Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Somi303":zqhj5sug je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592279#p592279 je napisao(la):
loyola » 30 Дец 2018 10:23 am[/url]":zqhj5sug]A smesno je sto bojkotuju yandex jer je covek rekao istinu, da taksi treba da bude jeftiniji. Ali jbg, taksisti bi najvise voleli da kilometar bude 100 din, start 500. I onda bi se opet bunili kako je to malo.
Јел може некo појашњење или неки линк за нас који слабије пратимо?
УА ТАКСИ! :gobb:
https://www.danas.rs/drustvo/direktor-z ... noj-krizi/

Jedan od tekstova

Хвала, нисам знао да имамо и министарство за иновације..

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Nemamo, ali imamo ministra za to, glavom i bradom bosancuga Nenad Popovic

A veceras orgijanje divljaka, ko ne uzme 500 evra za vece dzabe da je izlazio.

loyola":2nlf5mkr je napisao(la):
Nemamo, ali imamo ministra za to, glavom i bradom bosancuga Nenad Popovic

E baš me nasmeja... :D

Čovek bio nekada u DSS-u, ne znam gde je sada, niti me zanima iskreno...

Svi nasi problemi su resivi samo kada bi neko htio d ase bavi sa njima, i taxisti, i savski kej i parkiranje, i nelegalna gradnja i tezge po ulicama.... pa jedno po jedno da krenu i da se jednom problemo posvete par mjeseci za par godina bi država i grad bili mnogo bolji.

31.12.2018. Vidikovac kod Meka, "čuburski taksi". Još je vozio bezobrazno, preticao kolonu...
bedc363bc8a07b0e79758d922c9e39d5.jpg

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Ja bih taksistima izašao u susret, dao bih im status službenog lica, dao bih im gps uređaj za praćenje sa kamerom napred i pozadi, da radi kao tahometar plus da snima put i da se to koristi i za prekršaje, tako da taxi mora da vozi po zakonu, a kazne mogu da ostanu iste ili da budu u nekom procentu veće pošto je u pitanju službeno lice. ovo bih uveo i u policijske automobile

Nije ovakvo stanje samo kod nas, evo i u Hrvatskoj se taksisti isto ponasaju. Koliko li su tek oni bili bahati kada su ih u pesmu stavili.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sRAkP9B1AJ4[/youtube]

Svaku taksi vožnju sam masno naplaćiva
kad je doša uber propa sam u poslu
pa sam demonstrira i cestu blokira
odjednom neka šaka me opalila po nosu
KAKO TO

Situacija od 1. januara 04:00 ispred nekog kluba kod kruznog toka Savamale: Kolona od jedno 12 taksista, nas 4 trazi prevoz u jednom vozilu na 4 lokacije (Karaburma, Mirijevo, Vracar i Tasmajdan). Nijedan jedini nije hteo da poveze, kazu ispod 50e nece da voze. Na kraju smo se popeli do mosta i ugrabili nekog sa ulice.

Znam da nikome nije do isterivanje pravde 1.1. u 4 ujutru, ali trebalo je zapisati tablice i sutradan poslati prijavu taksi udruženju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592982#p592982:2py1ogbu je napisao(la):
bl3y4 » 03 Jan 2019 02:14 pm[/url]":2py1ogbu]Nije ovakvo stanje samo kod nas, evo i u Hrvatskoj se taksisti isto ponasaju. Koliko li su tek oni bili bahati kada su ih u pesmu stavili.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sRAkP9B1AJ4[/youtube]

Svaku taksi vožnju sam masno naplaćiva
kad je doša uber propa sam u poslu
pa sam demonstrira i cestu blokira
odjednom neka šaka me opalila po nosu
KAKO TO

Najgori su u Pragu, u zemlji koja deluje uređeno. Kod nas, delom, može se reći, delom naginju kriminalnom miljeu, ali tamo su pravi kriminalci. Vaćare za pare kao nigde. Nose i oružje. Užas.

Ha, kada smo u Pragu kupovali kartu na bus stanici vidim njihove taksiste. Zaista, na prvi pogled, naši taksisti su za njih gospoda.

Ja koristim svoj prevoz, ali ortak koristi cargo i jako je zadovoljan, e sad ok i da ne opstane ta aplikacija, ja sam se vozio yandexom jedom i isto sam zadovoljan, sve informacije su mi bile dostupne i mogao sam da biram šta ću i kako ću za SVOJE PARE. a ovo da neće da vozi je bezobrazluk!

