Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Eno i komšije hrvati zadovoljni sa liberalnim tržištem..
Screenshot_20220209-022317_Chrome.jpg
.
Screenshot_20220209-022251_Chrome.jpg

У такси нисам ушао годинама, нити планирам, могу слободно да подигну цене на 5000 хиљада динара, то ме не дотиче. Само, да ли они стварно живе у заблуди да заслужују више? Особе којима је од реалних квалификација потребна само возачка дозвола (коју има бар 800 хиљада људи у овом граду) очекују да зарађују бар хиљаду евра. Добро, ценим што сматрају да вреде више, али буквално сваки радник у овом граду више заслужује од њих. Сваки штрајк, сваки протест бих подржао пре њиховог - протест радника Чистоће, Зеленила, ГСП-а, просветних радника, лекара, касира из Максија, буквално свих. Међутим, код нас они који најмање доприносе целокупног друштву највише арлаучу и протестују. Већ довољно су однарођени, ова блокада града је само чисто пуцање у ногу.

@Joe Peeps
Koji je smisao iznošenja mišljenja za nešto što nekoristis?
Kladim se da ti i reprezentaciju vodio bolje..

@Joe Peeps
Koji je smisao iznošenja mišljenja za nešto što nekoristis?
Kladim se da ti i reprezentaciju vodio bolje..
Smisao je u tome da shvatite da niste esencijalna potreba gradjana Beograda, iliti bez vas se moze. Znaci da ti prevedem, ako neko kuburi sa parama ili hoce da stedi, taxi je jedna od prvih stavki koja se ukida.

Smisao je u tome da shvatite da niste esencijalna potreba gradjana Beograda, iliti bez vas se moze. Znaci da ti prevedem, ako neko kuburi sa parama ili hoce da stedi, taxi je jedna od prvih stavki koja se ukida.
Razumem ja to sve, ali zašto bi komentarisao neko od koga svakako ja ne zarađujem, dakle nije korisnik mojih usluga..

Zato sto je ovo forum gde ima pravo na to, a i zato sto vas protest utice na njega kao stanovnika grada Beograda.

Nece ulice biti blokirane vec prostor i plato ispred Gredske kuce. A bas ako tuda moras da prodjes u periodu 12 - 16h onda da ga ......??

da, ali ako bude 1000 taksi vozila napravicete kolaps...
suludo ... protestujte posle 18h i caos, ovako cete samo gnev da izazovete, ionako vas skoro niko ne voli

Nema gneva ako se ljudi medjusobno razumeju.
Grad, najbolje zna da treba cena da se poveca. Ali takstizira, jer je gradski prevoz u velikom rasulu i gradjane Beograda osim GSP-a treba taksi da prevozi. Takav odnos ranije nikada nije bio prisutan. Postojao je odnos cena izmedju gradskog prevoza i onih koji zele taksijem da se voze. Zelja grada je da se ta razlika ucini minimalnom......

Kad je bio prethodni protest, zatekao sam se na Vidikovcu / Cerak vinogradi. Morao sam poslom da izađem napolje, tako da sam jedino tamo mogao da se dobacim, sa 59 koja je bila funkcionalna, jer nije svraćala do Slavije, nego kod hrama skretala na okretnicu. Ljudi su čekali prevoz poduže. Neki su pitali da li se zna zašto tako dugo nema prevoza. Kada sam objasnio, neki su mislili da ih zezam, dok su se neki pitali šta sad opet hoće. Sreća u nesreći je bila što sam na Vidikovcu imao radnju u kojoj sam mogao da obavim posao.

Grad, najbolje zna da treba cena da se poveca. Ali takstizira, jer je gradski prevoz u velikom rasulu i gradjane Beograda osim GSP-a treba taksi da prevozi. Takav odnos ranije nikada nije bio prisutan. Postojao je odnos cena izmedju gradskog prevoza i onih koji zele taksijem da se voze. Zelja grada je da se ta razlika ucini minimalnom......
Ovo je smisao foruma, razmena istinitih informacija.
Svaka čast na zapažaju!!

