Veliki Vracar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.11.2009.
- Pohvaljen
- 4.043
Ja sam odrastao u boljem društvenom uređenju
Pobrkah Hvala za ispravku.:kk:relja":2rxq8t71 je napisao(la):"Srpski kralj" .stf":2rxq8t71 je napisao(la):Pa ili je render los, ili je projekat staklena monolitna dosada.
Meni je najvise zao sto nece rekonstruisati celokupnu fasadu Srpske krune, fec samo fragment. Veliki minus.
Volim kada se provlaci nonstop ta tema o tome kako ne treba vracati imovinu otetu 1945. jer ona sva pripadala nekim tamo predratnim tajkunima koji su bili isti kao i ovi danas, lopovi, itd. Problem sa tim stavom je sto jednostavno nije utemeljen na cinjenicama.Veliki Vracar":3m6mkfe5 je napisao(la):Nisu ni moji roditelji bili članovi pomenute političke organizacije, kao uostalom ni 9/10 građana tadašnje SFRJ. Ja i danas živim u stanu koji su oni tada dobili, a mogli su ga dobiti jer ih se u to vreme godišnje gradilo više desetina hiljada, od strane dobro uposlene privrede i razvijene građevinske operative ubedljivo najjače u regionu.
Reč je bila o restituciji, koja treba i ovim današnjim bogatašima da za vjek i vjekov zabetonira tapiju na od svih nas opljačkanu imovinu, i da celoj naciji navuče okove dugotrajnog siromaštva zbog isplate obeštećenja potomcima istih takvih iz nekih pređašnjih vremena... U redu čekaju i Folksdojčeri, a ne vidim što bi se libili i mađarski veleposednici ili turske age i begovi jer što bi 1945. bila granična godina...
Da nebi bio totalni off predlažem ovima u Rajićevoj da završavaju hotel bez obzira na nakostrešenu USA aždaju...
Pitaj npr Sarica da li ima ili nema blanko oduzimanja imovine...coveka nisu ni uhapsili, a kamo li osudili...a vec mu je sva imovina zaplenjena.hazard":3tueysf0 je napisao(la):Inace u Srbiji postoji zakon za oduzimanje imovine stecene kriminalom dakle nema potrebe za blanko oduzimanjem imovine.
Podseticu te samo da je odrzana aukcija njegove licne pokretne imovine...ne vidim kako to moze da se vrati. No, zaista je nebitno sad...prica je otisla totalno u offHomer Jay":3lil2huz je napisao(la):OFF - Saricu je imovina "privremeno zaplenjena". Svejdno je to jako osetljiva tema, ali ipak cisto da se razjasni - ako se nekim cudom dokaze da je doticni gospodin nevin za krivicna dela koja mu se stavljaju na teret, tj. da obavljanjem tih krivicnih radnji nije stekao imovinu koja mu je privremeno oduzeta - da, bice mu vracena.
Eh da imam para k'o Bil Gejts i otkupim i jedne i druge pa ovde ostavim mesto za jedan "pravi", pravougaoni gradski trg kakav Beograd zapravo nema. Jedina dozvoljena intervencija u ovoj rupi pored plave zgradice (mada po mogucnosti nesto smelo, i izlaz iznad gabarita ovih starih zgradica mi ne bi bio tabu), i one rupe ispod biblioteke koja bi na slici bila levo ali se ne vidi.Nurko7000":nu8on40d je napisao(la):јан11
[url]http://farm6.static.flickr.com/5284/5377388331_cce65bf662_z.jpg[/url]
DSC_5300 by Polexia Nurkin, on Flickr
Mozda je to "instalacija"?!JohnnyLee":3tkaf0sl je napisao(la):mislim da je ovaj kamion pustio korenje tu