Koliko ja znam još se nije oduzela taksi dozvola zbog prekršaja uvećane naplate ili sličnog.Doduše ranije nije bilo ni zakonskih mogućnosti.
U Zakon su ubačeni izmenama i dopunama oko 6 meseci pre protesta od 12dana
I zato je bio zadnji veliki protest(onim od 12 dana)
Da se Zakon sprovede...
Inače broj dozvola se smanjuje samo prirodnim putem(smrt) ili ako neko samovoljno napust..
Još nikom nije oduzeta dozvola zbog uvećane naplate ili nekog drugog težeg prekšaja ... i to je problem koji taksisti za sada ne mogu da reše
Jednostavno nema ko da sprovede Zakon
Ali je 2008 izdato oko 700 dozvola pa 2014 oko 300 pa 2017 oko 500. I sad oko 500.
Zbog prirodne selekcije kao i zbog uvećanja br. stanovnika
Normalno da se sranja u saobraćaju dešavaju.
Ali ako imaš broj od 6500 taksi vozila i broj oko 400 vozila inovativne pomoći i koliko često ko pravi saobračajne udese sigurno je da su mnogo više zastupljenji kod vozila inovativne pomoći gde u medijim čak i kad ih naprave inovativni to se pripiše taksistim
Svakako sam svestan da svakom može da se desi udes,saobraćajka...ali udese koje prave inovativni su za nepoverovati...
Pišeš o nečemu što nemaš pojma....ali ti misliš da znaš
Eto zadnjim velikim protestom(onim od 12 dana) što su svi pisali da je samo protiv cargo-a traženo da se sprovodi Zakon.Pre protesta oko 6meseci u Zakon ubačeno o sankcijama za divlje taksiste tj. sav nelegalan prevoz putnika, uvećanu naplatu i druge prekršaje u prevoza putnika.
Takođe su data ovlaščenja Komunalnoj Miliciji da može u civilnoj odeći kontroliše taksi prevoz po naredbi načelnika K.Milicije
Zato je i bio raj veliki protest od 12 dana,DA SE SPROVODI ZAKON
Jel trebaju taksisti to da rade...ili nadležne službe.
Eto tako je i doneseno rešenje Saobraćajne ispekcije o zabrani Cargo sli nema ko da sprovede
Fiskalne kase,većina taksista nema ništa protiv toga,mada bi samo povećali troškove..
I dok se ne ukloni nelegalan prevoz a takođe i automobil prizna kao osnovno sredstvo za rad nećemio pristati na fiskslizaciju.
A to da je gazda onaj ko plaća....3,5e taksi i misli da može da jede pljeskavicu,pije pivo u taksiju,pa taksi koristi kao sobu gde bi odveo devojku,ili umisli da treba da ga čekam ispred zgrade dok on baci smeće i popriča sa komšijom nek plaća nekom drugom ili nek iznajmi ličnog vozača pa nek bude gazda.
Meni može samo da plati onaj kome treba taksi prevoz , takvog poštujem i gledam da uslugu izvršim najbolje što mogu.