Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

@Bender Rodriguez
Trenutno je takav režim da moraš da praviš tenziju..
Poslušaj me prošetaj sa porodicom prelep je dan.. Evo ja to baš radim sa sinom.

Svaka čast, samo napred. Značiće ti da se malo opustiš. Čuvaj se samo ovih iz CarGo. Opasni su.

Ovaj prvi deo poruke je sarkastican, pa je glupo da se pecam i komentarisem.
Ne Bjelic nije dobar iaktivno se radi na njegovoj smeni.
Nije nego se vodim time da ne želite da ih reklamirate. Molim te za odgovor jer jako me zanima koje je logika iza takvog tvog stava. Zaista, mislio sam da bar kod taksista i dalje postoji taj duh kolegijalnosti koji sam opisao. Ovaj Mercedes direktno šteti vama, isto koliko i aplikacije pa možda i više jer minira direktno i vašu reputaciju, a ne samo džep.

Što bi rekao jedan komišija taksista : ja da sam ja hteo da radim išao bi u Nemačku ne bi ovde ostajao.

@Bender Rodriguez
Ma pusti njih to su mučenici rade po 12h bez slobodnog dana, nemaju život..
A kakav je to život kada slobodno vreme provodiš na forumu govoreći ljudima kako nije tačno ono što su svojim očima videli i doživeli, već da je onako ti kažeš, te da forum služi za razmenu korisnih i proverenih informacija i stvari?

Треба возачи "CarGo" да добију такси дозволе, најбоље решење би било да се пусти тржишту да само уреди број таксиста, то јест дозволити сваком ко испуњава одређене услове и ко хоће да се тиме бави да добије такси дозволу, такође мислим да би брутално полицијско разбијање евентуалних протеста тренутних таксиста поводом те одлуке био једини облик полицијске бруталности који би одушевљено подржале широке народне масе, чак шта више, да сам на месту Вучића урадио би то недељу дана пред изборе

............ то јест дозволити сваком ко испуњава одређене услове ..........
Ovo je najbitnije u svemu sto navodis.
Samo mnogi grese i misle da sticanjem dozvole "b" kategorije ispunjavaju potreban uslov.

A sto se tice trzista i broja taksista u gradu......Tu se taksisti ne pitaju vec odgovor o tome treba potraziti u Gradu. On je taj koji uskladjuje potrebe putnika sa prevozom.

Ja bih uveo da svako ko ima određene kvalifikacije, prođe obuku, nije krivično osuđivan i slično, ima pravo da taksira. Broj taksista da se ne ograničava, i cena da ne bude fiksna, nego da bude napravljena granica do koje cifre može da se ide sa cenom. Ako neko hoće, može i za džabe da vozi, ali ne može da uzme 2 hiljade od slavije do cvetka.

Sta je ovo danas,spisak želja, maštanje na nivou sedmogodisnjaka...
Vidim da ovde dosta ljudi veruje u deda mraza...

@crveni karton
Zato nam i jeste tako svi živite u iluziji..
Ustani i probudi se, ja iako nemam veze sa ekologijom niti me dotiče, već tri puta sam sa sinom prošetao i dao skroman doprinos ljudima koji se bore protiv ovog zla!!

Eto ja želim da se uvede red i sredi taxi prevoz, i to sve, a ne parcijalno, kao što žele taksisti koji takođe žive u iluziji, i to njihovih prava, ne i njihovih obaveza.

To što je @Mare81 bio sa sinom na ekološkim protestima i tako im dao svoj skroman doprinos, ne znači da je sad zbog toga iznad ostalih, niti da ne živi u svom svetu oko koga je postavio kineski zid. Pa evo i ja sam posadio novogodišnju jelku (smrča) na livadi ispred moje zgrade, pa se ne hvalim sa time na sva zvona, u smislu kako sam uradio neku veliku stvar, niti to potenciram kao nešto extra, več to smatram najobičnijom stvari, kao što je bacanje đubreta u kantu za smeće i sl.​

Ja bih uveo da svako ko ima određene kvalifikacije, prođe obuku, nije krivično osuđivan i slično, ima pravo da taksira. Broj taksista da se ne ograničava, i cena da ne bude fiksna, ........
Realno, ne moze ovo da bude ostvarivo bas ovako!?

