Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

pa ni on nije otisao kod kineza po kiselo mleko nego ni manje ni vise u maksiju u centru grada gleda cene.
Evo nasao sam u safewayju (180 dinara za 180g) - cena samo za clanove.
Jedino Cosco ali moras da kupis veliku kolicinu i placas clanarinu godisnju.

Ako bi realno adjustovali cost of living usluzni vozaci u Beogradu zaradjuju vise od kolega u Honolulu

Tako da ako se posle ovih cena budu nesto zalili ili strajkovali treba ih samo isamarati. Buvaklno ako zucnu treba da ih ukinu trajno.
Jos su im dali subvencije za nova vozila (pare od svih nas da oni kupe nove automobile).

Poslednja izmena:
Dzabe. Ovaj mucenik sto radi u Honolulu za iste pare pavlaku vidi samo na internetu

Beograd (80 dinara) - 180g

Honolulu (300 dinara) - 180g (prilagodio sam na grame i kolicinu po srednjem kursu NBS) + dodao sam porez.

Врадовићу пошто је кавурма

pa ni on nije otisao kod kineza po kiselo mleko nego ni manje ni vise u maksiju u centru grada gleda cene.
Evo nasao sam u safewayju (180 dinara za 180g) - cena samo za clanove.
Jedino Cosco ali moras da kupis veliku kolicinu i placas clanarinu godisnju.

Ako bi realno adjustovali cost of living usluzni vozaci u Beogradu zaradjuju vise od kolega u Honolulu

Tako da ako se posle ovih cena budu nesto zalili ili strajkovali treba ih samo isamarati. Buvaklno ako zucnu treba da ih ukinu trajno.
Jos su im dali subvencije za nova vozila (pare od svih nas da oni kupe nove automobile).
Nemoj molim te samo da samaras😂

Da se razumemo ja sam poslednji kome smeta da taksisti zaradjuju i poslednji koga to dotice i iskreno najveci baksis im ostavljam ili barem u top 1%.
Malo ce biti tesko lokalnom stanovnistvu to da placa ali ajde da kazes trizste odredjuje.

Ono sto me iritira jeste da sad ako bude bilo kakva zalba posle ovih cena i posle tolike zarade (vise zaradjuju od kolega u USA u odnosu na troskove).
Treba bre da ljube sliku onog ko im je omogucio da toliko zaradjuju i subvencije od drzave. Treba da cute i da rade a ne da se bune te smeta im kargo te smeta im porez te fiskalne kase. Cuti i radi ako neces ajde zdravo idi van taksija radi nesto drugo. Posto su im omogucili tolike zarade treba da se okome na kulturu voznje, cistocu, nelegalne taksije i da prete i da oduzimaju vozila ili barem dozvole za rad da bi ih doveli u red.

Ja udjem u taksi jednom prilikom on ima peskir oko vrata i jos pusi. Dal je reko ovaj normalan. To mora da se resi.
Moraju da shvate da ne mogu da puse u svojim vozilima ni kad je stranka tu ni kada nije.

@vradovic
Subvenciju su uzeli i paori za traktore pa digli cene proizvoda za 100%,a preko 70% taksista nije i nece uzeti subvenciju zato sto ne znaju sta ih sutra ceka i nece da ulaze u kredite.
To za peskir preuvelicavas kao i dosta stvari koje si napisao. Cene su sad "jace" i nema krateza(kratkih voznji) ispod 500din.
Samo nemoj da samaras😂😂😂

Jel se vozio neko sa taksistom koji nosi peskir oko vrata leti ili samo ja? :)

Ovo za pusenje definitivno je redovna pojava kao i otvaranje prozora da ustedi na klimi.

Ипак је овај филм снимљен док је Лаза ботовао за ДС :)

Da se razumemo ja sam poslednji kome smeta da taksisti zaradjuju i poslednji koga to dotice i iskreno najveci baksis im ostavljam ili barem u top 1%.
Malo ce biti tesko lokalnom stanovnistvu to da placa ali ajde da kazes trizste odredjuje.

Ono sto me iritira jeste da sad ako bude bilo kakva zalba posle ovih cena i posle tolike zarade (vise zaradjuju od kolega u USA u odnosu na troskove).
Treba bre da ljube sliku onog ko im je omogucio da toliko zaradjuju i subvencije od drzave. Treba da cute i da rade a ne da se bune te smeta im kargo te smeta im porez te fiskalne kase. Cuti i radi ako neces ajde zdravo idi van taksija radi nesto drugo. Posto su im omogucili tolike zarade treba da se okome na kulturu voznje, cistocu, nelegalne taksije i da prete i da oduzimaju vozila ili barem dozvole za rad da bi ih doveli u red.

