozvoli”, ali mislim da je ovde bolje mesto za to. Izgleda da je izgradnjom tržnog centra u Rajićevoj narušena statika okolnih zgrada, pa sada ojačavaju njihove temelje. Nije u pitanju samo žuta zgrada na ćošku, nego i ova do nje:

 
Ovo je deo Rajiceve ulice po kojoj je TC dobio naziv, i onda ispao cor sokak.
 
Ja sam pre desetak dana, kada sam posle dužeg vremena bio u Rajićevoj stekao utisak da će ovaj tržni centar baš brzo da propadne . Možda je lični utisak ali mi već nekako delije trošno posle toliko malo vremena. Neki lokali ne rade, toaleti su u kriminalnom stanju (za tržni centar u centru prestonice). Nigde guzve osim u starbaksu.
 
Ploce u knezu ispred trznog centra su ponovo popucale (ono sto je popravljano pre par meseci). Ostadoh bez baterije u telefonu pa nisam slikao...
 
Šta bi sa rekonstrukcijom Akademije preko puta? Zar nije odlučeno da se sredi zgrada zbog sleganja koje očigledno još uvek traje?
 
roger34":7pshai26 je napisao(la):
Ploce u knezu ispred trznog centra su ponovo popucale (ono sto je popravljano pre par meseci). Ostadoh bez baterije u telefonu pa nisam slikao...
Veoma je loše izveden ceo projekat, na dosta mesta se vidi da ceo tržni centar tone, vide se pukotine po zidovima.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Bila je potpuno pogrešna procena forsiranje skupih brendova u ovom trznom centru.Radnje su stalno prazne i sigurno će se gasiti jedna po jedna.
Ovde je trebalo dovesti Inditex brendove koji nisu u centru grada osim Zare ( Pull Bear,Massimo Dutti,Stradivarius,Bershka Zara Home).
Mozda cak i veci food court.
Doveli su Fashion&friends sa brendovima koji vec imaju u Knezu (Replay,Superdry) i nekoliko skupih multibrend radnji sa napucanim cenama koje ni turistima nisu zanimljive.
 
Slabo im ide, ali odrzace se u zivotu zbog brojnih turista i zvog nasih posetilaca koji prolaze/parkiraju tu na putu do Kalemegdana ili kroz Knez Mihailovu.

Plus, imaju i ona dva fensi restorana i hotel, tako da uvek ce biti nekakvog prometa.
 
Pogledajte prilog 1

FOOD COURT USKORO U RAJIĆEVA SHOPPING CENTRU


Na proleće 2020. godine Rajićeva Shopping Centar postaje bogatiji za nove restorane i nove ukuse.

Na drugom spratu na preko 1.200m2 i 200 mesta za sedenje posetioci će moći da uživaju u bogatoj restoranskoj ponudi zakupaca kao što su McDonalds, Azijski restoran, slatkisi i drugi. Nova restoranska zona je usklađena sa najnovijim svetskim trendovima uređenja šoping centara i od sada će svi posetioci moći da uživaju u modernom i prijatnom ambijentu novog FOOD COURT-a.

Izvor: FB Raićeva
 
Hvala bogu konačno su se setili da nešto urade...drugi sprat to je tamo gde je Vapiano.
 
Morali su nekako da privuku posetioce, a i da popune prazne lokale...
Poseta je baš loša, retko ko se uputi u Rajićevu nešto da kupi.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Apsolutno. Kad je krenula izgradnja, očekivao sam da je Mek npr. siguran brend, jer su im postojeći restorani najbliži centralnoj pešakoj zoni na Terazijama i na Zelenjaku. Dakle, ne baš blizu.

Takođe mislim da su pogrešili što su u fazi projektovanja odustali od bioskopa. Dovoljno je da vide koliki im solidna ugostiteljska ponuda privlači ljude u tržni centar, pa da shvate da takvi objekti u 21. veku moraju biti mnogo više od zbira prodavnica pod jednim krovom.

Verovatno će u budućnosti biti još promena u Rajićevoj. Mnogi, ali zaista mnogi brendovi "love" prostor u centru grada, i nije nerealno da ovi kvazi-luksuzni butici vremenom ustupe svoja mesta za npr. C&A, Bershku, Pull & Bear, Newyorker i sl.
 
