Šta je novo?

Svetska politika

Meni je fascinantno da neko misli da smo mi sisali vesla. I to sve u zemlji gde nas jaše jedan takav.

Oni su samo naučili na Hitlerovim greškama i shvatili da ne mogu baš tako skroz otvoreno.

I to ne zato da bi poštedeli narod nego da bi oni duže jahali.

Imamo mi i ovde neutralne, objektivne, koji samo žele da uče, rade, debatuju... samo žele zdravu Srbiju, porodične vrednosti...

I sve je laž i lažu samo sebe, ako misle da nas lažu...

Tužan mladi čovek, tako mlad, a glup i zatucan, a nažalost je već i završio život koji je čitav proveo u mržnji.

Screenshot_2025-09-11-14-57-47-545_com.android.chrome-edit.jpg

Ameri imaju izvitoperene zakone i nenormalan mentalitet, zato i imaju toliko tih pucnjava a i toliko onih milicija, "suverenih građana", likova koji nose oružje u javnosti i drugih fijuka koji su za ostatak sveta neshvatljivi. I Ustav koji nisu menjali 200 godina. Samo ga dorađivali i štelovali sa amandmanima.

Imam negde screenshot nekog komentara sa Youtubea, gde je lik iz susedne Kanade lepo a kratko objasnio kako su uspeli da nekada dobre i potrebne zakone (iz doba kolonizacije i proglašenja nezavisnosti) zloupotrebe i pretvore u nešto nakaradno, štetno i zastarelo.

Dalje, Američko društvo je izvitopereno do te mere da stalno tovare jedni druge paranojom i anksioznošću. Treba samo pogledati njihove medije i način izveštavanja. Pumpaju ih strahom i paranojom non stop. I naravno, pumpaju ih idejom da je lek za paranoju i strah - još više paranoje i oružja.

Takođe, NRA i vojno-industrijski kompleks imaju preveliki interes da se održava kultura nasilja, kaubojštine, paranoje i ljubavi prema oružju i ratovanju. Oni su i ranije opstruirali brojne reforme zakona i mentaliteta.

Tako da imajući sve to u vidu, male su šanse da se njihovi zakoni drastično promene u neko skorije vreme, bar na nekom većem i osetnom nivou. Rašće verovatno još više nezadovoljstvo kaubojštinom u narodu, ali ove hobotnice su ipak toliko moćne da će uvek naći način da obustave promene.

Не, пуцао је хришћанин и конзервативац.

"All catridges have engraved wording expressing transgeder". Očigledna je idologija kojom je ovoj osobi ispran mozak. Šta je sama osoba, saznaćemo uskoro. Ako su one fotogafije od danas tačne, minimalno je homoseksualac.

"All catridges have engraved wording expressing transgeder". Očigledna je idologija kojom je ovoj osobi ispran mozak. Šta je sama osoba, saznaćemo uskoro. Ako su one fotogafije od danas tačne, minimalno je homoseksualac.
Koliko znam, homoseksualci daleko bolje procenjuju samo na osnovu fotografije da li je druga osoba homoseksualac.

Nek si ga ti nanjušio, vidi se da je jak gaydar kod tebe, ja ništa na osnovu slike ne zaključujem

1000055002.jpg

Ono što su svi odavno očekivali. Ursula je predložila da se u EU uvede većinsko odlučivanje umesto konsenzusa država članica. To bi trebalo da eliminiše problem suprotstavljanja Ukrajinskom "projektu" članica kao što su Mađarska i Slovačka. Naravno, razne Balkanske zemlje tek onda niko neće ni konstatovati za bilo šta. Nije da se nešto pitaju ni sada, ali je bar postojala makar formalna mogućnost. Doduše sumnjam da će ovo biti brzo usvojeno, ali je u pitanju konačni cilj koji će pre ili kasnije biti ostvaren. Reći će da su jednaka prava svih članica ono što EU čini neefikasnom, pa će se odluka već nekako progurati čim se precepcija zaista ozbiljne krize u EU dovoljno proširi među državama članicama.

"The President also broached another thorny topic: switching from the current system for the need of unanimity on all EU votes to a simple majority rule.
Von der Leyen called on the block to free itself from "the shackles" of unanimity on foreign policy decisions, as the current system gives every one of the EU’s 27 members an effective veto over any decision. Von der Leyen argued that unanimous voting prevents the bloc from quickly responding to challenges and formulating effective solutions at a time when Europe feels itself to be under threat from a Russian invasion.
"We must move to qualified majority voting in certain areas, including foreign policy. It is time to get rid of the practice of unanimous voting. We must allow the EU to act faster and achieve results," von der Leyen emphasized as quoted by RIA Novosti."

