Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Desavalo mi se se do pre nekoliko godina da na kracoj liniji znam da su ukljucili turbinu. Pa ispadne 250 umesto 300 din.
Ali ogromna vecina nije to radila.

Drugo su kriminalci koji su recimo od Stare Zel. Stanice do Tirsove vozili majku sa bolesnim detetom za *80E".
To su bili iz ekipe sa belim tablama (samostalci). Ljudi iza kojih stoji Grad Beograd, a ne Taksi udruzenja.

Danasnje generacije beogradskih taksista u ogromnoj vecini posteno i casno rade svoj posao!

Izuzmimo tu organizovane grupe kriminalaca na Aerodromu, kod nekih splavova, u dnu Skadarlije itd. Svi znaju ko su oni i da imaju ledja, ali to nije problem taksista..

A šta je problem taksista ako nisu ti nelegalni? Samo nemojte one priče o Car: Go kriminalcima. Pričaju kako se bore protiv tih divljih taksista i prijavljuju ih, a ovamo kad izađeš napolje na sunce, vidiš da su ustvari najbolji ortaci. Manite nas i tih priča kako nam sve smeta i kako nikada ne bi smo bili zadovoljni šta god da se uradi i kako su vam ruke vezane po tom pitanju. Koja je razlika između nelegalnih taksista i Car: Go, ako znamo da iza i jednih i drugih stoji država, na osnovu priča kojih smo se naslušali? Zašto se blokira grad zbog Car: Go, a ne i zbog nelegalnih taksista?

Nelegalne taksiste na aerodromu stiti direktno policija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877844#p877844:wiztpr3b je napisao(la):
jovanovm » Pon Sep 06, 2021 11:35 am[/url]":wiztpr3b]Anegdotalno, ne znam nikog ko se CarGom vozi zbog cene. Svaka osoba koju znam se vozi zbog sigurnosti i pouzdanosti usluge, lakoće plaćanja. Sektor tržišta koji pazi na cenu se vozi prevozom.
A hahah sigurnosti čega? Pa svaki dan se sudaraju, pre neko veče debil udari u banderu na aerodromu pratio lokaciju...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877815#p877815:2pm3c3sp je napisao(la):
Vidur » Pon Sep 06, 2021 10:03 am[/url]":2pm3c3sp]mini klasa sad u cargo minimalna cena 399+98 din za troskove aplikacuje.. I opet nema vozila ...

Pada u vodu ono cuveno da se ljudi voze cargom zbog cene.
Nema zato što je neisplativo, zato forsiraju veću klasu..

Sigurnosti da neće da ti naplati više, da ako puši cigaru ili ti komentariše suknju popije nula zvezdica u oceni i ako nastavi tako da se ponaša da se niko s njim neće voziti, da postoji neki trag ko te vozio i gde i kojim vozilom.

Inače sam protivnik CarGo i Ubera, ali oni rešavaju problem koji ljudi realno imaju. Sad npr u Los Anđelesu je tihi štrajk vozača Ubera jer su plate dosta pale posle poraza predloga 22. Što naravno podržavam, kao što sam podržavao i Prop 22. j***š Uber to su prevaranti. Ali elem nema Ubera i Lyfta na aerodromu pa mnogi ljudi moraju da idu taksijem. Situacija je užasna! Cene su astronomske (tipa ono što je bilo $30 sad je $100). Taksisti odokativno biraju cenu od zavisnosti od toga koliko imaš prtljaga i koliko je kasno uveče. Naravno kakvi taksimetri kakve kartice to sve ne radi i stoji isključeno.

I sad ljudi komentarišu "eto deco ovako vam je bilo pre aplikacija". Baš otvara oči. Ljudi vole aplikacije zbog te neke sigurnosti u kvalitet usluge i zbog lakoće korišćenja, a ne zbog cene. Kapiraš?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877937#p877937:1bl7zuk8 je napisao(la):
jovanovm » Pon Sep 06, 2021 3:39 pm[/url]":1bl7zuk8]Sigurnosti da neće da ti naplati više, da ako puši cigaru ili ti komentariše suknju popije nula zvezdica u oceni i ako nastavi tako da se ponaša da se niko s njim neće voziti, da postoji neki trag ko te vozio i gde i kojim vozilom.

