Gospodine Majicu(kvazi sudija) ja sam Vas licno vozio sa Liona do aerodroma i rekao da nisam promenio cene na taksimetru iako je treci dan od poskupljenja i da cete pri povratku platiti skuplje. Niste se setili ni 100din da castite, a sad pljujete iako ste bili upuceni. Vasa sramota!
Gospodine Majicu(kvazi sudija
haaaaaaaaaaaahahahahahahhaahahah najjaci topic za sad u novoj 2023 godini.Gospodine Majicu(kvazi sudija) ja sam Vas licno vozio sa Liona do aerodroma i rekao da nisam promenio cene na taksimetru iako je treci dan od poskupljenja i da cete pri povratku platiti skuplje. Niste se setili ni 100din da castite, a sad pljujete iako ste bili upuceni. Vasa sramota!
Gospodine Majicu(kvazi sudija) ja sam Vas licno vozio sa Liona do aerodroma i rekao da nisam promenio cene na taksimetru iako je treci dan od poskupljenja i da cete pri povratku platiti skuplje. Niste se setili ni 100din da castite, a sad pljujete iako ste bili upuceni. Vasa sramota!
Mnogo si pisao, ali glavnu sustinu izmedju poredjenja klasicnog taksija i npr. Uber-a, vidi se nisi razumeo.Nema ogranicenja firme Uber i Lyft diktiraju a grad ne propisuje maksimalan broj. Klasicni taksiji su skroz zamrli. (postoje jos ali to je bas bas retkost)
Uglavnom postoje samo Lyft i Uber kao kompanije za koje vozis. Ne postoje nikakve subvencije za kupovinu vozila i ne postoje propisi kako da izgleda vozilo. Postoji jedna inicijalna provera i tu se proverava vozilo da li je ispravno, cisto sredjeno i slicno.
Al zato ti "profesionalci" mogu da budu bivsi zatvorenici.
Isto tako nekome ne odgovara da taksi vozac ne moze biti lice koje je pravosnazno osudjeno na kaznu zatvora za krivicno delo protiv života i tela, polne slobode, protiv bezbednosti javnog saobraćaja i javnog reda i mira, zbog čega je potrebno da kao dokaz pribave potvrdu iz suda.
A ne kako je sad:
Taksi vozač ne može biti lice koje je pravosnažno osuđeno na kaznu zatvora dužu od dve godine za krivično delo protiv života i tela, polne slobode, protiv bezbednosti javnog saobraćaja i javnog reda i mira, zbog čega je potrebno da kao dokaz pribave potvrdu iz suda.
Iskreno ne znam sta je gore da li 0,2 promila ili bivsi zatovrenik
Ja sam samo poredio koliko zaradjuje vozac u Honolulu sa vozacem u Beogradu. Hteo sam da realno prikazem da zarada na tom zapadu i nije nesto sad ne znam koliko veca od Beograda a troskovi su pakleno veci. Pogotovo sad kad su podigli cene taksija u Beograd. Jos dolar kad bude malo pao u odnosu na euro ....ima Beograd da prestigne US.Mnogo si pisao, ali glavnu sustinu izmedju poredjenja klasicnog taksija i npr. Uber-a, vidi se nisi razumeo.
Taksi u Bepogradu se vodi kao profesionalna delatnost ciji je rad zakonski propisan kao takav.
Uber, Lyft, Bolt....su samo mobilne aplikacije koje pruzaju mogucnost dopunskog rada svakome ko hoce, zeli i moze da radi. Ali po njihovim uslovima i pravilima i odredjenoj njihovoj ceni.
Ovo je sustina i ta dva oblika nisu za porediti. Moze po nekim parametrima i da se poredi ali je osnova sustine u tome da je taksi profesija a rad preko aplikacije hobi uz nadoknadu.
I jos jedna VAZNA stavka koju vecina ne razume, ili bas nece da razume.... a to je, da bi dosao Uber, Lyft, Bolt, itd....da legalno posluju ovde u Srbiji, mora da se promeni Zakon o saobracaju.
