Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Uopšte nisam na njihovoj strani, samo iznosim da bi se znalo šta eventualno pokušavaju da urade.

Par zapažanja:
1) lekara ima super ali ima i ološa koji će da uzmu 500E za operaciju onkološkog pacijenta. Taksista ima super ali i primitivnih idiota koji bi da zavrnu.
2) sivi taksi marke Mercedes sa naizgledom regularnom tablom ali bez TX tablica danima u večernjim satima stoji na stajalistu u BKA kod crkve sv. Marka. Razumem da ne rade inspekcije posao, ali da stotine taksista prođe pored i sigurno vide isto što i ja. Zašto ne branite esnaf? Svrati par vas da popriča sa njim ili uzmete i dovučete komunalce za rukav do njega. Inače, neko je već i kačio fotografiju tog vozila na toj lokaciji.
3) taksisti su u lošem položaju godinama, pomaci su ili nikakvi ili jako slabi. Cene se ne menjaju, CarGo divlja. Kako je moguće da vas i dalje predstavlja ista faca koja očigledno ne uspeva da se izbori za šrava i bolje uslove za vas? Plus kod naroda postoji animozitet jer se neprestano vrti po TV kanalima.

Ovo pod 3) i Bjelića pišem jer sam i iz razgovora kod taksista, kao mušterija, saznao da je on u suštini tu da se broi za udruženja i da ga drže tu jer ima veze po kabinetima i kod novinara. Dobronamerno, kao neko ko već godinama redovno koristi taksi usluge, želim vam da uzmete stvar u svoje ruke i dobijete bolje uslove ali i očistite svoje dvorište od likova kao što su na pomenutoj taksi stanici ali i Bjelića i sličnih.

Stare cene ne znam, ako možete da podelite sa nama koliko je povećanje i da li ste zadovoljni.

PRVA TARIFA

Start: 170 RSD 250 RSD
Čekanje po satu: 750 RSD 900 RSD
65 rsd/km 73 rsd/km
Radnim danom 06-22h

DRUGA TARIFA

Radnim danom 22-06h
85 rsd/km 95 rsd/km
Nedeljom i praznicima

TREĆA TARIFA

130 rsd/km 146 rsd/km
Radnim danom 00-24h
Nedeljom i praznicima
Van teritorije Beograda

I dalje smatram da je kriminalno ovo plaćanje starta sada ni manje ni više nego 250 dinara. Više sam bio za to da se ukine start ali dodatno poveća cena po pređenom kilometru.

Juče sam baš pričao sa taksistom o tome i rekao je da bi poštenije bilo da se start naplaćuje u slučaju poziva tj kada vozilo dolazi na adresu dok kada se zaustavi na ulici ili taksi stanici nema potrebe za time.

Nisam stigao danas pa sam objavio samo prvu stranicu,evo sad sve....
Screenshot_20220210-192405_Samsung Notes.jpg
Screenshot_20220210-192458_Samsung Notes.jpg
Screenshot_20220210-192532_Samsung Notes.jpg

Prilozi

• Screenshot_20220210-192556_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20220210-192556_Samsung Notes.jpg
    126,2 KB · Pregleda: 101
  • Screenshot_20220210-192619_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20220210-192619_Samsung Notes.jpg
    122,8 KB · Pregleda: 90
Posle 10god promena cene ...
Mada su isto bitni i ostali zahtevi kako za taksiste tako i za korisnike usluge.. a naročito sankcionisanje nelegalnog prevoza...onih bez odobrenja za obavljanje prevoza tako i onih koji odobrenje poseduju ali uvećano naplaćuju...
Od protesta se neće odustati,nisu samo cene problem(mada će protest biti u manjem obimu nego što je prvobitno najavljeni) samo ispred Gradske skupštine

...............
Juče sam baš pričao sa taksistom o tome i rekao je da bi poštenije bilo da se start naplaćuje u slučaju POZIVA tj kada vozilo dolazi na adresu dok kada se ZUSTAVI na ulici ili taksi stanici nema potrebe za time.
Mnogi poput tebe bas ovako razmisljaju.
Problem je u tome sto mesate i poistovecujete rad samih taksista sa odlukama koje donose taksi udruzenja. To su dva povezana cinioca ciji interesi nisu bas uvek i zajednicki.
Taksi udruzenja su ta koja diktiraju rad, tempo i nacin pruzanja usluge. A njima nikako ne odgovara da stranke i taksi pozivi ne idu preko udruzenja.