Inače sam protivnik CarGo i Ubera, ali oni rešavaju problem koji ljudi realno imaju. Sad npr u Los Anđelesu je tihi štrajk vozača Ubera jer su plate dosta pale posle poraza predloga 22. Što naravno podržavam, kao što sam podržavao i Prop 22. J**** Uber to su prevaranti. Ali elem nema Ubera i Lyfta na aerodromu pa mnogi ljudi moraju da idu taksijem. Situacija je užasna! Cene su astronomske (tipa ono što je bilo $30 sad je $100). Taksisti odokativno biraju cenu od zavisnosti od toga koliko imaš prtljaga i koliko je kasno uveče. Naravno kakvi taksimetri kakve kartice to sve ne radi i stoji isključeno.

I sad ljudi komentarišu "eto deco ovako vam je bilo pre aplikacija". Baš otvara oči. Ljudi vole aplikacije zbog te neke sigurnosti u kvalitet usluge i zbog lakoće korišćenja, a ne zbog cene. Kapiraš?
Mislim glupo je da muško nosi suknju :D
Sala naravno, poenta je i da se u uređenim državama kao što je Amerika dešavaju takve stvari na aerodromu(sad mi je malo lakše) daleko od toga da podržavam,zato što ja prvi vozim regularno sa aerodroma i ne pitam da li je na karticu plaćanje..
P. S. Kod nas na aerodromu rade aplikacije regularnih taxi udruženja meni je pola pola vožnji kvaka ili aplikacija(poziv)

Mislim nemoj da se ljutiš ali upravo zbog straha od takvih šala mnogi ljudi izbegavaju taxi. Tebi možda smešno, ali generalno je glupa fora podsmevati se nekome ili suditi o njima. Šta da sam trans ili idem na drag veče ili jednostano nosim suknje jer hoću? Imam i ja pravo na bezbedan prevoz bez takvih šala i da strahujem da mi neće nešto drugo još gore biti.

Tipa što je bilo pre par godina kad taksista odbijao da vozi pretučenu trans ženu: https://www.021.rs/story/Info/Srbija/16 ... mognu.html

Neću ni da spominjem homofobne komentare koje čujem redovno od taksista, sećam se posebno jednog pre par godina koji mi je 40 minuta pričao o biseksualcima, kako oni upropašćavaju državu i kako je Tadić perverznjak upropastio Šapića jadnog sportistu...

@jovanovm

ne znam koliko si se vozio cargoom al glavni problem sa njima je sto te voze ljudi koji veze sa voznjom nemaju, pa onda taj deo sigurnosti dobija novu dimenziju. Slazem se da je taj fazon aplikacije i placanja preko iste nova dimenzija komfora u odnosu na cimanje sa kešom i turbinom al i ovo da ne znaju da voze mora da se kaze. taksisti se cesto bahate i prave pametni u saobracaju ali nikad ti se nece desiti da naletis na vozaca pocetnika.

Ja imam mnogo voznji i ne slazem se. Pa ne voze te deca od 16 godina nego ljudi koji verovatno i privatno koriste automobile. Nebezbedno je koliko i sa svakim drugim koga vidis na ulici. Problem je nepoznavanje grada i slepo pracenje navigacije. Ali ako smatras da si ostecen i da te vozio daljom rutom refundirace ti novac za tu razliku uvek. Nisam siguran da ta opcija postoji kod taksista.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877949#p877949:2mhymizp je napisao(la):
jovanovm » Pon Sep 06, 2021 4:29 pm[/url]":2mhymizp]Mislim nemoj da se ljutiš ali upravo zbog straha od takvih šala mnogi ljudi izbegavaju taxi. Tebi možda smešno, ali generalno je glupa fora podsmevati se nekome ili suditi o njima. Šta da sam trans ili idem na drag veče ili jednostano nosim suknje jer hoću? Imam i ja pravo na bezbedan prevoz bez takvih šala i da strahujem da mi neće nešto drugo još gore biti.

