Šta je novo?

Svetska politika

Čuj, pred nama...

Ceo svet živi u interesantno vreme evo već tačno 24 godine na sutrašnji dan.

Ili 17 godina ako računamo od 2008. Samo se gura svet iz jedne krize i kretenizma u drugu. Ne može 5 godina da prođe bez neke pi...rije. Niti 10 godina bez svetskog ekonomskog kraha.

A mogu ljudi da misle da spoljna dešavanja nemaju veze sa njima, ali u globalističkom svetu sa ekonomijom feleričnom i krhkijom od stakla, sve je povezano i sve ima uticaja jedno na drugo.

Može li iko od ovih zabrinutih za Poljsku da sastavi elementarno zdravorazumsko upustvo koje je iole moguće razumeti:

Dve države su u ratu. Šta bi ona druga po vama trebalo da radi ako tobože ne sme da napada glavni deo države svog protivnika samo da poneko zalutalo oružije slučajno ne bi uznemirlo susednu državu koja tobože nije u ratu, iako je upravo ona glavna logistika i organizator, a ova formalno u ratu samo daje vojnike?

Bilo kakav odgovor koji bar nekog minimalnog praktičnog smisla.

Sećam se, ne tako davno, da je srbska ratoborna masa htela raketama po Tirani i Prištini da odgovori letenju drona na utakmici okićenog mrskom nam zastavom usred hrama našega fudbala.
Država urgirala za kaznene mere kod svih medjunarodnih institucija, digla vojsku, biju i žandarmeriju te pokrenula (neuspešan) lov na počinioce

Ne znam što ovi Poljaci histerišu zbog par dronova, nenaoružanih a kojih je bilo dvadesetak , tj samo par a samo neke kuće porušiše
Mi smo gori pakao prošli

Da, javnost. Daj neki dokaz za dizanje vojske tada.
A u Poljskoj (i u ostatku Zapada) narod manje više boli uvo, ali zato vlasti (civilne I vojne) histerišu.

Šta ti to govori o Evropi danas ako je njihova reakcija gora/ista nego naprednjačka?

Isto tako, kad je dron (pre će biti omanji avion po veličini) leteo preko teritorije više zemalja i pao u Zagrebu, ovakve histerije nije bilo ni približno. Kao što ni nema kad mine isplivavaju na obalama Crnog Mora. Ili kad se detonira gasovod. Jer dolazi sa "prave" strane.

Ali neka, nek se podgreva do maksimuma, kad se sve zapali do kraja, valjda će tad neki biti srećni.

Pa nije baš nacista jer je kao i Tramp snažno podržavao Izrael. Iskreno prilično je bio dobar u debatama pogotovo na temu Woke-a gde ih je ubijao u pojam na svakoj.
igra reči kao komentar na post kolege sa nbg kome izgleda takodje treba rečnik.

tačnije bi možda bilo fašista.

ili još tačnije deo moderne američke ekstremne klero-fašističke desnice. (uf možda i meni treba rečnik)

reći da je woke ubijao u pojam je skoro isto reći kao da je gebels svojim govorima ubijao u pojam tadašnje političke protivnike.

Da napusti državu koja napada.

Kako to zvuči - dve države su u ratu... Ne, nego je jedna napala drugu.

Tačno, zapad je napao Ukrajinu u nasilnom i spolja organizovanom Majdanskom puču, preuzeo vlast, i uveo dikaturu. Zatim rešio da Ukrajinom zatvori vojni obruč oko Rusije, smeni vlast u Rusiji, da militarizuje celu Ukrajinu kroz NATO i instalira balističke rakete na par minuta od Moskve.

Pa si ustvari u pravu. Zapad samo treba da prestane sa direktnom kontrolom tajne službe Ukrajine i njihove vojske. Da vrati slobodne medije, sva prava svim nacijama i raspiše SLOBODNE izbore. Da pita same Ukrajince gde posle svega žele da idu, i kakvu politiku da vode? Vrlo jednostavno.