Ispred gradske skupštine, kako kaže Batica. Samo još treba videti da li je to sa strane Kralja Milana ili Bulevar kralja Aleksandra.

2) sivi taksi marke Mercedes sa naizgled regularnom tablom ali bez TX tablica danima u večernjim satima stoji na stajalistu u BKA kod crkve sv. Marka. Razumem da ne rade inspekcije posao, ali da stotine taksista prođe pored i sigurno vide isto što i ja. Zašto ne branite esnaf? Svrati par vas da popriča sa njim ili uzmete i dovučete komunalce za rukav do njega. Inače, neko je već i kačio fotografiju tog vozila na toj lokaciji.

3) taksisti su u lošem položaju godinama, pomaci su ili nikakvi ili jako slabi. Cene se ne menjaju, CarGo divlja. Kako je moguće da vas i dalje predstavlja ista faca koja očigledno ne uspeva da izbori bolje uslove za vas? Plus kod naroda postoji animozitet jer se neprestano vrti po TV kanalima.

Ovo pod 3) i Bjelića pišem jer sam i iz razgovora kod taksista, kao mušterija, saznao da je on u suštini tu da se bori za udruženja i da ga drže tu jer ima veze po kabinetima i kod novinara. Dobronamerno, kao neko ko već godinama redovno koristi taksi usluge, želim vam da uzmete stvar u svoje ruke i dobijete bolje uslove ali i očistite svoje dvorište od likova kao što su na pomenutoj taksi stanici ali i Bjelića i sličnih.
Voleo bih da čujem vaš stav @BATICA i @Mare81

Koliko se sećam nije taj narativ bio prema vozilima i vozačima nelegalne aplikacije. I bilo je u prošlim vremenima kolegijalnosti i pomaganja kolegama u nevolji, tako da pomaganje pravdi nije bilo strano taksistima. Izgleda da su se vremena promenila.

Bjelić je dakle dobar?

Što je najcrnje, mislim da će svi taksisti, i divlji i regularni, i ovi što sad protestuju i ovi što su suzdržani... plakati za CarGo kad im jednog dana ovde dođu mnogo veći i jači oktopodi kao konkurencija. Živi bili pa videli.

Koliko se sećam nije taj narativ bio prema vozilima i vozačima nelegalne aplikacije. I bilo je u prošlim vremenima kolegijalnosti i pomaganja kolegama u nevolji, tako da pomaganje pravdi nije bilo strano taksistima. Izgleda da su se vremena promenila.

Bjelić je dakle dobar?
Ovaj prvi deo poruke je sarkastican, pa je glupo da se pecam i komentarisem.
Ne Bjelic nije dobar iaktivno se radi na njegovoj smeni.

Što je najcrnje, mislim da će svi taksisti, i divlji i regularni, i ovi što sad protestuju i ovi što su suzdržani... plakati za CarGo kad im jednog dana ovde dođu mnogo veći i jači oktopodi kao konkurencija. Živi bili pa videli.
Mislim da je najmanje tvoj problem ko će za kim plakati.. Verujem da imaš pametnije stvari da rešavaš u svom životu.. Počinje polako proleće dani su sve lepši.. Prošetaj sa članovima porodice..

Već čitave dve godine, kad god ne zna šta da laje, Mare krene da vrti neke samo sebi razumljive fore o šetanju. Klasika :LOL:
Aj sad uzmi pa se još sam sebi smej na foru i sam sebi aplaudiraj. Hahaha koliko je tebi dobro.

E al šalu na stranu, nemoj se toliko unositi, ja sam to izneo kao konstataciju i predviđanje. Mene zabole za vas, dokle god ne ometate mene i druge. Naravno da ima i sasvim ok među vama, samo mi idete na onu stvar tako kad zvučite kao kolege malinari, koji 30 godina samo nešto kukaju, traže, očekuju i krive druge za svoj nerad i neuspeh. Ali kažem, lično mislim da je pitanje dana kad će i vama da uleti neki svojevrsni Glooova (samo u svetu taksija) i deo pokupuje a deo prosto istisne.

Kako da ne brinu i ne histerišu kada ih ostali konstantno ignorišu za svaku korisnu i proverenu informaciju koju razmene sa nama običnim smrtnicima. :)

Vrh