Tipa što je bilo pre par godina kad taksista odbijao da vozi pretučenu trans ženu: https://www.021.rs/story/Info/Srbija/16 ... mognu.html

Neću ni da spominjem homofobne komentare koje čujem redovno od taksista, sećam se posebno jednog pre par godina koji mi je 40 minuta pričao o biseksualcima, kako oni upropašćavaju državu i kako je Tadić perverznjak upropastio Šapića jadnog sportistu...
Onoliko koliko trans osoba bezbedna u 22h uveče na ulici ili u gradskom prevozu, duplo je više bezbedna u taksiju.
Kraj

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877967#p877967:1hkjtmpp je napisao(la):
crveni karton » Pon Sep 06, 2021 6:35 pm[/url]":1hkjtmpp]Ja imam mnogo voznji i ne slazem se. Pa ne voze te deca od 16 godina nego ljudi koji verovatno i privatno koriste automobile. Nebezbedno je koliko i sa svakim drugim koga vidis na ulici. Problem je nepoznavanje grada i slepo pracenje navigacije. Ali ako smatras da si ostecen i da te vozio daljom rutom refundirace ti novac za tu razliku uvek. Nisam siguran da ta opcija postoji kod taksista.
Ovo nije tačno 70% njihovih vozača nema svoj auto.
To što si ti oštećen i vozio te duzom rutom okači mačku o rep, imao zakazano kod lekara u 11, a stigao u 11:20 džabe refundacija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877972#p877972:2g91xqzs je napisao(la):
Mare81 » Pon Sep 06, 2021 7:51 pm[/url]":2g91xqzs]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877967#p877967:2g91xqzs je napisao(la):
crveni karton » Pon Sep 06, 2021 6:35 pm[/url]":2g91xqzs]Ja imam mnogo voznji i ne slazem se. Pa ne voze te deca od 16 godina nego ljudi koji verovatno i privatno koriste automobile. Nebezbedno je koliko i sa svakim drugim koga vidis na ulici. Problem je nepoznavanje grada i slepo pracenje navigacije. Ali ako smatras da si ostecen i da te vozio daljom rutom refundirace ti novac za tu razliku uvek. Nisam siguran da ta opcija postoji kod taksista.
Ovo nije tačno 70% njihovih vozača nema svoj auto.
To što si ti oštećen i vozio te duzom rutom okači mačku o rep, imao zakazano kod lekara u 11, a stigao u 11:20 džabe refundacija.

corolla ima sistem zastite od udesa ( vecina cargo corolla ima ovo) sam koci kad postoji velika verovatnoca da ce se sudariti sa covekom ili autom
ima sistem koji mozes da namestis da pravi odredjenu razdaljinu izmedju automobila itd itd

Ovo vise nisu oni stari automobili gde si morao da znas sve, sad svaka bu**** moze da vozi i ko kaze da treba skola za auto je bu****...
oni prelaze po 150-200 km dnevno, sto znaci da su za 5 dana presli mnogo
Prave sudare u 99% zato sto im se spava, a ne zato sto su losi vozaci.

To sto ima neko zakazank, ne znaci da treba da pogine dok stigne tamo, taksisti ne smem da kazem da negde kasnim, vecina nije normalna

@vidur
Ti si neki it stručnjak misliš auto ide sam, vozač je tu maneken? Pa svaki drugi udes je sa tom corolom pravi se baza njihovih sudara sa slikama. Pa ovaj sto je pre neko veče opalio banderu na sred aerodroma nije zurio??

Ako je ovo stav - 'korola', sama ide, vozač nema veze - ja ću, kao negdašnji vozač stare 'korole' koja nije imala ni servo volan ipak izbegavati takav napredan sistem.

Inače, u Beogradu se lepo vidi da su njegovi vozači, nekad divlji ali sposobni, sada malo manje divlji ali nevešti. Došle nove 'korole'...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878022#p878022:25jodf9p je napisao(la):
Пантограф » Pon Sep 06, 2021 9:33 pm[/url]":25jodf9p]Ako je ovo stav - 'korola', sama ide, vozač nema veze - ja ću, kao negdašnji vozač stare 'korole' koja nije imala ni servo volan ipak izbegavati takav napredan sistem.

