Znam, i navijam da se to što pre desi. Zgrada elektrane je ogromna , i bez obzira što popriličan broj dokumenata, knjiga i eksponata stoji u depou , ne znam da bi svi bili dovoljni zaniljivi prosečnom posetiocu.Снага и светлост је предвиђен за пресељење Теслиног музеја.
Апсолутно. Ево јуче је нажалост погинуо дечак, ђак техничке школе у Ваљеву, од волтиног лука, пошто се пентрао на вагоне.Sa druge strane, potrebno je da se demonstrira i opasnost struje jer će to posećivati i deca...
Zuma wrote
...Od OVE zgrade može da se napravi čudo..... Samo kad bi za projekat angažovli nekoga ko zna šta radi i kad bi malo olabavili sa idejom ograđivanja stambenim zgradama...... Svi su izgledi da će i u slučaju stambenog bloka Marina Dorćol biti isto.....
Eh...
Može, neće, biće isto ....
Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda
Termoelektrana „Snaga i svetlost” danas predstavlja značajan industrijski kompleks, koji zbog svojih arhitektonsko-urbanističkih i kulturno-istorijskih vrednosti zauzima važno mesto u društvenoj i graditeljskoj prošlosti Beograda. Svojim položajem uz obalu reke i sam rukavac, kao i specifičnom arhitekturom industrijskog kompleksa, formira markantnu i prepoznatljivu vizuru Beograda na desnoj obali Dunava s jedne i istorijskog jezgra grada s druge strane.