A ti to iz iskustva? Taksisti, mozda da razmislite o zatvaranju ovog foruma za sve osim za clanove sa taksi dozvolom? Pa lepo pisete sta hocete, i nema ko da "lupeta" i da vam prica price. Ja da sam na vasem mestu komtaktirao bih admina.

Sent from my SM-T555 using Tapatalk

@Misha V
Naprotiv samo istinita razmena informacija na forumu je od koristi..
Ja učestvujem na nekoliko foruma gde se dele jako korisne informacije.. Nikako pretpostavke, čuo sam, rekao mi brat od kuma itd.

Tamo sigurno nema ljudi koji pišu kako su prisustvovali nekoj sceni i sopstvenim očima videli šta se desilo...

Koje su beše bile stare cene?

CarGo kupio taksi društvo, traže 1.200 taksi dozvola

CarGo je danas saopštio da je kupio taksi privredno društvo i da je predao zahtev za izdavanje 1.200 taksi dozvola gradskom Sekretarijatu za saobraćaj - Sektoru za auto taksi prevoz.

U saopštenju se navodi da je CarGo kupio taksi privredno društvo koje posluje na tržištu još od 1994. godine.
Kako ocenjuju, kupovina taksi privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole, jedan je od najboljih načina da se situacija sa taksistima reši na miran način.

Po najnovijoj, zvaničnoj, studiji u Beogradu nedostaje 1700 taksi vozila, ukazao je CarGo u saopštenju i naveo da taksisti, "njihove javne i tajne vođe", zahtevaju da se registruju, a da dozvole ne daju.

"Kažu registrujte se, a nijednoj kompaniji ne daju taksi dozvole", napominju u saopštenju.
Iz CarGo navode da su danas iskazali spremnost da se registruju i reše ovaj problem.
"Ovo je potpuno ispravan i legitiman zahtev i nadamo se da će odgovor nadležnih biti legalan i u skladu sa onim što poručuju“, navodi se u saopštenju.
CarGo izražava nadu da će razum preovladati i da će dobiti rešenje, kako kažu, u interesu svih građana Beograda.
"Upravo iz tog razloga nismo izašli na ulice. Kupovinom taksi privrednog društva i predajom taksi dozvola, jednom za svagda želimo da stanemo na put kartelima i otvorimo put za normalan život u Beogradu", zaključili su u saopštenju.

Taksi udruženja su proteklih dana izneli zahtjeve za poskupljenjem usluge i gašenje CarGo platforme, te zapretili zatvaranjem ulica, ukoliko im se ne ostvare zahtevi. CarGo je inicirao organizovanje kontra protesta i u međuvremenu preinačio zahtjeve, navodi se u saopštenju.

CarGo se takođe zahvalio manastiru Hilandar na podršci i dodaje da je to jedan od razloga za odabir drugačijeg pristupa.

@Trejsi
Molim te nemoj da iznosis bud****** i puste zelje nekoga ko godinama krši zakon i jos daje sebi zapravo da nešto traži..

Poslednja izmena od urednika:
Plakacete vi taksisti za CarGo kad vam jednog daba dodju oktopodi poput Ubera i slicnih. Upamtite sta sam rekao.
Nece ulice biti blokirane vec prostor i plato ispred Gredske kuce. A bas ako tuda moras da prodjes u periodu 12 - 16h onda da ga ......??
Ispravi me ako gresim ali zar nije bila ova prica za blokiranje?

Blokade taksista

Kako su tada najavili taksisti, planirano da saobraćaj u ovom periodu bude obustavljen u Dečanskoj ulici od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, na Trgu Nikole Pašića od Dečanske do Bulevara Kralja Aleksandra i od Terazija do Dragoslava Jovanovića, u Kneza Miloša od Trga Nikole Pašića do Kralja Milana, u Kralja Milana od Kneza Miloša do Dragoslava Jovanovića i na Terazijama od Trga Nikole Pašića do Dragoslava Jovanovića. U oba smera.

Vrh