Šta je novo?

Tašmajdan

dedinje":bepg4x85 je napisao(la):
U Crkvi Svetog Marka je grobnica kralja Aleksandra Obrenovića i kraljice Drage. Kralj Aleksandar Karađorđević je sahranjen 1934 na Oplencu. Markovu crkvu zaklanja ona vrlo lepa, solidna, masivna i dosta velika zgrada u kojoj je bio JAT ikoja je podignuta pre WWII. Mislim da su u toj zgradi stanovi. Ona zaklanja Markovu crkvu otprilike kao što biblioteka zaklanja Hram Svetog Save. Bilo je predloga da se zgrada na Tašmajdanu sruši ali se od toga odustalo. Bar za sada, možda kad dođu bolja vremena. onda će se moći formirati lep pešački trg ispred Markove crkve. Što se tiče Ruske crkve ne znam kako bi ona mogla postati uočljivija. Jedino da se otvori na suprotnu stranu prema televiziji.
Au koji lapsus sa moje strane... Greska ispravljena! :)
 
Centralna staza na Tasu lici na vojni logor :D Vide se malo radnici levo kako sljakaju. Slikano mobilnim u prolazu...

o7vvqt.jpg


Stepeniste sto je Vucko pominjao - behatonsko-granitni mishmash:

4hdvs5.jpg
 
Taš će izgledati izvanredno kad bude završen. Samo da ga sačuvaju. Nekoliko kuća koje su na Bulevaru Kralja Aleksandra malo "ulaze" u sam park. To je pre svega Madera a onda one manje kuće prema Pravnom. Oduvek sam voleo kad je park samostalna celina bez bilo kakve kuće. Izuzetak je Pionirski park i još neki. Naravno, kada je u pitanju Tašmajdan za sada ne dolazi u obzir rušenje Madere. Ali mogle bi se ukloniti one kućice prema Pravnom i da sve to bude park.
 
Pokrali bakarne provodinike javnog osvetljenja na Tašu na više od 50 mesta... :bash:

Sa druge strane za takvu obimnu krađu treba vreme a i ta količina ne može stati u torbu ... gde je čuvar izvođača radova, pa nije to moglo za 5 minuta ukrasti i staviti u torbu, pa eto digli .... šta sad jedna od stavki u vrednovanju radnog mesta-plate je i odgovornost, neko je tu pored lopova debelo zas***o jer nije preduzeo sve što je potrebno, nego je lopovima skoro na tacni servirao baš lepo.... :laugh: :lool: :laugh:
 
Koliko su traljavi to je nevjerovatno juce sam prosao tasom i kompresor im se pokvario svo ulje je prosuo po novim plocama :bash: `
 
Slazem se,ovo ima da traje bar 20-30 godina bez ostecenja :kk:
 
jlaki":389xllee je napisao(la):
Mi imamo dosta zanimljivih crkava, ali je dosta njih isto tako i zavučeno prilično, tako da ne dobijaju pažnju koju zaslužuju. U Sofiji oko skoro svake crkve postoji trg, plato... I to čak i one nezanimljive crkve čini zanimljivim. Bilo bi super da je i u Beogradu tako.
Слажем се. Увек се згрозим кад шетам (нај)новијим делом Булевара краља Александра, а иза неких кућица вири прелепа црква. Не знам коме је посвећена, али не изгледа ми да је мала. Када би се отворио поглед ка њој, било би супер. То је само један од примера мог запажања.

Што се тиче уређења платоа испред цркве Светог Марка, мислим да је не обухвата тренутна реконструкција парка.
 
Stefane,izgradnjom ump-a tuda ce i biti na Bulevaru ta crkva jer ce rusiti one nesrece od montazne gradnje 90tih ispred nje
 
vucko":axqbd0tx je napisao(la):
Stefane,izgradnjom ump-a tuda ce i biti na Bulevaru ta crkva jer ce rusiti one nesrece od montazne gradnje 90tih ispred nje
Е види стварно. Сад сам баш погледао планирану трасу УМП и баш пролази поред те цркве. Кул. :pob:
Знаш ли да ли ће се УМП градити само од моста на Ади или су неки радови планирани упоредо, па после да се споје целине.
 
