Šta je novo?

The One - Novi Beograd

Za sad, ovaj projekat deluje najuzasnije od svih u okolini.
Koliko samo kritičara a nema ni zbog čega. Boje su odmerene i ne upadaju u oči, kvalitet prve faze je vrhunski. Druga se gradi pa ne znamo ali nadam se da će biti bolji i isti. Sve sređeno. Unutar kompleksa engleska travica. Garaža sređena, nema divljeg parkiranja. Mislim stvarno ne znam šta je tu loše. Pa pogledajte one starogradnje preko puta. Šta na to reći onda?

Koliko samo kritičara a nema ni zbog čega. Boje su odmerene i ne upadaju u oči, kvalitet prve faze je vrhunski. Druga se gradi pa ne znamo ali nadam se da će biti bolji i isti. Sve sređeno. Unutar kompleksa engleska travica. Garaža sređena, nema divljeg parkiranja. Mislim stvarno ne znam šta je tu loše. Pa pogledajte one starogradnje preko puta. Šta na to reći onda?
Jok nema, zauzmu celu traku i trotoar ispred eminentnih restorana kao i svuda. Dzabe branis.
Starogradnje po meni treba lupati kazne stanarima i svima koji neodrzavaju fasade. Poljski scenario.

O ukusima se ne raspravlja. Ono što ja mogu reći barem z aprvu fazu da je izuzetno kvalitetan projekat. E sad nadam se da će i druga faza ista ili bolja da bude.
Kakva je zvučna izolacija pošto kažete da je kvalitetan projekat?

Prolazio sam tuda i slučajno mi zazvoni telefon pa sam stao pored zgrade da obavim razgovor. Dok sam razgovarao čuje se kako majka tušira dete u kupatilu :)
Možda je moj subjektivni osećaj, ali mislim da to ne bi trebalo da se čuje.

Kakva je zvučna izolacija pošto kažete da je kvalitetan projekat?

Prolazio sam tuda i slučajno mi zazvoni telefon pa sam stao pored zgrade da obavim razgovor. Dok sam razgovarao čuje se kako majka tušira dete u kupatilu :)
Možda je moj subjektivni osećaj, ali mislim da to ne bi trebalo da se čuje.
O kom kompleksu ti pričaš? Iz kog kompleksa si čuo kako majka tušira dete?
Nešto si ti ozbiljno pobrkao

Zgrada kad izađeš iz Rode, Decathlona na NBGD. To je valjda The One.
Levo se gradi naredna faza, a desno je taj završen kompleks.

IMG_20250705_151150.jpg

Сликао сам у пролазу успут, па ћу сликати из више углова следећи пут кад будем пролазио.

Ja sam iznajmljivao stan u The One nekih mesec dana čini mi se da je zvučna izolacija loša. Sve se čuje. Jednom prilikom je lik iz stana pored lupao u zid dok je nas četvoro odraslih sedelo i normalno večeralo u trpezariji, jer smo izgleda preglasno žvakali hranu. :)
Voleo bih da čujem utiske ljudi koji tu žive (duže vreme) - ali moj utisak o zv. izolaciji nije baš dobar.

Ja sam iznajmljivao stan u The One nekih mesec dana čini mi se da je zvučna izolacija loša. Sve se čuje. Jednom prilikom je lik iz stana pored lupao u zid dok je nas četvoro odraslih sedelo i normalno večeralo u trpezariji, jer smo izgleda preglasno žvakali hranu. :)
Voleo bih da čujem utiske ljudi koji tu žive (duže vreme) - ali moj utisak o zv. izolaciji nije baš dobar.
Ja sam nešto premutovao, nisam znao da pod The One smatrate već i izgradjeni objekat, sve vreme sam mislio da se The One tek gradi.

Ja bih dodao da je tako manje više izgleda svuda. U Zepterri smo čuli radnike kako pričaju u susednom stanu, istina bio je prazan, ali ne verujem da mnogo menja i da je bio opremljen.

Verujem da je vaše iskustvo takvo. Ja živim u kompleksu od početka, a učestvovao sam i u projektovanju i izgradnji. Iznad i ispod mene žive porodice sa po dvoje dece, i ne čuje se ništa, eventulano kad je mrtva tišina, mogu se čuti tih zvuci.

