Šta je novo?

Terazijska terasa

Vozde mimoisli smo se. Inace ovaj odsjaj u gornjem delu fotografije izgleda kao Uran umesto meseca :)

Gledajuci ovu sliku, ne mogu da se ne otrgnem utisku da terasa prosto vapi za sredjivanjem.

Da li sam nešto propustio ili je na ovom planu predviđen prostor za žičaru?
Pominjane su razne žičare u poslednje vreme, ali se ne sećam da je pominjana žičara do terazijske česme?

Izvinjavam se, na uspinjaču sam mislio - hvala na ispravci. Znam gde je ima po svetu, jedino što nisam do sada čuo da je planirana i u BG.

Имало би смисла тек ако би се спустила до дна падине, на угао Каменичке и Гаврила Принципа. Али, ту ће да буде улаз у тунел...

Dok mi dodjemo do tog tunela...

Sta li ce biti sa onom rupom od tunela koja vec postoji u Gavrila Principa? Tamo je sad autolimar.

Nije autolimar nego perionica automobila i bas ulazis u rupu za tunel kad bi hteo da peres auto.

Pa sto taj otvor ne iskoriste za novi tunel, a kamenicku da prosire i naprave uspinjacu do moskve.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Да је памети и логике, улаз у тунел би био у оси Личке улице која би била проширена за његове потребе, парк код Економског би био сачуван, а путања са Зарићевог моста би ишла праволинијски преко данашње зграде БАС која ће бити срушена, без садашњег кривудања право на раскрсницу Карађорђеве и Личке, на том раскршћу би смо имали кружни ток са трамвајском скретницом на средини тог круга, а Теразијска тераса би била спојена са парком испред економског након рушења блокова који су између у Ломиној и Гаврила Принципа. Сама тераса би имала стилско степениште али не целом ширином терасе, и имала би пасареле преко Краљице Наталије, Ломине и Гаврила Принципа, као и успињачу која би исто била денивелисана са попречним улицама, и која би имала 3 станице - Теразије-пијаца-Економски факултет, и ишла на ободу терасе до Каменичке. Али изгледа је лакше и лепше упропастити парк...

ta uspinjaca svojim dimenzijama je nista drugo, verovatno, nego ono sto vec postoji u nekim podzemnim prolazima ( a ja nisam video to nikad u upotrebi) - dizalica za kolica osoba sa invaliditetom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=424272#p424272:1jxb4f68 je napisao(la):
entero11 » 21 Dec 2016 07:18 pm[/url]":1jxb4f68]Nije autolimar nego perionica automobila i bas ulazis u rupu za tunel kad bi hteo da peres auto.

Мало се замислиш док переш кола и хоп, ето те у Деспота Стефана. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=424331#p424331:2nr2tjz7 je napisao(la):
mradulovic » Чет Дец 22, 2016 3:19 am[/url]":2nr2tjz7]ta uspinjaca svojim dimenzijama je nista drugo, verovatno, nego ono sto vec postoji u nekim podzemnim prolazima ( a ja nisam video to nikad u upotrebi) - dizalica za kolica osoba sa invaliditetom.

Тако можда замишљају ови који су терасу ограничили само на постојећи део између Теразија и Краљице Марије.

Са терасом која се спушта до Економског факултета и Сава мале, за шта се већина форумаша на овој теми и залаже, моја нека идеја је да имамо успињаче као у Лисабону, Будимпешти, Загребу, са кабином попут мањег трамваја.

А нека визија постојања исте јесте једна веза коју Београд у јавном превозу никада није имао, а постоји изразита потреба за њом, а то је спајање Теразија са Савамалом, и да људи у свом свакодневном кретању са Новог Београда до Теразија и обрнуто преседају код Економског факултета са аутобуса и трамваја на успињачу. Такође успињача би учинила пијацу Зелени венац која је на стрмини приступачнијом старијим суграђанима који на пијацу углавном вуку колица.

20161220_203339.jpg

20161220_203515.jpg

20161220_203759.jpg

20161220_204415.jpg

Znam da su ljudi nestrpljivi, pa da poteramo kalendar malo unapred, kad malo ozbiljnije krenu sa krenu sa izgradnjom. Oni pastoralni pejsaži, okuka reke, brodovi, brdo, ravnica, nebo, zalazak Sunca ... ma, sve je to bilo bez veze. Ovo je razvoj! Radna mesta. Budući pogled na Beograd. Na nesreću, par spratova ove lepote mi je pobeglo pošto su iznad gornje ivice slike :oops:

BNV_%20Kamenicka_Pogled.jpg

Ne mogu ni da u donjem delu i malo levo ucrtam tri tunelske cevi (jedna za metro), njegovu stanicu, i još dve automobilske magistrale sa svojim GSP stanicama koje ponosno izlaze sa dna slike i ulivaju se u OGROMNU kružnu petlju malo dalje, na mestu dva bezvezna parka koja su tu bila :oops:

Bravo @Zuma
Beograd vise nikad nece biti isti. To i ne vi bio problem da ovim nesrecnim BnV nije unazadjen... :(

P.S
Molio bih fanove BnV da ne postavljaju idiotska pitanja tipa "a lepse vam je bio sa korovom i otpadom"...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Zuma wrote: ....Oni pastoralni pejsaži,
okuka reke, brodovi, brdo, ravnica, nebo, zalazak Sunca ... .
Pa najrazornije Bg ,, padavine,, nisu nikada ni jednom zaobilazile taj pejzaš
i baš njihova razornost ga uvek i vracala....

Ништа "више" од парка ту није требало нићи..

Ovi kontejneri na dnu parka ispod Terazijske terase baš ruže okolinu. Zašto su oni godinama tu?

To su kontejneri gradske cistoce i trafo stanica

Vrh