Sad još kad nema snega. baš se vidi koliko su skresali Tašmajdan. Super je pogled na crkvu. Volim kada su krošnje drveća visoko gore, a dole relativno golo, nadam se da će baš tako biti.
 
Kako će se taj fenseraj koji slutim na kraju uklopiti sa crkvom? :O

Ove stepenice mi nisu najjasnije.
 
Prodjoh danas,super je.

Bravo Horuse za slike,trebali smo ranije da te angazujemo da fotkas :vops:

I mene bune stepenice.Tupavo je da budu ovoliko uske jer puno ljudi ide tuda.Stoji da su sporedne staze uze nego ranije.
 
Upravo sa mesta odkale je slikana fotografija , stepenište je stišnjeno izmeđju postrojenja vodovoda i TV iluzije, vodovod nema gde da se povuče a TV iluzija neda svoj ćošak od velikog parking dvorišta.... :(


Očekivao sam neku stazicu sa klupama i u đepu iz a Madere, isti uvek nekako bude preskočen kad se radi na Tašu.
 
Супер су фотке, само не капирам какав је оно бункер на првој?!
Иначе, једва чекам да се заврше радови па да заблејкам мало. :vops:
 
Postavise i tablu za sah.Nazalost svako polje je behaton kocka 3x3.Ocekivah da sahovsko polje bude recimo kocka iz jednog dela makar od behatona
 
@stefan traffic warden
,,bunker,, je potstanica za fontanu koja je na narednoj fotki (pokivena zelenim najlonom)

Sad se setih
U parku su postajele dve česme jedna na glavnoj stazi a druga(manja) u blizini seizmološkog zavoda, šta li su uradili sa njima ?
 
@ boca-ica

Prolazio sam bas veceras Tasmajdanom( btw jako je sablasno uvece), ali obrisi dolaze do izrazaja. Uradjena je fontana koja je zvezdastog oblika kao na renderu i cini mi se, kako stvari stoje( ne zamerite mi ako nesto lose napisem posto je bas mrklu mrak), da su krenuli sa zatrpavanjem podstanice za fontanu. Ako si mislio na fontanu(cesmu) koja ima neki cudan obris zene( na glavnoj strafti) nisu je skinuli, dok za cesmu kod seizmoloskog zavoda ne mogu da tvrdim posto nisam prolazio tuda veceras. Ono sto sam primetio jeste da je maltene poplocan ceo gornji deo parka i da ce polako krenuti da postavljaju mobilijar, posto za nesto vise od 2 nedelje(15. april) bi trebala da se zavrsi rekonstrukcija. Cim ustanem, napravicu jednu malu fotoreportazu.
 
Evo i mene, upravo sam se vratio sa terena. Sve vrvi od radnika i cini mi se da ce da se zavrsi na vreme. Pokrivene su sve pristupne staze, a samo donji deo parka ka malom Tasmajdanu nije poplocan mermerom. Ono sto mi je zapalo za oko je to da nisu skidali cesme. Ni onu na glavnoj strafti ni onu kod seizmoloskog zavoda. Postavljena je rasveta koja bas lepo izgleda i primetio sam jedan interesantan detalj - na odredjenim lampionima nalaze se kamere. Ono sto mi je takodje zapalo za oko je to da nisu uklonili spomenike koji datiraju sa poslednjeg samita nesvrstanih u Beogradu (1989 godina) iako je onaj drveni spomenik sa leve strane glavne totalno odoleo zubu vremena.Ostali su manje vise u redu ali mi se ne bi uklopili u novo ruho. Uostalom slika govori vise od 1000 reci pa pogledajte... :)

if7qjm.jpg
i3z584.jpg
2jecumt.jpg

16gx2m8.jpg
2m5xgua.jpg
mczn9c.jpg

2h6d7bq.jpg
2unu5ts.jpg
2guys1t.jpg

244qfxs.jpg
2vd60rc.jpg
 
Henry, +1 za fotke,

hteo sam i ja da to slikam, ali si me preduhitrio :)

Azurirao si moje prethodne slike.

Hvala bogu da se renovira taj park, red je da u centru imamo takav park!
 
Vrh