Inače, u Beogradu se lepo vidi da su njegovi vozači, nekad divlji ali sposobni, sada malo manje divlji ali nevešti. Došle nove 'korole'...
Možda možeš taj novi sistem da ugradiš u svoju corolu, sama da ide :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878017#p878017:3do30z3n je napisao(la):
Mare81 » Pon Sep 06, 2021 10:09 pm[/url]":3do30z3n]@vidur
Ti si neki it stručnjak misliš auto ide sam, vozač je tu maneken? Pa svaki drugi udes je sa tom corolom pravi se baza njihovih sudara sa slikama. Pa ovaj sto je pre neko veče opalio banderu na sred aerodroma nije zurio??

apsolutno je vozac maneken u tim automobilima, pogotovo recimo kemriju ili ipace

ili je stari model ili je vozac iskljucio mehanizam ili je vozio brze od 50 km/h ( nakon 50 se iskljucuje za sudar ili ako pada sneg) ne pratim njihove sudare, ne znam ni gde bi to pratio
to je kod onih camrija mnogo bolje uradjeno, naravno visa klasa auta

pazite ja sam naucio sa 14 godina da vozim, iskreno ne znam koliko je bilo tesko,al za gradsku voznju pogotovo stani kreni nije tesko, a i vecina tih automobila u cargo su automatici

kao sto sam reko, vecina tih udesa je zbog toga sto su umorni, a ne zato sto su losi vozaci, a i mnogi su pohlepni pa zele mnogo da zarade , pogotovo sto je ovo Srbija, zemlja lozana

Ma sve će da napišu da operu cargo..
Nekad mi je žao što nisu preuzeli taksi tržište, pa bi videli kakve bi cene INOVATIVNE POMOĆI NA PUTU bile..

Polako već su bacili šapu neki na to tržište, sve će tad biti uređeno
Ali i cena taksi prevoza, neće biti da pozoveš taksi i voziš se za 2,3evrića

Ps
Jel zna neko koliko je pranje vozila spolja (puškiranje) u Nišu
Pošto je u BG sa 200din poskupelo na 300din tj žeton od 100din sad je 120sekundi a bio 180
Koliko je to % poskupljenja jel zna neko da izračuna....

Za putnike je bezbednija i ugodnija vožnja za iskusnim vozačem, ali problem nastaje kada oni umisle da su najbolji na svetu. Svi profesionalni vozači tvrde da su bogom dani za taj posao, pa otuda verovatno i pravo da isecaju druge vozače, staju gde god požele i krše sve moguće propise.
U saobraćaju su verovatno najgori ovi iz brze pošte, zatim taksisti, pa kamikaze dostavljaci na biciklima/skuterima. Početnici uglavnom ne srljaju toliko.

@BATICA
Imaš i dalje na nekim mestima po Beogradu 180 sekundi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878334#p878334:p4un2yb2 je napisao(la):
Dart » Uto Sep 07, 2021 7:12 pm[/url]":p4un2yb2]Za putnike je bezbednija i ugodnija vožnja za iskusnim vozačem, ali problem nastaje kada oni umisle da su najbolji na svetu. Svi profesionalni vozači tvrde da su bogom dani za taj posao, pa otuda i verovatno pravo da isecaju druge vozače, staju gde god požele i krše sve moguće propise.
U saobraćaju su verovatno najgori ovi iz brze pošte, zatim taksisti, pa kamikaze dostavljaci na biciklima/skuterima. Početnici uglavnom ne srljaju toliko.

@BATICA
Imaš i dalje na nekim mestima 180 sekundi.

najgori su dostavljaci na elektricnim trotinetima ubedljivo

@batice do sada si trebao da naucis da postoje aplikacije koje ti daju popust na zetone za pranje auta
ubedljivo su najjeftiniji zetoni kod Studentskog grada

Ma super, baš ti hvala... Moram da promenim mesto stanovanja tamo gde je jeftinije pranje..

A ovo za najgore vozače.... nikad ti nećeš shvatiti...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878297#p878297:19ehoogb je napisao(la):
BATICA » 07 Sep 2021 17:12[/url]":19ehoogb]Ma sve će da napišu da operu cargo..
A neki će sve da napišu da "ublatnjave" Car: Go. ;)

Vrh