spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.441
Znaci ono sto je okačio Homer Jay je pobedničko rešenje?
Gde je park, neko drvo, trg sa fontanom recimo, itd... Daleko ce to biti od grada, samo nabacana gomila betona.Ja baš mislim da će biti odlično mesto za život.
Tj. biće pravi grad.
U renderu koji je uradio Zabriskie, postoje i drveće i fontana . Da li će se to i napraviti, druga je priča.Gde je park, neko drvo, trg sa fontanom recimo, itd... Daleko ce to biti od grada, samo nabacana gomila betona.
Напредујемо уназадОбично су такви градови: бетон и асфалт, понеко дрво. Трг да не тражимо: и онај један што смо добили у центру, оплакали смо.
Само да су зграде ближе једна другој, да не буде лети за обданице пустиња и крематоријум ко по старом Новом Београду.
Мада и код тог плана у Паризу је намера исправна - да се прешироки простори "охладе" садњом дрвећа, јер је клима постала више налик медитеранској, што би исто нама, пошто медитеранска лета, за разлику од Париза, имамо одвајкада, требало да укаже:
1) Да исто учинимо - кренемо у драстично пошумљавање - већ изграђених блокова Новог Београда и пешачких стаза дуж широких улица, нарочито ако немају улични фронт;
2) Да више тако не градимо.
Preteruješ. Jedno je blok 64 kod Immocentra gde ima zelenila i igrališta na pretek, a malo postaje tesno za parking, a drugo je ono što blok 65 zacrtava novim razvojem (čitaj/guglaj dehumanizovani Kowloon Walled City).Pozz narode. Vidim ima onih i za i protiv... ovakve gradnje. Meni se svidja. Oni koji traze prirodu tamo gde je najjaca ekonomija, jednostavno promasuju poentu. Blok 64 je u srcu poslovnih centara nbg-a, AC, GTC41 i jos jedan u pravcu prema Delta city-ju. Tu se prave pare ljudi, ne moze tu da bude ne znam kakva priroda i potok da zubori i breze da se njisu... ne budite smesni. Imas Savu na jednom kraju (15min hoda), Dunav na drugom (11min kolima) i ako bude malo zelenila, decijih parkica, stazice, par simpaticnih fontana koje planiraju u ovom Bloku 64, meni super. Kazem meni jer sam kupio stan bas u toj zgradi i sad trazim buduce komsije Pa ako ih ima nek se jave... u dm ili ovde. Budimo malo pozitivni, nemojmo samo kuditi druge stvari jer smo mi sami nesrecni. Ok je izneti stav i reci da nesto ne valja ali imati argumente zasto ne valja. P.s - ono sto znam a vezano za zavrsetak radova je da ce to biti negde na leto. Ja se nadam tipa jun, jul najkasnije.
Da li ima nekih novih informacija o ovom projektu?Video sam pre neki dan rendere za novi projekat koji treba da nikne pored ovoga, na mestu bivše Idee. Ne znam da li je finalno, ali super izgleda.
Trebalo bi do kraja godine da krene izgradnja.
Koliko sam mogao da zapazim, biće oko 6-7 zgrada, veliko unutrašnje dvorište okrenuto ka imt-u, zatvoreni bazen odvojen od zgrada, deluje baš fino.
Pozdrav svima, posebno za budućeg komšiju boMilo .Pozz narode. Vidim ima onih i za i protiv... ovakve gradnje. Meni se svidja. Oni koji traze prirodu tamo gde je najjaca ekonomija, jednostavno promasuju poentu. Blok 64 je u srcu poslovnih centara nbg-a, AC, GTC41 i jos jedan u pravcu prema Delta city-ju. Tu se prave pare ljudi, ne moze tu da bude ne znam kakva priroda i potok da zubori i breze da se njisu... ne budite smesni. Imas Savu na jednom kraju (15min hoda), Dunav na drugom (11min kolima) i ako bude malo zelenila, decijih parkica, stazice, par simpaticnih fontana koje planiraju u ovom Bloku 64, meni super. Kazem meni jer sam kupio stan bas u toj zgradi i sad trazim buduce komsije Pa ako ih ima nek se jave... u dm ili ovde. Budimo malo pozitivni, nemojmo samo kuditi druge stvari jer smo mi sami nesrecni. Ok je izneti stav i reci da nesto ne valja ali imati argumente zasto ne valja. P.s - ono sto znam a vezano za zavrsetak radova je da ce to biti negde na leto. Ja se nadam tipa jun, jul najkasnije.
Pozdrav. I ja sam komšija (D lamela) i pratim radove od samog početka. Slažem se sa pozitivnim komentarima i mislim da je jedan od boljih projekata na nbg.Meni je u ugovoru pise da je rok za zavrsetak Maj ove godine, uz tri dodatna meseca, tako da to doje Avgust. Ali obzirom na situaciju na gradilistu, Novembar je izvesniji. Mozda ce pustiti u stanove i pre zavrsetka celog kompleksa, da bi smanjili penale koje treba da placaju. Videcemo.
I 3) varijanta, najlakša i najjeftinija - da sačuvamo postojeće zelene površine, naprimer baš na parceli gde se gradi "the one" je postojalo dosta velikih drveća koje je posečeno sve do jednog. A bilo je na ivici parcele i uz ulicu pa je lako moglo biti sačuvano. Da je zgrada umesto što je zauzela celu parcelu projektovana sa većim brojem spratova, a smanjilo se zauzeće parcele, imali bi isti broj stanova, isti profit za investitora ali zelenilo bi bilo sačuvano.Мада и код тог плана у Паризу је намера исправна - да се прешироки простори "охладе" садњом дрвећа, јер је клима постала више налик медитеранској, што би исто нама, пошто медитеранска лета, за разлику од Париза, имамо одвајкада, требало да укаже:
1) Да исто учинимо - кренемо у драстично пошумљавање - већ изграђених блокова Новог Београда и пешачких стаза дуж широких улица, нарочито ако немају улични фронт;
2) Да више тако не градимо.