Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796563#p796563:15a70vjr je napisao(la):
vucko » Sre Nov 25, 2020 9:00 pm[/url]":15a70vjr]Da li radi CarGo ili su se svi prebacili na batler dostavu hrane?

Rade.

Ja dok sam govorio i krenuo agresivnije prema svakom pojedincu dok su još vozili svojim autima, starešine su me uveravale da postoji zakon...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=790108#p790108:3so4wdec je napisao(la):
Mare81 » 04 Нов 2020, 13:16[/url]":3so4wdec]Kakva šteta u arteonu će raditi dostavu pljeskavica.
Pošto sam skoro poručio burger preko CarGo Batler saznao sam da su odvojeni od običnog CarGo. Tako da ne rade dostave sa Arteonom.

Izdao si ispred zgrade da vidiš ili si mu verovao na reč!!??

Do kraja godine treba da se donese nova odluka o taksi prevozu za Grad Beograd.
Nadam se da će usvojiti predlog boje za taksi vozila (bela), jedinstvene krovne oznake- iste za sva taksi vozila, taksimetra sa štampačem računa koji će biti umrežen sa
Gradskom upravom...
I da u sledeće tri godine to bude sprovedeno..

apsolutno! uz standardizovanje cene, ukidanje svih taksi društava i stavljanje sve pod jednu kompaniju kojom bi upravljao grad i koju bi činili svi taksisti kao preduznici i članovi skupštine i naravno jedna aplikacija za sve beogradske taksiste. Voleo bih naravno i kada bi to bila žuta boja ali avaj znam da je to preveliki namet taksistima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800856#p800856:3cy5dkuy je napisao(la):
Bulbulderac17 » Tue Dec 08, 2020 1:49 am[/url]":3cy5dkuy]apsolutno! uz standardizovanje cene, ukidanje svih taksi društava i stavljanje sve pod jednu kompaniju kojom bi upravljao grad i koju bi činili svi taksisti kao preduznici i članovi skupštine i naravno jedna aplikacija za sve beogradske taksiste.

То би било контрапродуктивно. конкуренција је здрава. То што уводе неку врсту фискалних рачуна и умрежавање је супер.

Pa nešto baš i nisam primetio da se utrkuju ko će da ima povoljnije uslove. Čak i smeta Car: Go jer je zdrava konkurencija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800927#p800927:3pmcgp8p je napisao(la):
solecar » Uto Dec 08, 2020 11:55 am[/url]":3pmcgp8p]Čak i smeta Car: Go jer je zdrava konkurencija.

Zdrava konkurencije... :lool:

Ako je cena regulisana dogovorom, kao i broj ljudi koji mogu da se bave jednom delatnošću tu nema konkurencije tako da bi aplikacija "Beogradski taksi" imala smisla u potpunosti.

Ako bi se grad prihvatio vodjenja aplikacije "svi taksisti pod jednim krovom" onda bi morao i da prihvati obavezu plcanja nadoknade ukoliko bi na aplikaciji dolazilo do gresaka.

-Primer, aplikacijom prosledjena voznja jednom taksi vozilu iako nije bilo blize ka musteriji. Neko onog blizeg(po pravilniku), koji nije dobio posao, mora da obesteti.

Treba uvesti iste modele vozila (da li kao vid iznajmljivanja vozila od grada ili da takstiti kupuju iste modele), isti izgled, ne samo tabla.. vozac definitivno ne bi trebao da ima mogucnost da BIRA voznje, vec da dobije voznju od centrale i to je to, aplikacija ili barem neki vid centralne integracije bi morao da postoji..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=801036#p801036:2c7nmkx9 je napisao(la):
Pule » Uto Dec 08, 2020 6:09 pm[/url]":2c7nmkx9]Ako bi se grad prihvatio vodjenja aplikacije "svi taksisti pod jednim krovom" onda bi morao i da prihvati obavezu plcanja nadoknade ukoliko bi na aplikaciji dolazilo do gresaka.

-Primer, aplikacijom prosledjena voznja jednom taksi vozilu iako nije bilo blize ka musteriji. Neko onog blizeg(po pravilniku), koji nije dobio posao, mora da obesteti.

U tom slucaju taxisti treba da se da neka nadoknada ili smanji neko placanje.
Isto tako ako korisniku ne stigne taxi a narucio je vozilo, mora da mu se da neki kupon kode sa popustom.

Sve se da resiti :)

Inace da li sad preko aplikacije kad se naruci voznja i ne pogodi se adresa dobijate neku odstetu?

PS: Batice lajkovao sam ti post, da ne bude da ti ni jedan post nisam lajkovao ;)

Ne moraš biti taksi ekspert da bi imao zdravog razuma.

To što se pominje je ivični slučaj, računari mnogo ređe greše od ljudi, a i ako dođe do takve greške znači da je neki programer nešto s##bao te bi takva greška mogla vrlo brzo da se ispravi.
Eventualno bi moglo doći do greške u preciznosti zbog lošeg GPS signala na strani putnika ili taksista.

Svakako mora postojati i telefonska centrala za korisnike bez smartfona ili želje/znanja da instaliraju taksi aplikaciju.

Ovako nešto bi bilo u najboljem interesu svih taksista pošto bi onda svi vozači imali pristup svim mušterijama po istim uslovima. Uopšte mi nije jasno zašto oni sami ne poguraju grad da uradi tako nešto već nastavljaju da daju procenat različitim taksi udruženjima i zahvataju samo mali deo držišta.

Aplikacijom bi svi imali mogućnost naplate karticama bez potrebe za POS terminalima, mogli bi da šalju račune putem aplikacije, da prate kada je i gde potrebno najviše ljudi.

Nisu Uber, Lyft i Car:Go tako uspešni zato što rade stvari na stari način već zato što rade na novi i efikasniji.

Ovo ti je dobro razmisljanje.
Samo, da li bi grad bas u toj meri hteo da se prihvati takve obaveze? Da vodi brigu o taksistima !!

Mene zanima da li ste vi svi na birou, kad nemate druge probleme nego analizirate taksi delatnost?

Normalno da imamo, obezbedili smo sredstva za ove crne dane pa se necimamo da radimo.

Vrh