Šta je novo?

Tašmajdan

OK, sumnjam da ćemo približiti stavove u ovom slučaju, tako da je najbolje da se vratimo na temu - Tašmajdan nam je fino ozeleneo, fontanica opet žubori, dečurlija se zabavljaju po igralištima, penzioneri slažu šahovske figure, a devojke su izvukle letnju garderobu iz plakara... Nađite sebi finu klupicu i uživajte :)
 
dqrpeo.jpg

Sa ssc priej nekih 40 godina
 
direktor":yjmfo858 je napisao(la):
Neko je pomenuo pravni tamo vecina pokusava da ne namece svoje stavove studentima ali ima pojedinaca ko Stevan Lilic koji pljuje sve normalno tura nos tamo gdje mu nije mjesto zaovu ga omiljemni b92 profesor plus falcifikuje clanke i cjele zakone itd a glavna mu je ustav SRB

Вала, Директоре, ако су тебе тако неписменог примили на факултет, заслужују да се о њима пише још горе него што то ради Делија о професорима ФПН-а.

Колико год да ми је драг твој активизам, не могу да не запазим колико си несвестан потребе да своју неписменост коригујеш. И као форумаш (из елементарног поштовања према осталим колегама са БеоБилда) и као будући правник. Ово друго је много важније, јер се јежим и саме помисли да ће сутра изузетно прецизне правне одредбе тумачити човек који не зна ни како се гради реченица у српском језику, ни како се користи интерпункција, ни колико је важно да се интелектуалац, а посебно правник, јасно и прецизно изражава. И који је, изгледа, убедио себе да су то небитне ствари.

Надам се да ме нећеш схватити погрешно, јер заиста гајим респект према твом доприносу овом форуму. Без обзира на разлике у гледању на поједине теме, пре свега политичке, мени импонује твоја енергија. Када би учинио тај напор, па подигао своје писање на ниво елементарне писмености, веруј ми да би у мени добио великог поштоваоца, што је мање-више небитно, а за себе би учинио озбиљну ствар. Оно што је сигурно, сваки твој став о било којој теми тиме би само добио на тежини. Па потруди се, мајку му! Научи и медвед да вози бицикл, а да неће паметан млад човек да савлада нешто што деца науче у прва четири разреда основне.
 
HVALA na dobronamjernoj kritici cesto nemam vremena da provjerim post vec samo kliknem posalji .Uz pokusaj brzog kucana na slijepo. Cesto u 3 h ujutru dovodi uz neko :vops: vise .Gledacu da to ispravim i ne ljutim se ne brini HVALA jos jednom na dobronamjernom savjetu primljeno k znanju :vops: :gobb: :pob:
dsc00208.jpg
 
:kk: :kk:
Сличнији смо него што мислиш. Иако нисмо рођени Београђани, мислим да га више волимо и имамо више респекта према њему од многих који то јесу.
 
sizif":1pu51y3y je napisao(la):
:kk: :kk:
Сличнији смо него што мислиш. Иако нисмо рођени Београђани, мислим да га више волимо и имамо више респекта према њему од многих који то јесу.
Извини, хехе. То је нешто као... ја волим твоју мајку више него ти.
 
Мислио сам на Београд, не на Борчу.
 
Шта ти мислиш да је ту разлика? Још много тога ниси повезао... :D Е баш си хтео за срце да ме уједеш :wink:
Без намере да се настављамо, нико ко се роди у мом насељу није рођен у Лесковцу... да не кажем да ни ја нисам рођен у самој Борчи :D Ни улице, школе, паркићи, ћошкићи...твог места не би могли да ми буду дражи него теби. На то сам мислио а ако те вређа извини и ево нећу више :kk:
Занимљиво ће бити да убацим мало географије, кад смо већ скренули :) , од Борче:
- 9 км до породилишта на Звездари
- 9,5км до Вишеградске
- 12,5 до Драгише Мишовића
- 13,5 до Земунског
 
Nisi izmerio koliko do Taša,sto je ne oprostivo

jer jednog dana dokazace se
da su figure ,,Lepenci,, klesali od kamena iskopanog u Tašmajdanskoj pećini
a mozda je tu nastao i prvi ediakarska biota, paramecijum ... :lool: :laugh: :lool:
 
Da li neko zna mozda ko je zaduzen za prostor, plato oko crkve Sv.Marka? Grad, Opstina Palilula, Spc
Mislim da se u odnosu na park okvir crkve, koji se na njega naslanja, nalazi u katastrofalnom stanju.
Izvinjavam se ako sam promasio temu ali ne nadjoh nista srodno tome.
 
Stručnjaci su ugrađivali sistem za zalivanje i usput teškom mehanizacijom polomili gomilu ploča na stazama. :kafa:
 
Лепе фотке, али кад се већ подсетих ове теме две цртице:

- Подлога код теретане на отвореном треба већ да се мења јер је улегла и константно се стварају баре, по ситној киши је баш лоше за тренирање.
- Деца су повадила комплетну количину коцке око оног дрвета - пуњача за телефоне - клупе. Када сам их једног дана питао зашто то раде ћутали су, а онда ме опсовали, једва десетогодишњаци. Не знам шта да мислим.
 
Sledeći put im malo izvuci uši, to su krimosi u početnim fazama.. :mrgreen:
 
Pod izgovorom Palilulskog leta postavljena je kafana na sred Taša, Guča style.
14fa5a77832d780f65fb885b029d014c.jpg
 
Nema potrebe za tim ima 3 regularna kafica sasvim dovoljno
 
Možda bi više pristajalo ovako nešto Malom Tašu.
Ni tamo :!:
Malim Tašom dominira bela kamena hotelska fasada a sam park prošaran je skulpturama od belog kamena
čak i dečije igralište ima po neke rekvizite od belog kamena (tobogan i penjalica)
te mixsovanje ovog privremenog kvazi etno-seoskog stila sa postojecim bi bilo samo seljačenje

Ovde se konkretno radi o sto manjem ulaganju radi što veceg sticanja u kratkom periodu (mangupska posla) a i vrlo ne ukusno :grand:
od paleta dočaravati etno stil (a potvrdjuje stilizovanje ogradice) i ako postoje raznorazne od jeftine čamovine prave etno klupe i stolovi , te zato sve to utureno i vrišti

Jesam pristalica elemenata recikliranog enterijera i eksterijera ali u adekvatnom ambijetu a Taš definitivno nije to mesto
sa prvim mrakom to ukloniti ili zameniti kako bi se ,,festifal,, Palilulskog leta dostojno i održao
jer ovo nebi prošlo ni kao poselo
:sesir:
 
Данас сам ово затекао. Ташмајдан и испред општине Звездара. :shock:
Чему ове вреће са песком, зар то није могло мало шире да се уради, да иде од почетка до краја стазе и да се анкерише за земљу а не овај крш да се прави... И овај архитекта што је цртао овај трг испред општине оставио је ово блато без потребе... да ту к..... пси... :mrgreen:
 
Vrh