Prvo pitanje koje se dalje namece.......A ko ce se onda voziti autobusom ( i dr.) ako taksi bude po ceni karte?
Da si ti autoprevoznik i da po zakonu moras da drzis jednu liniju na kojoj nemas 5 putnika. Hoces li pristati da gradu placas koncesiju za nesto gde neostvarujes prihod.

Ali ono najvaznije, cega se niko do sada nije setio da pomene. A to je pitanje osiguranja u slucaju neke nezgode. Koga cete osuditi i ko ce vam isplatitii nadoknadu za povrede koje su vam nanete u takvom vidu prevoza.

Pokusajte realno da odgovorite na ovo i slicna pitanje i videcete da igranje sa necijim zivotom ne spada u domen igrica.

A ko je rekao da treba da bude cena taksija jednaka ceni karte gradskog prevoza?

Msm kad bolje pogledam, ceo post ti je kao da ja kažem "što je hladno napolju", a ti mi objašnjavaš "znaš i proizvođači kišobrana treba od nečeg da žive, kupi kišobran", okeej, ali ne pričam o tome.

U realnosti se nikad ne bi desilo da te neko vozi za 80 dinara bilo gde. Čak i oni linijski taksiji po unutrašnjosti, ako oni još postoje, su skuplji. Niko nije rekao da bude raspuštena banda, niko nije rekao da nekom dune danas da taksira i uzme da taksira, nego da to ne bude kao mafijaški klan, već da ako neko hoće, i ispunjava uslove, da može da taksira. Ovako ima ograničen broj ljudi, i još pa ne sme niko konkurenciju da im pravi, i ima ih manje nego što je potrebno. Pa normalno da će se ponašati kako im dune, da će gledati sa što manje cimanja da prođu i slično.

Ispade kao sa vučićem, samo on sme da se bavi politikom.

Mogu da razumem da je cena taksi vožnje definisana da bi se razni mešetari uredili, da ne uđeš u taksi i da te "odere po zakonu 50e od slavije do arene", već da se zna koliko može da naplati, ali ne razumem zašto ne može da postoji tržišna utakmica kao u svim ostalim situacijama. Pa da ako moj taksi ima jeftinije cene, bolju uslugu, kvalitetniji vozni park, ima više posla od onog što taksira sa trulom opel askonom i puši u kolima.

Joj Bože, ja ne znam čiji su postovi umniji od vas dvojice. Šahmat pobedili ste evo

@Space Motion
Sva sreća da su postovi besplatni i da se ne proverava istina... Kladim se da mnogo vas ne bi ni učestvovalo..

Bolje je da se ne kladiš, jer bi izgubio sigurno. Čim neko sa strane pročita kako govoriš drugima da bolje od njih samih koji su prisustvovali nekom dešavanju, znaš šta se desilo, ne mora ni da proverava da li je istina, pošto si mu već dao odgovor da to što si pisao nije istina.

Uzgred, jesi li bio na današnjem ekološkom protestu?

Licimeri što ne progovorite o kriminalnoj domaćoj kompaniji koja se bavi inovativnim prevozom putnika koji su pokrali masu vozača koji su vozilu po 2,3 meseca i od svojih para sipali gorivo,prali kola a na kraju nisu dobili ništa kao i stranke kojima su skidali novac a nisu se ni vozili ili vožnja trajala 15 min a onu naplatili 20min
Što niste isto napisali kao za taksiste kad su najavili protest tako i za inovativna pomoć na putu kad su oni najavili protest
Licemeri...

@Igor
Obavezno da se uvede simbolicna naplata objavljivanja posta.
Predlog:
Insinuacija: 10din
Rekao mi kum, surak, pasenog:10din
Lupetanje:20din
Klasična laz:30din
Itd..
Dobrovoljno se javljam da budem bankar😀

Taksista, bankar, još samo advokat :)

A i da častiš od pre par minuta vozite po novim cenama.

Vrh