Šta je novo?

Terazijska terasa

Ти ЈКП контејнери су свуда ужасни и руже амбијент (има их нпр. и испод Бранковог на искључењу). И срамота што град поред толиких празних квадрата које поседује у граду мора своје раднике по оваквим баракама да смешта.

laki72":w28xpxt2 je napisao(la):
Bravo @Zuma
Beograd vise nikad nece biti isti. To i ne vi bio problem da ovim nesrecnim BnV nije unazadjen... :(

Pred našim očima, lagano, gradnjom spavaonice gde joj mesto nije unazađuje se Beograd, a mi samo možemo da posmatramo i nadamo da komplet idiJoti neće baš, baš, ama baš sve da unište! :notok:

Искрено на неким деловима изгледа ко улепшана циган мала

Мада то се може рећи малтене за цео град

Jedan neozbiljan predlog :lol:

empr-Treasure.jpg

Zelene kaskade bi menjao za stepenasti kamenjar ?

Ne, kad bih mogao da biram. Ali me niko ništa ne pita. Sad sam već došao fazu da bih bio srećan da bude bilo kakve Terazijske terase, pošto vidim da neće biti nikakve. Ovaj crtež je tu više da i vizuelno dočara koliko bi ta ideja radikalno izmenila centar grada i, indirektno, koliko su je važnom smatrale generacije urbanista.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450139#p450139:1a7h1sax je napisao(la):
Zuma » Pon Maj 08, 2017 2:00 am[/url]":1a7h1sax]
1479585870160
Ovo bi bio pravi način da Beograd najzad siđe na reke. A imali smo priliku...

Bukira » 08 May 2017 09:09[/url]"
Ovo bi bio pravi način da Beograd najzad siđe na reke. A imali smo priliku...

Ne nikako :
uporedi taj stepanasti kamenjar sa Zeksovim rešenjem i odmah je svima jasno kako se spušta na reku
zexland":3on5296g je napisao(la):
Evo je TT sa podvoznjacima za kolski saobracaj :)

29f9rmo.jpg
evo i pojašnjenja ko je naucio na plajvaz
zexland":3on5296g je napisao(la):
...TT je fantasticna lokacija ! Prosto inspirise i mami da se sredi ! :vops:
Za drvece se slazem u potpunosti...postoji zilion fantasticnih nizih vrsta koje bi jako dobro pasovale u sklopu terase. Nisam mogao da odolim :)
ftio8y.jpg
E tako se spušta na reku
a ne probijanje kroz usijani ili ledeni stepenasti kamenjar odakle i vrapci beze a kamoli ljudi
(vidi pustaru od tuge vajni Savski trg) jedino bi za zmijarnik bilo dobro :mrgreen:

Ovo ti dodje ko zelena avenija :
lepo za oko, prijatno za nos, milozvucno za uho a pravo ko strela do vode
zaklonjeno hladom od sunca i ušuškano od vetrometine :D

Onako kako Terazijska terasa nikad nece biti povezana sa "posavinom" je napravljeno u Briselu. Jedan od glavnih trgova u gradu je povezan parkovima i stepenicama sa centralnom zeljeznickom stanicom. Brisel Central

Pogledajte prilog 1

Данас је објављена јавна набавка за „Урбанистички пројекат и техничку документацију за уређење Теразијске терасе“. Понуде се достављају до 22. јуна 2017.године.

Pogledajte prilog 6
Позив за подношење понуда
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 110-17.pdf
Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4
Конкурсна документација
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 110-17.pdf
Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Надам се да ће наше форумске архитекте да учествује на тендеру

Nazalost, konkurs ne obuhvata citavu duzinu terase - do Karadjordjeve, kakvu smo zeleli da imamo. Pa je sad pitanje da li raditi projekat kao da ce toga jednog dana biti ili nece, sto je naravno bitna razlika.

Sto se odustalo od kaskadne fontane stepenica da mi je samo znati

I mene diso. Od mogucnosti interesantne tacke na mapi grada dosli smo do pasaza ka narodnog fronta. Naravno uz poneki trgovinski ili ugostiteljski obkekat. Malo ih ima na terazijama pa zato sigurno. Bas zelim da odem pod zemlju da bih nesto kupio. Ma bolje onda mini podzemni mall da su napravili. Intencija svih ovih projekata je trosi trosi trosi. Videcete da ce se na kosancicevom vencu pri galeriji sigurno naci mesta za barem dva kafica ili restorana

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=453326#p453326:s5o4gyw0 je napisao(la):
direktor » Сре Мај 24, 2017 10:53 am[/url]":s5o4gyw0]Sto se odustalo od kaskadne fontane stepenica da mi je samo znati

Direktore i ja se slažem da je to jako lep detalj ali moguće je da je neko shvatio da je malo prekomplikovan za izgradnju i održavanje.
Podsećam da je muzej 25. maj isprva imao kaskadnu fontanu sve dole do bulevara mira, pa je zbog raznih problema polupana i rađen je novi plato po projektu Brane Jovina.

оф - испред Музеја 25. мај фонтана уопште не ради. ко зна када је и последњи пут радила

Jedini kvalitetan element rešenja dosadnog ARCVs-a se ne izvodi. Svaka čast majstori!

Meni je projekat bas los. Sve sami beton! :oops:
Sa fontanom je bilo makar umerenije.

terazijska-terasa.gif

Vrh