paradox polje
Higher intermediate
Пратим ово са таксистима и нешто ме асоцирало на ону груп "Неочекивана сила која се изненада појављује и решава ствар". Искрено не знам шта ме асоцирало јер овде није било ништа неочекивано, напротив.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670389#p670389:18imgi9p je napisao(la):vucko » 16 Oct 2019 11:59 am[/url]":18imgi9p]Pratite sve oko novog udruženja Novi taksi - moj taksi, biće zanimljivo u budućem periodu jer im je Guberinić obećao plate od 150.000 neto ako ti taksisti voze preko CarGo aplikacije kao i pomoć pri otplati poreskih dugova koji imaju ti taksisti.
Time što legalni taksisti kreću da rade preko CarGo-a se prelazi Rubikon i ulazi u novu fazu ovog sveopšteg sukoba.
Pitanje je kako će doći do obećane zarade za taksiste koji voze preko CarGo-a, koliko će CarGo uzimati procenata od taksista koji voze preko njih i kakva će biti reakcija trenutnih CarGo vozača koji daju 30% od vožnje dok će taksisti davati manji procenat i dobiti pomoć pri otplati dugova. Da li to znači da će CarGo postati taksi ili će taksi postati CarGo?
Sve u svemu zanimljiv period koji sledi, samo da ne bude blokiranja ulica i blokiranja komunalaca kao u proteklom periodu.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670417#p670417:2on5zqkm je napisao(la):vucko » Сре Окт 16, 2019 2:53 pm[/url]":2on5zqkm]Da, CarGo bi mogao da posluje kao Yandex koji jedino radi sa legalnim taksistima, nema svoja vozila kao CarGo i nema svoje taksi udruženja već radi sa više taksi udruženja ali bi onda CarrGo morao da smanji svoj procenat sa 30% koliko uzima od neprofesionalnih vozača na manju meru, mislim da Yandex uzima 5 do 7% od taksista. Takođe tu je problem minimalne cene vožnje koju CarGo nema dok taksisti imaju, kako god se okrene CarGo bi morao da spusti svoju maržu što je mislim i tačka oko koje će se lomiti koplja.
Taksisti su članovi taksi udruženja uglavnom zato da bi mogli da preko centrale dobijaju pozive stranaka koje okreću telefonskim pozivom taksi. Pitanje je da li se taksistima isplati da idu na CarGo jer onda nemaju pristup pozivima ljudi koji zove klasičnim telefonom, to je već na njima da procene.
pojavljivanje supermena nije ništa neočekivano, ali je za svaku osudu to što će sada da ukradu pare od naroda da bi taksisti mogli da kupe nova kola.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670322#p670322:2uudoiay je napisao(la):paradox polje » 16 Oct 2019 08:50 am[/url]":2uudoiay]Пратим ово са таксистима и нешто ме асоцирало на ону груп "Неочекивана сила која се изненада појављује и решава ствар". Искрено не знам шта ме асоцирало јер овде није било ништа неочекивано, напротив.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... 0-taksistaOD 6.453 registrovanih taksi prevoznika u Beogradu, više od polovine njih duguje za porez! Ukupan poreski dug taksista iznosi 2,9 milijardi dinara, a ako ga ne izmire do 6. novembra, neki od njih mogu da ostanu bez dozvola za rad.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670535#p670535:82vrr0gj je napisao(la):BATICA » 8 minutes ago[/url]":82vrr0gj]Ostali su u reprogramu duga i plaćaju mesečno ratu za otplatu duga kao i obavezno plaćanje redovnog poreza.
Ovih 700 su ispali iz rerograma ili nisu hteli ni da ulaze u isti
Te automobile će preuzeti ovi "pošteni taksist" u novom udruženju uz mesećnu rentu,tako se priča....od crveni karton
Ne verujemo.....od crveni karton
Jos je ludje sto verujete Vucicu
od crveni karton
Umesto da svoju energiju trosite da poboljsate uslugu i u tome im parirate, vi pokusavate nesto za sta znate da se nikad nece desiti.
Ne budi naivan, niko nije jaci od drzave, tamo gde se oseti prava pretnja malo se podmaze, malo uceni, malo zapreti, izvuce se iz fioke za svakog po nesto...sve je ovo bila predstavaNe verujemo.....
