jel imaju renderi ti negde?Video sam pre neki dan rendere za novi projekat koji treba da nikne pored ovoga, na mestu bivše Idee. Ne znam da li je finalno, ali super izgleda.
Trebalo bi do kraja godine da krene izgradnja.
Koliko sam mogao da zapazim, biće oko 6-7 zgrada, veliko unutrašnje dvorište okrenuto ka imt-u, zatvoreni bazen odvojen od zgrada, deluje baš fino.
Jel moze da se zna koji studio/biro je u pitanju?Video sam na telefonu kod prijatelja koji radi na projektu, ali nije smeo da mi pošalje zato što još nije finalno.
Mada mislim da će uskoro da objave.
Hvala puno na odgovoru, advokat je svakako proverio sve, ali se ipak kod mene javio neki unutrasnji nemir, iako advokat tvrdi da je sve ok, pa sam zelela da cujem jos neko misljenjeNe znam kako je konkretno za tu zgradu, ali i inace je najbolje da to pogleda neki advokat. Sto se tice samog ugovora, uvek je prva verzija najpovoljnija za investitore, pa se posle rade izmene. Izmene zavise od da kazem "kupovne moci" tj da li se stan placa u kesu, ili kredit, velicina stana itd. Nije isto kad neko kupuje 150 m2 u kesu i 35 m2 na kredit. Sto se tice garancija, trebalo bi da stoji neki datum zavrsetka ali to je obicno datum tehnickog prijema, i neki penali ako se on ne ispostuje. Sto se tice upotrebne dozvole, tu zavisi od investitora da li ce zeleti da stavi specifican datum ili ne, meni je licno uspelo jednom da ga ubacim, jednom nije tako da sta znam vredi probati svakako. Ukoliko se stave datumi i za tehnicki prijem, i za upotrebnu dovolu a nema definisano sta se dogadja u slucaju kasnjenja (penali npr), a oni se probiju kupac ima pravo na raskid ugovora gde mu se vraca ceo uplaceni iznos + jos neki mali deo.
Ovo sto sam napisao je moje licno iskustvo, nisam nikakav pravik tako da ja savetujem da se lepo plati neko strucan da to pogleda.
I ovde će biti šuma od betona. Samo mi nije jasno kako će na taj plac da stane 6-7 zgrada. Da li to onda znači da će južna strana The One biti delimično u senci od tih novih?Video sam pre neki dan rendere za novi projekat koji treba da nikne pored ovoga, na mestu bivše Idee. Ne znam da li je finalno, ali super izgleda.
Koliko sam mogao da zapazim, biće oko 6-7 zgrada, veliko unutrašnje dvorište okrenuto ka imt-u, zatvoreni bazen odvojen od zgrada, deluje baš fino.
Izgleda da je neki pozivni konkurs za tu lokaciju. Ovo je npr. rešenje studija Zabriskie koje je, kako se navodi na njihovom sajtu, dobilo posebnu nagradu žirija. Nadam se da ćemo uskoro videti i pobednički rad, odnosno konačno rešenje.Video sam pre neki dan rendere za novi projekat koji treba da nikne pored ovoga, na mestu bivše Idee. Ne znam da li je finalno, ali super izgleda.
Ja baš mislim da će biti odlično mesto za život.Kada se za 10-15 god. realizuju svi projekti u bloku 64 i 65 taj deo nbg ce postati, po mom misljenju, vrlo lose mesto za zivot.
Nije na mestu Rode, ovo je planirano na parceli u blizini Mazdinog auto salona.Da li se ovo gradi u bloku 64 na mestu rode?
Pogledajte prilog 129603Pogledajte prilog 129604Pogledajte prilog 129605Pogledajte prilog 129606Pogledajte prilog 129607