Poslednja izmena:
Беки, министар за једино право мишљење на форуму.

Naravno da je pucao "transžender".
Не, пуцао је хришћанин и конзервативац.

pa nego ko ce drugi nego hriscanin i konzervativac u 99% slucajeva?

bukvalno smo vam sliku postavili koliko je masovnih ubistava pocinio "transdzender" a koliko ovi krsteni. i takodje smo vam lepo objasnili da ljudi koji nisu kao vi hoce da ogranice oruzje SVIMA. da niko ne moze (ili bar da bude tesko) pocini masovno ubistvo pa bio trandza ili papa licno. ljudi koji su kao vi to ne zele i rade sve sto je u njihovoj moci da to sprece, pa makar bilo 1000 skolskih pucnjava godisnje. to sve lepo govori. thoughts and prayers i zdraaavo.

vi stvarno zivite u nekom paralelnom univerzumu i jedini nacin da prihvatite ovaj normalan je da lazete bukvalno non stop.

Беки, министар за једино право мишљење на форуму.
Ne postoji mišljenje, slučaj nije završen. Kako mogu imati mišljenje o takvim stvarima? Nema tu mišljenja. Možda i bude trandža, možda ne, otkud znam. Vi proglasili krivca jer sigurno je trandža. Pa sve i da su trandže izopačeni bolesnici i idu okolo i ubijaju sve koji ih ne vole, opet je ovog lika mogao roknuti i neko drugi.

Нисам ја прогласио никог, него терам инат форумском лудилу.

@Dordevic

Значи да се оружје ограничи на војску, полицију и криминалце као у остатку света? Лепо ви то све планирате. Видим како то одлично функционише.

ne nego da se uvedu normalne provere i rok za dobijanje dozvole i kupovine kao u vecini normalnih zemalja. da ljudi sa dosijeom ne mogu ili mogu tesko da kupe oruzje, da ne moigu tinejdzeri da kupuju bez problema...a ne da udjes u walmart i kupis automatsku pusku i municiju na licnu kartu.
i da se zabrani prodaja vojnog automatskog oruzja, jer ko normalan to moze da podrzi da moze da se kupi?? znao sam da ne znas nista o tome. vidi se iz tvojih poruka.

G0htBNFWIAArUN2.jpg

U SAD tolliko dobro funkcioniše ovo ludilo u kombinaciji sa oružjem, da je recimo za vreme dok je ova spodoba držala "debatu", u još jednoj njihovoj školi bilo masovnog ubijanja.
Mediji, internet armija, svi se angažovali samo oko ovog lika, briga za decu i porodicu...
A vamo još jedno ubijanje u školama, republikanci blokirali objavljivanje Epstin dokumenata u senatu, sve u ova dva dana...ali samo se priča o glavudzi naravno

1000007089.jpg

ne nego da se uvedu normalne provere i rok za dobijanje dozvole i kupovine kao u vecini normalnih zemalja. da ljudi sa dosijeom ne mogu ili mogu tesko da kupe oruzje, da ne moigu tinejdzeri da kupuju bez problema...a ne da udjes u walmart i kupis automatsku pusku i municiju na licnu kartu.
i da se zabrani prodaja vojnog automatskog oruzja, jer ko normalan to moze da podrzi da moze da se kupi?? znao sam da ne znas nista o tome. vidi se iz tvojih poruka.

Pogledajte prilog 251326
Изворе које користиш су мало рећи biased. Да не причам да си у претходном посту поменуо Трамповско насиље које се у 90% завршава са tried, и attempted. За то време демократе циљају без грешке и само велике мете. Битно да ти знаш где си шупаљ.

znaci bukvalno paralelni univerzumi. fascinantno

mogao si i ti da podelis neku listu, provereni dokaz kad vec ucestvujes u debati. da vidimo i mi pa da pricamo dalje...

evo ja cu jos jedan detalj da podelim i odjavljujem se sa teme. da se vidi kako hriscani i konzervativci sire ljubav kao nikad do tada u njihovoj modernoj istoriji.

Poslednja izmena:
Vrh