Ta država koja je prva napala Ukrajinu organizovajući puč i koja misli da ima prava da kontroliše ceo svet mora da se povuče. Kao što si rekao.

ili još tačnije deo moderne američke ekstremne klero-fašističke desnice. (uf možda i meni treba rečnik)

reći da je woke ubijao u pojam je skoro isto reći kao da je gebels svojim govorima ubijao u pojam tadašnje političke protivnike.
Како год, после још једног кукавичког удара неомарксиста, не сумњам да ће одговор хришћанске, конзервативне Америке бити жесток. Мислим да им је ова болест дозлогрдила, и да ће кренути скидање рукавица.

Ali i da je bukvalno bio nacista onaj originalni, češljao se kao Hitler, pustio one brčiće, imao istetoviran kukasti krst... opet mu ne bih želeo smrt nego da mu se sudi po zakonu.

Ovako, nije da sam srećan što je roknut, ali stvarno, ne mogu da se potresem kada roknu lika koji je pričao da mora da bude pucnjava po Americi jer jbg, mora neko da rikne od pištolja da bi očuvali Drugi amandman. Praktično je dobio je šta je hteo i sad je jedna od tih žrtvi koje je već uračunao.

Kako bi bilo lepo da uvek nastradaju ti koji pozivaju da životi moraju biti žrtvovani.

Како год, после још једног кукавичког удара неомарксиста, не сумњам да ће одговор хришћанске, конзервативне Америке бити жесток. Мислим да им је ова болест дозлогрдила, и да ће кренути скидање рукавица.
oće k***c

Tačno, zapad je napao Ukrajinu u nasilnom i spolja organizovanom Majdanskom puču, preuzeo vlast, i uveo dikaturu. Zatim rešio da Ukrajinom zatvori vojni obruč oko Rusije, smeni vlast u Rusiji, da militarizuje celu Ukrajinu kroz NATO i instalira balističke rakete na par minuta od Moskve.

Pa si ustvari u pravu. Zapad samo treba da prestane sa direktnom kontrolom tajne službe Ukrajine i njihove vojske. Da vrati slobodne medije, sva prava svim nacijama i raspiše SLOBODNE izbore. Da pita same Ukrajince gde posle svega žele da idu, i kakvu politiku da vode? Vrlo jednostavno.

Ta država koja je prva napala Ukrajinu organizovajući puč i koja misli da ima prava da kontroliše ceo svet mora da se povuče. Kao što si rekao.
Ja vas poznajem i znam da ni sami ne verujete u to što pišete i pričate već je to posledica nekog drugog problema u životu koji nemaju veze sa svetskom politikom.

Tako da, ne bih ti ništa odgovorao jer nema smisla, neku mentalnu gimnastiku ćeš uvek izvesti da posle odgovoriš, ne sumnjam da možeš, nego vidi da rešiš ti to sam sa sobom.

Najsmešnije u svemu tome je što je pre toga imao 5 komentara tirade kako je on objektivan.

Najsmešnije u svemu tome je što je pre toga imao 5 komentara tirade kako je on objektivan.

Naravno da sam objektivan. Pročitaj još jednom u tim porukama šta znači objektivnost. Nije objektivnost ako istoriju odsečeš od trenutka koji ti najviše odgovara, recimo od onda kad je Rusija napala Ukrajinu, pa se praviš da se pre toga nije desilo ništa. Time se samo kaže, "Hajde da poništimo tvoj negalni čin (koji je bio odgovor na moj nelegalni čin), jer će onda da ostanu posledice samo mog nelegalnog čina, baš kako i treba da bude da bi od kršenja međunarodnih normi profitirao ja a ne ti."

I onda neko sa takvim idejama pravde priča o objektivnosti.

Био овај упад дронова у Пољску провокација, грешка или неуспешно извиђање, демонстрирана је неспособност најспремније НАТО чланице у Европи за борбу против напада дроновима.

Vrh