Ti kažeš da se Beograd i London ne mogu porediti, pa onda radiš upravo to. Pa kažeš, ako može London (da gradi visoke zgrade), onda može i Beograd. Ali oni se zaista NE MOGU porediti. London je još u srednjem veku bio ogroman. Zauzima ogromnu površinu. On ima toliku veliku površinu pod tim starim zgradama da koliko kod kula da naprave tih starih četvrti sa drugačijim ambientom će i dalje biti mnogo. To nije slučaj u Beogradu. Mi imamo vrlo malo relativno očuvanih i kompaktnih blokova tih starih zgrada, čak i u apsolutnim iznosima površine, a pogotovo ako računamo odnos administrativne povrine grada i starog jezgra. Siromaštvo i stalni ratovi su nam ostavili situaciju u kojoj moramo da dokazujemo da smo deo Evropske urbane i kulturne tradicije, a ne Turske. Zbog toga mi, za razliku od njih, MORAMO ljubomorno da čuvamo to malo starog Evropskog ambijenta i arhitekture što imamo. Dakle, mi NE TREBA da je vrednujemo po nekim apsolutnim, univerzalnim kriterijumima arhitektonske vrednosti i lepote, nego po tome šta ona znači NAMA. Zato je vredna i sasvim nezavisno od eventualnih drugih, klasičnih arhitektonskih vrednosti koje ima. Takođe, Beograd za razliku od Londona i drugih velikih gradova, ima sasvim dovoljno slobodnih, neizgrađenih ili sasvim zapuštenih površina na prilično vrednim lokacijama ne toliko daleko od starog centra gde MOŽE da se gradi a da to staro središte ne bude ugroženo.