To mnogi ne zele.
A sta je to sto se ne zeli?
Pa to, da se granica alkoholisanosti sa sadasnjih 0,2 promila spusti na 0,00 !?
Priznacete da niste niko za tu inicijativu.
Samo profesionalac sa 0.00 moze da obavlja javni prevoz putnika. Onaj za volanom sa 0,1 ili 0,2 sa aplikacijom Uber, Bolt, Lyft. prolazi test kod policije ali ne i Zakon kojim se takav rad zabranjuje.
Pa opet i pored tih "paklenih" troškova i "niske" zarade 10 (ti naveo) ljudi je iz Srbije završilo vozeći taksi (Uber, lyft...) tamo, a nijedan amerikanac ne vozi taksi u Beogradu.Ja sam samo poredio koliko zaradjuje vozac u Honolulu sa vozacem u Beogradu. Hteo sam da realno prikazem da zarada na tom zapadu i nije nesto sad ne znam koliko veca od Beograda a troskovi su pakleno veci. Pogotovo sad kad su podigli cene taksija u Beograd. Jos dolar kad bude malo pao u odnosu na euro ....ima Beograd da prestigne US.
Ovo sto ti hoces da napomenes totalno nema veze sa ovim sta sam ja poredio.
Inace i na Havajima kao i u Beogradu je vrlo slicna situacija po pitanju licenci i bez licenci.
Na kraju je ustavni sud doneo odluku da vozaci Ubera Lyfta ipak imaju pravo da voze bez obzira sto nemaju taksi licencu.
Alkohol na primer nema veze sa taksijem ili obavljanjem prevoza. To ako te uhvate prvo gubis vozacku dozvolu a gubis trajno mogucnost i da radis.
Naravno na Havajima svaka druga osoba moze da plati da mu se to obrise iz dosijea posto je korupcija ludacka.
Tako da to sto ti napravis prestup odneses u kesu zna se kome i obrisu mu. Takvu korupciju Beograd video nije ni u tabloidima.
Pavlaka je skocila sa 45dinara na 90dinara to mu dodje 100%, ta voznja pre poskupljenja je bila oko 1.000dinara i to bez da ti se pali treca tarifa od raskrsnice Borca/Ovca. Taksi cene su samo ispratile inflaciju, koja je desila u ekonomskom tigru od drzave.Првог сам се возио први пут таксијем после дужег периода, а вероватно и последњи пут у Београду. Од СУП-а Палилула (Беле куће, тачније мало ниже у Вишњичкој) до ТЦ Стоп Шоп у Борчи изашло ме је 1650 динара.
Hmmmm... u Engleskoj je dozvoljeno 0,8 promila, pa imaju UberI jos jedna VAZNA stavka koju vecina ne razume, ili bas nece da razume.... a to je, da bi dosao Uber, Lyft, Bolt, itd....da legalno posluju ovde u Srbiji, mora da se promeni Zakon o saobracaju.
To mnogi ne zele.
A sta je to sto se ne zeli?
Pa to, da se granica alkoholisanosti sa sadasnjih 0,2 promila spusti na 0,00 !?
Pavlaka je skocila sa 45dinara na 90dinara to mu dodje 100%, ta voznja pre poskupljenja je bila oko 1.000dinara i to bez da ti se pali treca tarifa od raskrsnice Borca/Ovca. Taksi cene su samo ispratile inflaciju, koja je desila u ekonomskom tigru od drzave.
Dzabe. Ovaj mucenik sto radi u Honolulu za iste pare pavlaku vidi samo na internetuPavlaka je skocila sa 45dinara na 90dinara to mu dodje 100%, ta voznja pre poskupljenja je bila oko 1.000dinara i to bez da ti se pali treca tarifa od raskrsnice Borca/Ovca. Taksi cene su samo ispratile inflaciju, koja je desila u ekonomskom tigru od drzave.