Bez odeljka za hranu i bioskopa završili bi kao Čumićevo sokače. (ako je istina da im je slab promet)

Meni je tu najvažniji parking i WC :)
 
Mislim da im je odustajanje od bioskopa (ako je takvog nauma ikada ozbiljno bilo) jedan od ključnih promašaja. To je prosto bio zicer – u najužem centru grada osim zastarele Dvorane kulturnog centra i tek od prošle godine upristojenog Doma sindikata (koji mi je trenutni favorit zbog vrhunskog kvaliteta projekcija i preudobnih stolica) nema modernog bioskopa. Tuckwood to odavno više nije, a Kinoteka (x2) je, opet, iz nekog sasvim drugog filma. :)

Elem, lokacija na par koraka od Kalemegdana dušu je dala za jedan savremeni gradski multipleks. On bi sigurno privukao mnoge, pa i one koji su se možda samo zaputili u šetnju a odlazak u bioskop nisu ni planirali. Tehnološki, bio bi to bioskop savremenog doba, ali bi po ritualu mogao sasvim da zaliči na one negdašnje, starinske, iz prošloga veka.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=687972#p687972:ai66x3dp je napisao(la):
bojan87 » Sre Dec 11, 2019 8:52 pm[/url]":ai66x3dp]... posetioci će moći da uživaju u bogatoj restoranskoj ponudi zakupaca kao što su McDonalds...
Don't make me laugh
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=688161#p688161:21k034td je napisao(la):
Minnheima » Čet Dec 12, 2019 2:30 pm[/url]":21k034td]Mislim da im je odustajanje od bioskopa (ako je takvog nauma ikada ozbiljno bilo) jedan od ključnih promašaja. To je prosto bio zicer – u najužem centru grada osim zastarele Dvorane kulturnog centra i tek od prošle godine upristojenog Doma sindikata (koji mi je trenutni favorit zbog vrhunskog kvaliteta projekcija i preudobnih stolica) nema modernog bioskopa. Tuckwood to odavno više nije, a Kinoteka (x2) je, opet, iz nekog sasvim drugog filma. :)

Elem, lokacija na par koraka od Kalemegdana dušu je dala za jedan savremeni gradski multipleks. On bi sigurno privukao mnoge, pa i one koji su se možda samo zaputili u šetnju a odlazak u bioskop nisu ni planirali. Tehnološki, bio bi to bioskop savremenog doba, ali bi po ritualu mogao sasvim da zaliči na one negdašnje, starinske, iz prošloga veka.

"Vrhunski kvalitet projekcija, preudobne stolice" ?
Ja imam drugaciji utisak. Platno je malo, zvuk nije cist, stolice pokrivene sa najjefitnijim stofom.............i to u glavnoj najvecoj sali
OK je Kombank Dvorana ali bilo koji CIneplexx je bolje iskustvo
 
Mislim na ostale, "bioskopskije" sale, ne na Veliku dvoranu. Ona je prvenstveno koncertna ili, kako se to uobičajeno kaže - multifunkcionalna. U drugim salama su stolice fiksne, izuzetno lepo dizajnirane i savršeno anatomske (barem za moju "anatomiju"). U njima se tokom projekcija ne meškoljim, dok u Cineplexxovim stalno klizim. :)
 
Bili bi da su integrisani sa aplikacijama na telfonu. Ovako treba da drljam po ekranu posle 1000 njih
 
Super je za plaćanje karticom, međutim ako plaćaš kešom, potpuna glupost. Pogotovo što na Terazijama bukvalno moraš na kiosku da naručiš. Pa kad je gužva, onda prvo čekaš red za kiosk, pa onda i red za naplatu. Dva reda umesto nekada jednog.
Koncept je super za tržnjake, al za klasične restorane, katastrofa. Jedno vreme su nudili i opciju starog naručivanja, pa izbegneš duple redove, al u poslednje vreme teraju na kiosk.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Nesto dovaruju prepravojaju

rajiceva01-2020-08-20-21-51-53.jpg
 
Vrh