Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Da ne bude zabune, i ja, koji vise nisam redovni korisnik taksi usluga, mogu da komentarisem... dok ne izdate clanske karte za ovu temu, to moze svaki korisnik foruma

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da ne bude zabune, i ja, koji vise nisam redovni korisnik taksi usluga, mogu da komentarisem... dok ne izdate clanske karte za ovu temu, to moze svaki korisnik foruma

Sent from my iPhone using Tapatalk
Naravno da mozes, ovo je demokratski forum i moze da lupeta ko sta hoce..
Bas citam neke komentare o novoj gradnji na Visnjickoj banji cevek se nalupetao, a ne da nije kupac nego nije ni otisao da pogleda kvalitet gradnje.

Elem, taksisti kazu cene su dobre, musterija ima na pretek... Batica najavljuje novo poskupljenje za 3 meseca. Iz iskustva znam da je tanka linija izmedju musterija na pretek i nemamo posla, ne mozemo ni troskove da pokrijemo. U mojoj bransi je vrlo slicno, samo sto moju bransu drzava ne stiti, a pdv se mora platiti. Videcemo kako ce se stvari razvijati.​
Ja lepo rekoh par puta, mogu svi redom (generalno, nevezano za profesiju), da dižu cene nebu pod oblake, ali da će im se to obiti o glavu u jednom trenutku, jer će ljudi jednu po jednu stavku da otpisuju kao nepotrebnu, jer jedino na plate ne postoji amandman na usklađivanje sa inflacijom. A o tome će se razmišljati kada im zarada bude daleko manja od gubitka. A nisam ni jedini koji je taxi svrstao u vrstu luksuza.​

Ja lepo rekoh par puta, mogu svi redom (generalno, nevezano za profesiju), da dižu cene nebu pod oblake, ali da će im se to obiti o glavu u jednom trenutku, jer će ljudi jednu po jednu stavku da otpisuju kao nepotrebnu, jer jedino na plate ne postoji amandman na usklađivanje sa inflacijom. A o tome će se razmišljati kada im zarada bude daleko manja od gubitka. A nisam ni jedini koji je taxi svrstao u vrstu luksuza.​
To se već dešava.
Većina ljudi koji imaju auto više uopšte i ne zove taksi, a znam i ljude koji su bili zakleti protivnici vožnje, a koji su u ovoj situaciji počeli da voze.

Ja sam taksi koristio recimo kad odem negde i planiram da popijem.
Sad u takvim situacijama odem svojim autom, pozovem safe driver i umesto da platim taksi u dva pravca, platim njega u jednom i ispadne me još jeftinije, a pritom me niko ne davi glupim pričama.

@Corradi
Lako je tebi vozis auto na struju i besplatno ga napunis u trznom centru. Parkiras se na foru i to ti je besplatno.
Ostaje ti simbolicno da platis uslugu vozaca😂😂

@Corradi
I tu gresis stan od 70kvm novembar i decembar racuni po 10.000din sa full grejanjem.
Toliko ljudi placaju info stan preko cele godine, svaki mesec.

Kad ćete vi taksisti da pređete na električne?
Da se ne prevoze ljudi više Multiplama, kao da su građevinski materijal.

Nisam ljubitelj elektricnih automobila dok se ne napravi infrastrukturu punjaca za njih.
Ne znam za multiplu, ja licno uvek vozim auto vise srednje klase.

To sto ti argumentujes ne znaci da je tacno.
Da li ima razlike u potrosnji grejanja ako stan/kuca ima izolaciju i fasadu ili nema ni jedno i drugo, da li ces isto struje potrositi prilikom grejanja da bi dobio istu temperaturu?

@srdjanprpa
Uzimam uvek svoj LICNI primer za argument, ne kao ostali procitao sam na forumu, rekla mi tetka, kumov primer itd.
Uvek je tacno ono sto izgovorim i napisem.

Sto opet ne znaci da je to tacno.
Ne mozes da kazes da neko gresi da je skupo grejati se na struju samo zato sto je tebi jeftinije, meni je jeftinije na infostan, placam po utrosku, znaci ne placam cele godine, za Novembar sam platio 500 dinara grejanja.

@srdjanprpa
Po utrosku placa jedva 10% stanovnika Beograda i to je trenutno privilegija.
Za siroke narodne mase struja je trenutno najeftiniji vid grejanja.

Poslednja izmena:
Uopste, zasto bi neko bio banovan i iskljucen sa foruma ako iznosi svoja vidjenja i stavove a pritom nikoga ne vredja tada??

Vrh