ali i on zna da je malo falilo da svi (NS,NI,PA, itd )taksisti dođu u Beograd a to je min, 8-9000vozila,stao bi Beograd
Da ne progovarate sve dok vas musterija nesto ne pita, da obezbedite sitan novac a ne da ocekujete da to bude nasa obaveza, da ne odbijate krace voznje, da ne ugovarate fiksne cene kad pada kisa ili vikendom uvece, klima i higijena u kolima, uostalom znas sve zamerke taksistima. Namerno ovde nisam naveo cenu jer nju odredjuje grad(mada i o tome moze da se prica), govorim iskljucivo o stvarima na koje taksista kao pojedinac moze da utice. U svim navedenim segmentima cargo ima bolju uslugu.Kako da im pariramo kad se bave nelegalno prevozom
Da su kola bez duvanskog dima , da mi unapred ne govorite cenu za relaciju koja je 3x veća od realne nego da taksimetar to pokaže , da se ne bunite kada treba da se preveze nešto što će možda isprljati prtljažnik pa da zbog toga odbijate vožnju , da se sa radija ne pušta turbo folk i sl. , da se ne pravite nevešti i da krenete da vozite mušteriju zaobilaznim poutem...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670556#p670556:255scp8o je napisao(la):crveni karton » Sre Okt 16, 2019 10:11 pm[/url]":255scp8o]Da ne progovarate sve dok vas musterija nesto ne pita, da obezbedite sitan novac a ne da ocekujete da to bude nasa obaveza, da ne odbijate krace voznje, da ne ugovarate fiksne cene kad pada kisa ili vikendom uvece, klima i higijena u kolima, uostalom znas sve zamerke taksistima. Namerno ovde nisam naveo cenu jer nju odredjuje grad(mada i o tome moze da se prica), govorim iskljucivo o stvarima na koje taksista kao pojedinac moze da utice. U svim navedenim segmentima cargo ima bolju uslugu.Kako da im pariramo kad se bave nelegalno prevozom
U pravu si ZA sve osim za predstavuod crveni karton »
Ne budi naivan, niko nije jaci od drzave, tamo gde se oseti prava pretnja malo se podmaze, malo uceni, malo zapreti, izvuce se iz fioke za svakog po nesto...sve je ovo bila predstava
Budimo malo realni,slažem se da taksista ne treba da davi stranke kao i da postoji mogućnost plaćanja gotovinom kao i bezgotovinsko u svakom vozilu.od crveni karton »
Da ne progovarate sve dok vas musterija nesto ne pita, da obezbedite sitan novac a ne da ocekujete da to bude nasa obaveza
Slažem se,ima takvih kolegada ne odbijate krace voznje
Da,slažem seklima i higijena u kolima
E ovde se ne slažem,jer u proseku mnogo manje prevezu stranak nego i klasićan taksi.U svim navedenim segmentima cargo ima bolju uslugu.
Nisam se ja nigde ušuškao kao ni ostale kolege,i ne radimo U " lopovskim firmama " već samo imamo tehničko poslovnu saradnju tj. sprovode nam tel.pozive ili pozive preko aplikacije a mi im to plaćamo na mesečnom nivou.Ako mi neodgovara saradnja ja odoh sa drugim da sarađujem a tako i ostale kolege.Mnogo ste se opustili i ususkali u tim lopovskim firmama u kojima "radite" , naravno ima i normalnih ljudi koji taksiraju ali su u veoma malom broju bolje reci smesnom.
Teško,teško ali izvodljivoda li stvarno mislis da bi bilo dozvoljeno taksistima iz drugih gradova
Moj brat je RADIO za car go do veceras.Bio je na sastanku sa predstavnicima car goa i rekli su im da rade ako zele, na svoju odgovornost.Vuk ih je ostavio na cedilu,a za sve je kriv onaj njegov teatralni dolazak fijakerom.Vuk je obrnuo dosta para na racun mog brata i na mnogo postenih momaka koji su radili za car go.I vcrs su dobili pedalu od tog istog Vuka.Zelim svim momcima iz car goa , da dobiju taksi dozvole,da lopovcine izbace iz taksija,penzioneri da odu u penziju sa taksija.A vama koji cete se voziti sa novom taksi firmom Vuka Guberenica preporucujem da otvorite oci kad ulazite u kola sa TAKSARAMA,koji duguju za porez milione i da znate da je gospodin Djokic ili cika Djole,prevarant veci od Bjelica i ostalih vodja protesta.Momci iz car go-a,ne odustajete da dobijete dozvole za taksi,vi strajkujte sad protiv Vuka i njegovih prevara,neka vam vrati 30 % od svake voznje koju ste odradili za njega.Ziveli posteni taksisti i posteni vozaci car go-a. Vuk i Bjelic na robiju od 100 godina.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670536#p670536:2rb21v7z je napisao(la):crveni karton » Sre Okt 16, 2019 8:35 pm[/url]":2rb21v7z]Meni je neverovatno da se vi nadate da ce biti ugasena firma koja je je kupila kola na lizing u vrednosti od 2 miliona evra. Dobro je poznato koliko su banke rigorozne u tim situacijama, da li zaista mislite da bi bilo koja banka dala tolike pare da nema ozbiljne garancije da ce firma neometano raditi? Jos je ludje sto verujete Vucicu.
Umesto da svoju energiju trosite da poboljsate uslugu i u tome im parirate, vi pokusavate nesto za sta znate da se nikad nece desiti.
Sažem se,tu si u pravu 100% ,mada sam i ja pušač.od solecar »
Da su kola bez duvanskog dima
Potouno u pravo i većina taksista budi siguran ih MRZI, REGULARNI LOPOVIda mi unapred ne govorite cenu za relaciju koja je 3x veća od realne nego da taksimetar to pokaže
E ovo je stvarno smešan zahtev,vožnja 250din ili više a ja za pranje gepeka dam 500din...da se ne bunite kada treba da se preveze nešto što će možda isprljati prtljažnik pa da zbog toga odbijate vožnju
Ok, no turbo folk,zar je teško reći,Mogu da Vas zamolim da promenite stanicu ili da ugasite.da se sa radija ne pušta turbo folk i sl. , da se ne pravite nevešti i da krenete da vozite mušteriju zaobilaznim poutem...