Urađena je propisna izolacija u međuspratnoj konstrukciji kako zvučna, tako i termička, pregradni zidovi između stanova su rađeni kao sendvič sa vunom u sredini. Moguće da je u nekim stanovima bilo propusta.
1752124151543.png

Ulazna Bosal vrata su druga priča, i mislim da nemaju nikakvu, ili bar nedovoljnu zvučnu izolaciju, i kroz njih se zvuk dosta prenosi. Tu su kiksnuli debelo.

Spoljna stolarija je Shucko, i mislim da je to najkvalitetniji deo objekta. Odlična je izolacija. Gradilište mi je pod prozorom, i kad su prozori zatvoreni ništa se ne čuje,

Verujem da je vaše iskustvo takvo. Ja živim u kompleksu od početka, a učestvovao sam i u projektovanju i izgradnji. Iznad i ispod mene žive porodice sa po dvoje dece, i ne čuje se ništa, eventulano kad je mrtva tišina, mogu se čuti tih zvuci.

Urađena je propisna izolacija u međuspratnoj konstrukciji kako zvučna, tako i termička, pregradni zidovi između stanova su rađeni kao sendvič sa vunom u sredini. Moguće da je u nekim stanovima bilo propusta.
Pogledajte prilog 244200
Ulazna Bosal vrata su druga priča, i mislim da nemaju nikakvu, ili bar nedovoljnu zvučnu izolaciju, i kroz njih se zvuk dosta prenosi. Tu su kiksnuli debelo.

Spoljna stolarija je Shucko, i mislim da je to najkvalitetniji deo objekta. Odlična je izolacija. Gradilište mi je pod prozorom, i kad su prozori zatvoreni ništa se ne čuje,
Drago mi je da ovo pročitam i da je Vaše iskustvo pozitivno! Nadam se da će i druga faza da zadrži isti, ako ne i veći nivo kvaliteta. Ja sam imao drugačiji utisak (prvenstveno vezan za unutrašnju zvučnu izolaciju (između stanova)), ali kao što rekoh, nisam dovoljno vremena proveo u kompleksu da bih mogao da sudim.

Ne zivim niti sam bio ikad u ovoj zgradi, ali imam Bosal vrata u dva stana. Ne znam za koji tip Bosala se ovde investitor odlucio, ali ukoliko je uzeo Lux varijantu nema sanse da su oni kiksali. Toliko je dobra izolacija da spolja kada se zvoni se nikad ne cuje zvono, odnosno svi gosti me pitaju sto mi ne radi i lupaju vrata. Isto je i za komsije koje se nikad ne cuju kada su u hodniku.
Ukoliko je investitor The One uzeo neku jeftiniju varijantu kako bi ustedeo onda je to do njega. Pri kupovini jasno naglase sta koja vrata pruzaju.

Ne zivim niti sam bio ikad u ovoj zgradi, ali imam Bosal vrata u dva stana. Ne znam za koji tip Bosala se ovde investitor odlucio, ali ukoliko je uzeo Lux varijantu nema sanse da su oni kiksali. Toliko je dobra izolacija da spolja kada se zvoni se nikad ne cuje zvono, odnosno svi gosti me pitaju sto mi ne radi i lupaju vrata. Isto je i za komsije koje se nikad ne cuju kada su u hodniku.
Ukoliko je investitor The One uzeo neku jeftiniju varijantu kako bi ustedeo onda je to do njega. Pri kupovini jasno naglase sta koja vrata pruzaju.
I dobra vrata ne garantuju to ako majstori urade fus instalaciju

Vrata rade po meri. Ugradjuju ih samo njihovi majstori. 3 meseca ranije ti ugovore datum i vreme ugradnje i ispostuju ga. Tako ih ugradjuju da posle njih za Lux varijantu ti ni moler ne treba. Zaista imam samo reci hvale za njih.

Uvek se moze desiti neki propust, ali sasvim sam siguran da bi u tom slucaju ga ispravili. Meni je lak na jednoj opsivci štoka okrenutoj ka hodniku ispucao i to posle cini mi se 2-3 godine. Zamenili su bez reci ne samo tu dascicu nego celu opsivku. Nisu se vadili na vlagu, spoljna ostecenja. Dosli i zamenili bez dinara nadoknade.

Vrh