Šta je novo?

Topčiderski park

Ja mislio danas da izvidim jos jednom malo blize ali ne stigoh. :)
Johnny, pominjao sam to i ranije, da se tu razdvoje. Ma sve moze samo se plasim da ne smisle nesto neverovatno glupo i skupo! :grand:
MilisaVe, jedino da drug Njile poludi i krene da skida sine! :D
 
Postavio sam slike sa uvida na temu o mostu i UMP-u. Jeste da buduci bulevar nije deo UMP-a ali je jako bitan deo cele slagalice. Elem, posto na planu nema dela od Raskrpetlje do stanice Topcider, tacnije do kafane Dascara, evo par slicica trenutnog stanja na terenu.

Kod stanice Topcider, pogled ide ka pumpi.
1z5nkac.jpg


25qw07m.jpg


Vidi se da ima prostora.

A sad uzi deo. Prelaz preko Topciderke, slikano sa stanice trojke.
somnf8.jpg


I iz parka, pogled ide ka Raskrpetlji.
33f8188.jpg
 
Kada se krece u izgradnju ovog Bulevara?
 
@Johnest_Hon
+ 1 :)

Vrlo lepe sličice koje pokazuju stanje iz prošlog veka :p
 
Primetio sam da je intenzitet saobraćaja na ovom potezu znatno povećan od otvaranja Mosta na Adi, što i nije neobično. Sve dok se ne izgradi tunel, najbrži put do mosta, sa Dedinja i iz Rakovice vodi direktno kroz park! Tolika vozila svakodnevno zagađuju jedan od najlepših parkova u Beogradu. Sada čak i autobusi prolaze tuda (kao da 49 nije dovoljna, sad ide i 94). Shvatam da postoji potreba da se u našem gradu razvija saobraćajna infrastruktura, ali bilo bi lepo da se ponekad (nisam baš toliko lud da kažem uvek) vodi računa o okolini. Na brzaka sam nacrtao ono što mislim da bi rešilo ovaj problem:


Uploaded with ImageShack.us
plavo - postojeće ulice
crveno - nove
žuto - one koje se ruše
zeleno - tramvajska pruga
Dakle, ovo podrazumeva uklanjanje 1 koloseka i spajanje raskspetlje Hipodrom sa Bulevarom patrijarha Pavla, ali bez ukrštanja sa tramvajskom prugom sve do žel. stanice. Bulevar vojvode Mišića nestaje u delu Topčiderskog parka, čime se uklanja glavni problem - zagađenje, a i spajaju se dva dela parka. Delu Bulevara patrijarha Pavla, od pumpe do Teodora Drajzera se dodaju još dve trake, a za šta ima dovoljno mesta.
 
Деоница од раскрснице код Хиподрома према Раковици, као што си нацртао, је већ испланирана. Не би било рационално укидати директну везу са Драјзеровом, јер би морало превише да се кружи.
 
Mislim da bi im još i najzgodnije bilo da naprave kružni tok oko parka, u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Pa da se dobiju po dve trake u svakom pravcu, od mosta ka Rakovici, od Rakovice ka Konaku i od Konaka ka mostu.. nije blizu, ali bi bilo bitno brže nego sad, a i semafor kod Miloševog Konaka bi bio uprošćen..
 
Moje mišljenje je da Teodora Drajzera treba što pre proširiti makar za još jednu traku da bi se omogućila veza Trošarina ,Banjica,novi most.Pošto je predviđeno ukidanje pružnog koloseka ,taj potez će biti dobra veza za Rakovicu Kneževac tako i Resnik.Samo to treba što pre da počne da se gradi .
 
mislim da bi ovom temom trebalo da se pozabave stručniji ljudi na forumu jer je trenutno vrlo aktuelna...ili bi bar to trebalo da postane...ja imam ideju ali nažalost ne znam koji program da koristim da nacrtam sve to,ne znam ni da li bih znao...uglavnom moj predlog bi bio dva kružna toka: jedan kod Miloševog konaka,drugi na vrh Drajzerove,ukidanje malog kružnog toka kod Pinka,proširivanje Drajzerove za jednu traku,Neznanog Junaka i Bulevara Aleksandra Karajorjevića na 2+2...bilo bi dobro kada bi neko stručan napravio kako bi to moglo da izgleda
 
Da li neko zna zašto neće da vrate drveni most preko Topčiderke? Mislio sam da su ga uklonili jer se raspadao, ali onda sam primetio da je uklonjen i svaki trag njegovog postojanja kao da ga nikad neće ni praviti opet. Da tako pažljivo inače rade posao kao to uklanjanje, grad bi super izgledao...

Вожд":1korag8i je napisao(la):

Sramota je kako ovaj konak danas izgleda i što nije deo celine parka.

Screenshot_20211119-030701_Maps.jpg
 
Урбанисти треба да смисле како Драјзерова да заобиђе Цркву Петра и Павла и да се споји са са булеваром Војводе Бојовића негде узбрдо.
 
Ovde smo već razmatrali moguća rešenja:
1. Preusmeravanje Drajzerove na staru trasu tramvaja + ispravljanje serpentine iz pravca Zvezde (crveno)
2. Tunel ispod brda kasarne Topčider i preusmeravanje na BPP (plavo)
3. Tunel kroz vojni kompleks (žuto)

Screenshot_20211119-134344_Maps.jpg


Naravno, čisto sumnjam da će neko to raditi, ovde se ne rešavaju problemi od životne važnosti, a kamoli park.
 
Црвена опција ми се чини најпогоднијом пошто се повезује на будући проширени део булевара Патријарха Павла на траси укинуте железничке пруге.
 
Plava definitivno, postojeću saobraćajnicu koja ide kroz park bih ukinuo.
 
Али је теже изводива због војске.
 
Što se mene tiče dovoljno je da se ukine postojeća saobraćajnica i ukrštanje sa prugom, tako da ko hoće ka Drajzerovoj neka kruži malo. Setite se samo da je prvi plan UMP-a predviđao da ulaz u tunel bude u zoni parka.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900028#p900028:3e0mv7k7 je napisao(la):
johnny_s » 19 Nov 2021 04:09 am[/url]":3e0mv7k7]
Sramota je kako ovaj konak danas izgleda i što nije deo celine parka.


file.php

Konak?
Koliko ja znam, ova kuća je novija gradnja... divlja, zato tako i štrči...
 
^Jel' ovo ozbiljno? Prvi put čujem, a koliko vidim, i Google takođe.
 
Vrh