Šta je novo?

Tehnologija

Super sitacija, ne doraj ništa sve ti je dobro za komp a sad razmisli da tebi bude dobro .
Na primer kako se topli vazduh nalazi uz plafon nateraj ga da se krece po prostoriji radi ujednačavanja temperaturnih slojeva. Kako ? Lako samo postavi laganu kosu prepreku plocu da usmerava izduvni vazdih ka plafonu što izaziva (ko)mešanje - vazduha u sobi.
Compu hladnije tebi toplije a i ne diže prašinu sa poda. 😀

Не вреди то док не купим нешто да изолујем зид и под, верујте ми овде је хладније унутра него напољу. Не може да иде у плафон може само у сто.

Istina podešavanje u BIOSu je zakon. A dok to ne rešiš moze i
Parce savitljive spiralne aspiratorske cevi od alu folije ( za sitan dinar) mimoilazi stonu prepreku kao čunak

Pa da neko automatsko podešavanje. Nema potrebe da ventilatori u idle idu preko 1000-1200rpm

Evo mojih 6 su trenutno na preko 1000rpm bez ikakvih zahtevnih softvera. Mislim da treba da ga očistim od prašine. :)

Screenshot 2025-10-22 185640.png

Ako nisi vičan to čačkanje bez dooobre konsultacije može da bude skupo.

Мени овде ништа није јасно, јел зна неко да протумачи?
b78231925080a8a7be13ed467854cde2.jpg

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Dobro ti je u principu. Malo bih razvukao tu krivu da kasnije diže obrtaje.

Pa da i ulazi u zonu tripovanja kao ja za buku ventilatora pošto volim da su što tiši.

Pa da i ulazi u zonu tripovanja kao ja za buku ventilatora pošto volim da su što tiši.

Isto kao moj šok kada posle Macbook-a odlučim da se vratim Windows-u pa od toga da sam navikao na tišinu bez ventilatora sada pored mene uji 6 ventilatora na kućištu, dva na procesoru i tri na grafičkoj. :)

Мало сам развукао последњу ставку још десно. Видим ја да ћу да купим 2 квадрата стиродура и чунак.

Stirodur ako ti baš treba radi izolacije u sobi ali čunak ti ne treba.

Хвала на овој дискусији.

Две године ме нервира бука при мултитасковању и кад се мало јаче оптерети и био сам уверен да је сток кулер за процесор и буквално ових дана сам размишљао да потражим неки бољи, испоставило се да је графика ипак (RX580). Чак сам својевремено у БИОС-у подешавао да подразумевано ради на silent mode-у, нисам смео да се играм мануелно. Изгледа да ћу ипак одложити акције кхм, кхм... :rolleyes: Aко ме баш буде нервирало (а нервира ме), покушаћу да се поиграм.

Па нека 15 година стара конфигурација (и апгрејдована макс могуће за ту плочу кроз године) се не чује ништа (са GTX 1050 ti графиком).

Vrh