Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

ОДЛУКУ
О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О ТАКСИ ПРЕВОЗУ
( http://www.sllistbeograd.rs/pdf/2021/29-2021.pdf#view=Fit&page=1 )

Члан 5.
4. да размак осовина буде најмање 2.550 mm, или запре-
мине пртљажног простора најмање 350 l;

Ovde je sve po propisu. Auto za taksi mora posedovati barem jednu od navedenih stavki. Ili medjuosovinsko rastojanje ili veličinu gepeka.
Pa ko se za šta, pri izboru auta, odluči.

Ovaj po osovini ne ispunjava, 350l je smesno.
Sve u svemu, ovo je smesno da ovako vozilo bude taxi, jel ima negde u evropi da je ovakvo vozilo taxi.

Ne mi smo prvi u istoriji i prvi u evropi uvjek naprednjacimo

Ovaj po osovini ne ispunjava, 350l je smesno.
Sve u svemu, ovo je smesno da ovako vozilo bude taxi, jel ima negde u evropi da je ovakvo vozilo taxi.
350l je dovoljno za taksiranje po gradu,pa neces taksijem da se selis(mada ima cesto pokušaja) cak i novi prius ima mali gepek,a deklarisan je kao taxi vozilo. Ovaj Citroen sigurno ispunjava uslove inače ne bi dobio tx tablice.

Nisam ni rekao da ne ispunjava, samo je meni smesno da ovo vozilo ispunjava uslove, tacnije zakon je smesan.
I opet ono sto govorim non stop, dodje ti ovo vozilo i platis voznju isto kao kad bi ti doslo neko bolje vozilo u kome bi ti voznja bila ugodnija i lepsa.

......... da ovako vozilo bude taxi, jel ima negde u evropi da je ovakvo vozilo taxi.
A da postavimo jedno od stalnih zivotnih pitanje.
Zasto, i uvek bi trebalo biti, isto kao sto je tamo bas negde!?

Zar ne moze nesto da bude jedinstveno.
Prepoznatljivo.
Drugacije a isti posao radi.

E takav je taksi u Beogradu.
Zato je i razlog otpocinjanja tema mnogih prica. To samo oni koji se sa njima voze znaju.

Ja se cesto vozim taksijem.

Pa jest poseban, u Beogradu doduse.
Skuplji je od nekih evropskih gradova, a moze da te doceka bilo koje vozilo od ovako malenog dok nekog audia mercedesa amg-a i tako to..., nikad ne znas koliko ce te voznja kostati i nikad ne znas da li ces naleteti na divljeg taxistu sa tx tablicama, a kad pada kisa veca ti je verovatnoca da ces dobiti na lotou nego taxi.
Tako da u svakom slucaju je drugaciji od bilo gde.

Nisam ni rekao da ne ispunjava, samo je meni smesno da ovo vozilo ispunjava uslove, tacnije zakon je smesan.
I opet ono sto govorim non stop, dodje ti ovo vozilo i platis voznju isto kao kad bi ti doslo neko bolje vozilo u kome bi ti voznja bila ugodnija i lepsa.
Da ali u svetu sa tim boljim vozilom je i voznja skuplja.

Pa jest poseban, u Beogradu doduse.
Skuplji je od nekih evropskih gradova, a moze da te doceka bilo koje vozilo od ovako malenog dok nekog audia mercedesa amg-a i tako to..., nikad ne znas koliko ce te voznja kostati i nikad ne znas da li ces naleteti na divljeg taxistu sa tx tablicama, a kad pada kisa veca ti je verovatnoca da ces dobiti na lotou nego taxi.
Tako da u svakom slucaju je drugaciji od bilo
U Beogradu kad padne kisa i sa svojim vozilom za relaciju od 20min ti tada treba 40min. Hiljadu puta sam rekao nije problem u broju vozila nego u infrastrukturi grada,gde debil policajac u 3 popodne na Brankovom mostu gura sva vozila u autu traku.

Da ali u svetu sa tim boljim vozilom je i voznja skuplja.
I treba da bude, sto je i normlano, treba da postoji zdrava konkurencija, sto trenutno u Beogradu ne postoji, i ono sto sam uvek govorio nije nikako pravdeno da neko ko vozi auto od 2,3k naplati voznju isto kao neko ko vozi auto od 14,15k.

U nekim gradovima gde sam bio sa elektricnim vozilima cena jeftinija.

Vozim se cesto ovim udruzenjem "zeleno/zutog" znaka. Ko se vozi znace koje je udruzenje u pitanju. Da ne otkrivam ono sto nije napisano.
Iako mnogi komentari osudjuju potez ove mlade osobe, ja smatram da je ona u poptpunosti u pravu.

Ovo udruzenje se na drustvenim mrezama reklamira da je pet friendly i kao takvo bi moralo da izlazi korisnicima tih potreba u susret.
Cak pise da tu uslugu i naplacuju po "dimenzijama" psa!!

I treba da bude, sto je i normlano, treba da postoji zdrava konkurencija, sto trenutno u Beogradu ne postoji, i ono sto sam uvek govorio nije nikako pravdeno da neko ko vozi auto od 2,3k naplati voznju isto kao neko ko vozi auto od 14,15k.

U nekim gradovima gde sam bio sa elektricnim vozilima cena jeftinija.

Tako je već sada u Car:go ili u Uber-u. Ovaj što ima bolji auto i bolje ocene može da vozi za Biz klasu. Bio preneki dan u Varšavi, Uber radi kao u svakoj normalnoj zemlji.

Vozim se cesto ovim udruzenjem "zeleno/zutog" znaka. Ko se vozi znace koje je udruzenje u pitanju. Da ne otkrivam ono sto nije napisano.
Iako mnogi komentari osudjuju potez ove mlade osobe, ja smatram da je ona u poptpunosti u pravu.

Ovo udruzenje se na drustvenim mrezama reklamira da je pet friendly i kao takvo bi moralo da izlazi korisnicima tih potreba u susret.
Требала је одмах да зове пет такси. То препоручујем свима који желе да се возе са својим љубимцима, како би избегли овакве непријатности.

Nije problem,ali je trebala da naglasi i dosao bi kolega koji je pet frendly.

A stvarno, da li još postoji Car go ili je to sad nešto preimenovano, nestalo?

20231127_095358.jpg

Mladenovac

Još jednom, ne određuješ ti o čemu se diskutuje o temi, već si učesnik i OK je da sugerišeš, ali postaje već dosadno. Rekao si to već jednom, možda i više puta... Car:go je svakako usko povezan sa taxi prevozom, pa nije off topic u ovoj temi. Nikoga ne zanimaju tvoje kvalifikacije (lopovi, robovlasnici), ali imaš pravo da to iznosiš u temi, kao što si se i hvalio kršenjem saobraćajnih propisa i sl.

Poslednja izmena:
Vrh