Eto nečeg lepog u radnom dočeku Nove godine 2019. kao taksista
Dve devojke (25-30 god.) u sivom autu (čini mi se rover limuzina) stale na taksi stanicu "Putnik" 01.01.2019 u 00 .15h i svim taksistima dale po čokoladnu bananicu i čestitale Novu godinu..mi taksisti koji smo se tu zatekli zbunjeni ali sa osmehom na licu poželesmo i njima sve najbolje u Novoj 2019.
Pozdrav za njih dve

Opa...

Oduzeta još dva vozila "divljim taksistima"
Tanjug | 04. januar 2019. 14:33 | Komentara: 0

Zajedničkom akcijom Komunalne policije i Saobraćajne inspekcije Beograda u četvrtak uveče su tokom kontrole taksi vozila privremeno oduzeta vozila marke "fijat stilo" i "reno laguna"

Zajedničkom akcijom Komunalne policije i Saobraćajne inspekcije Beograda u četvrtak uveče su tokom kontrole taksi vozila privremeno oduzeta vozila marke "fijat stilo" i "reno laguna".

Utvrđeno je da je fijatom upravljao I.G. iz Beograda, koji ima dozvolu za vršenje taksi usluge na područuju opštine Apatin i nema pravo da ovu uslugu vrši na teritoriji grada Beograda, što je činio, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Vozilom "reno" upravljao je Z.Č. iz Beograda, koji nema nikakvu taksi dozvolu jer je pre više godina izbrisan iz APR-a kao taksista.

U poslednjih pet meseci, Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija isključili su iz saobraćaja 160 "divljih taksista", devet automobila je trajno oduzeto, a samo za poslednjih pet dana oduzeto je sedam vozila.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija nastaviće da primenjuju odredbe Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i da oduzimaju vozila taksistima koji nemaju dozvolu za vršenje taksi prevoza na teritoriji grada Beograda.

Grad Beograd je odlučan u nameri da uvede red u ovu oblast i da protera divlje taksiste sa ulica, ističe se u saopštenju.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... taksistima

Hahahaha fiat stilo i reno laguna.... BMW, Mecke, Audi i ostale nikako da se zeznu da pogledaju.

Moze li neko da pojasni ova oduzimanja vozila. Da li im kasnije ta vozila vrate ili sta se desava sa njima?

Ovi koji su registovani kao taxisti u nekom drugom gradu im vrate al dobio neke kazne, a za ove sto nisu registovani ne znam, al koliko sam skontao dobiju kaznu, pa ako ponove oduzme im se vozilo. Mozda Batica zna bolje.

U prethodnih par nedelja sam video dva vozila sa IX tablama. Verovatno sasvim slučajno, i jedno i drugom je gornja ivica tablice neuobičajeno široka (proširena prelepljivanjem) i dotiče slovo I, tako da se na prvu loptu teško proceni da li je TX u pitanju ili ne.

TapaT

Izgleda da je zadnji protest na Slaviji bio delotvoran
Izmenjen zakon i po prvi put u kratkom vremenskom intervalu oduzeta vozila
3 vozila koja su radila preko Cargo aplikacije
1 vozilo Cameo taxi koje je radilo preko Cargo aplikacije
4 vozila koja su registrovana u drugim Opštinama(Sečanj,Apatin itd)
Ukupan skor od 8 vozila koja su oduzeta u zadnjih petnaestak dana je i dalje traljav posao izvršne vlasti
Pogotovo što se zakon sprovodi(traljavo) samo u Beogradu dok u ostatku Srbije opšti javašluk,gde se 80% taksi prevoza obavlja na nelegalan način.
Obećanja su da se prvo rešavaju divlji taxi prevoznici pa onda taksisti lopovi i oni koji duguju porez i doprinose.
Mada je i 8 oduzetih vozila pomak za sada ali to još nije ono kako bi trebalo.
Ima tu mnogo problema u komunikaciji izvršne vlasti tj Komunalne policije,Saobraćajne inspekcije,Saobraćajne policije, Interventne policije.
Oformljena je radna grupa koja će da kontroliše sprovodjenje zakona i svi predstavnici izvršne vlasti su tu.
Takođe ukazano im je na sve mahinacije u taksi prevozu, nelegalnog taksi prevoza,uvećane naplate itd
Zakon mora da se primeni na celoj teritoriji Srbije,mada još nije.
Nadam se da nije samo zamazivanje očiju kako regularnim taksistima tako i građanima.
Jer u Cargo samo stradaju vozači a ne onaj ko je omogućio takav nelegalan način prevoza.
Takođe i pojedini vlasnici udruženja i dalje izdaju krovne oznake nelegalnim taksistima i za to nema sankcija a trebalo bi.
Za sada zakon se primenjuje samo delimično i to samo u Beogradu.

Videćemo u narednom periodu šta će se dešavati,nadam se da u Maju nećemo opet morati da blokirani Slaviju.

Vrh