Ja udjem u taksi jednom prilikom on ima peskir oko vrata i jos pusi. Dal je reko ovaj normalan. To mora da se resi.
Moraju da shvate da ne mogu da puse u svojim vozilima ni kad je stranka tu
Ne mozete ocekivati profesionalno ponasanje taksista sve dok su im prihodi tako visoki. Zvuci vam nelogicno? To je zato sto njihovi visoki prihodi imaju koren u nedostatku konkurencije i monopolu na trzistu koji im obezbedjuje politika. A sve dok taksisti imaju monopol, zasto bi se trudili da pruzaju pristojnu, profesionalnu uslugu? Trziste je jedini lek za beogradske taksiste. Kad taksisti budu imali konkurenciju kao i skoro sva zanimanja, Beograd ce dobiti prvoklasnu taksi sluzbu za mnogo manje para.

Slažem se sa ovim što je napisao @Bingo... Rešenje je tu više konkurencije... Došao je Car:go, trebalo bi i Uber, posebno što se Beograd tripuje da je i nekakva turistička destinacija...

Sa novim cenama ponovo im je konkurencija Car:go... Sa druge strane, nadam se, da će viša cena mnoge odvratiti da koriste taksi umesto klasičnog prevoza. Realno, taksi je do skoro bio veoma jeftin. Što je viša cena, voziće se više samo oni koji to mogu sebi da priušte, a takvi klijenti su i više probirljivi.

Ja se odavno ne vozim više taksijem, plaćao sam malo više za Car:go kako bih se vozio u čistim i novim automobilima. Poslednjih nekoliko meseci i sa aerodroma sam zvao Car:go i uredno me pozovu na telefon, dogovorimo se gde da me pokupe, ako je gužva itd... Ne sećam se kada sam poslednji put uzimao vaučer na aerdoromu, zezao se sa plaćanjem u kešu i ostalim glupostima "iz srednjeg veka". Taksi je uvek lutrija - nikad se ne zna kakav krš od auta će ti stići na adresu, da li će majstor da uključi leti klimu itd... Previše zezanja i nepoznanica za nešto što plaćam.

Tek mi sada, sa 20-30% većim cenama, ne pada napamet da zovem taksi.

Da li postoji ovde neko ko zaista koristi taxi usluge, da razmenimo utiske, predloge, kritike?
Ovde pisu izgleda ljudi koji nisu usli taksi par godina ili se voze samo u novogodisnjoj noci😂😂😂😂😂

Da li postoji ovde neko ko zaista koristi taxi usluge, da razmenimo utiske, predloge, kritike?
Ovde pisu izgleda ljudi koji nisu usli taksi par godina ili se voze samo u novogodisnjoj noci
Jel treba da pišemo samo hvalospeve da bi ti nekog ubrojao u korisnika taksi usluga?

Evo ja koristim sporadično kad iz raznih razloga ne idem sopstvenim vozilom i to zovem naša najbrojnija 2 ili 3 udruženja. Šta da ti kažem, utisci su različiti. Ako uzmem samo 2022. godinu za uzorak, nije me vozio ni jedan taksista sa peškirom oko vrata. Ali jeste me vozio bez klime na preko 30 stepeni i jeste u vozilu koje smrdi na cigare. A jedan i jeste pušio dok nisam rekao da mi smeta. Jedan je neprestano pričao o politici, psovao i gestikulirao iako nisam uopšte učestvovao u konverzaciji.

Ono što je pozitivno je da uglavnom dodje brže od cargoa (kad prihvate vožnju) a bio je i jeftiniji od cargoa pre poslednjeg poskupljenja. Što se tiče vozila i vozača to je kinder jaje, uvek se iznenadim (prijatno ili neprijatno).

Pošto se vrlo teško dobija vozilo i preko taksi udruženja i preko cargoa obično vrtim u krug nekoliko aplikacija dok prvi vozač ne prihvati vožnju. E po tome su podjednako loši i cargo i taksi. Žalosno.

Kakva su tvoja iskustva (nisam ispratio temu, ne znam jel si vozač ili korisnik)?

Sent from my A063 using Tapatalk

@kolombaja
Nisam vozac, vec preduzetnik vlasnik "auto taksi" radnje.
Na to sam mislio ti si konkretno napisao, o takvim stvarima bi voleo da diskutujem sa KORISNICIMA taksi usluga.

@Markonato evo ti onda moj feedback.

Ja se vozim svaki put kad sam u Bg
Najgore kod taksi usluga (tim redosledom)
- Sto mora da se zove za taksi (aplikacije i dalje nisu bas dobre ali postaju sve bolje). (Mnogo mi je lakse naruciti taksi aplikacijom nego da zovem)
- Placanje u kesu mi je katastrofa i horor. Nikad ne nosim nikakav kes. Da budem iskren ja ne nosim ni platne kartice vec samo telefon. (preferiram placanje preko aplikacije sa Apple Pay)
- Voleo bi da mogu da izaberem vozilo (na primer standard, mid-size, SUV i slicno). Kod nas je to izgleda sve jedno a meni nije sve jedno ili opet moras da ZOVES call centar.
- Zelim da mogu da OCENIM vozaca (zvezdice) i da ostavim review koji drugi korisnici mogu da vide. Kad dobije ispod 3 zvezdice onda da se to vozilo nikada ne pojavljuje vise.
- Zelim cisto vozilo sa kablom za punjenje telefona pozadi, sa vozacem koji je profesionalan i na aplikaciji da mogu da oznacim da li zeli da prica ili ne.

@Markonato evo ti onda moj feedback.

Ja se vozim svaki put kad sam u Bg
Najgore kod taksi usluga (tim redosledom)
- Sto mora da se zove za taksi (aplikacije i dalje nisu bas dobre ali postaju sve bolje). (Mnogo mi je lakse naruciti taksi aplikacijom nego da zovem)
- Placanje u kesu mi je katastrofa i horor. Nikad ne nosim nikakav kes. Da budem iskren ja ne nosim ni platne kartice vec samo telefon. (preferiram placanje preko aplikacije sa Apple Pay)
- Voleo bi da mogu da izaberem vozilo (na primer standard, mid-size, SUV i slicno). Kod nas je to izgleda sve jedno a meni nije sve jedno ili opet moras da ZOVES call centar.
- Zelim da mogu da OCENIM vozaca (zvezdice) i da ostavim review koji drugi korisnici mogu da vide. Kad dobije ispod 3 zvezdice onda da se to vozilo nikada ne pojavljuje vise.
- Zelim cisto vozilo sa kablom za punjenje telefona pozadi, sa vozacem koji je profesionalan i na aplikaciji da mogu da oznacim da li zeli da prica ili ne.
Taman sam se udubio u tvoje pisanje, reko evo jednog pametnog sagovornika.
Na kraju sve use..s sa ovim da na aplikaciji oznacis da li ce taksista da prica sa tobom, pa nismo mi robovi mozda ja necu da pricam sa tobom😂😂😂😂

Poslednja izmena:
Taman sam se udubio u tvoje pisanje, reko evo jednog pametnog sagovornika.
Na kraju sve use..s sa ovim da na aplikaciji oznacis da li ce taksista da prica sa tobom, pa nismo mi robovi mozda ja necu da pricam sa tobom😂😂😂😂
Screenshot 2023-01-04 at 7.01.42 PM.png

Ево, по мом мишљењу, једна објективна критика.

Да такси куће које су навеле да сва њихова возила примају картице, укину опцију да таксиста ПРЕ вожње (пружања услуге) буде упућен на који начин плаћамо.
Не видим разлог да располаже том информацијом ако је већ наведено да сва возила те и те куће примају картице, а даје могућност таксисти да дискриминише оне који би да плате картицом.

Ево Markonato, наведи бар један аргумент због ког то не би требало да буде тако

Ево, по мом мишљењу, једна објективна критика.

Да такси куће које су навеле да сва њихова возила примају картице, укину опцију да таксиста ПРЕ вожње (пружања услуге) буде упућен на који начин плаћамо.
Не видим разлог да располаже том информацијом ако је већ наведено да сва возила те и те куће примају картице, а даје могућност таксисти да дискриминише оне који би да плате картицом.

Ево Markonato, наведи бар један аргумент због ког то не би требало да буде тако
Sad ce: "Banka nam uzima xx% na svaku transakciju, ne isplati nam se da vozimo na kartice 🤡"

Vrh