Šta je novo?

Svetska politika

Meni je fascinantno da neko misli da smo mi sisali vesla. I to sve u zemlji gde nas jaše jedan takav.

Oni su samo naučili na Hitlerovim greškama i shvatili da ne mogu baš tako skroz otvoreno.

I to ne zato da bi poštedeli narod nego da bi oni duže jahali.

Imamo mi i ovde neutralne, objektivne, koji samo žele da uče, rade, debatuju... samo žele zdravu Srbiju, porodične vrednosti...

I sve je laž i lažu samo sebe, ako misle da nas lažu...

Tužan mladi čovek, tako mlad, a glup i zatucan, a nažalost je već i završio život koji je čitav proveo u mržnji.

Screenshot_2025-09-11-14-57-47-545_com.android.chrome-edit.jpg

Ameri imaju izvitoperene zakone i nenormalan mentalitet, zato i imaju toliko tih pucnjava a i toliko onih milicija, "suverenih građana", likova koji nose oružje u javnosti i drugih fijuka koji su za ostatak sveta neshvatljivi. I Ustav koji nisu menjali 200 godina. Samo ga dorađivali i štelovali sa amandmanima.

Imam negde screenshot nekog komentara sa Youtubea, gde je lik iz susedne Kanade lepo a kratko objasnio kako su uspeli da nekada dobre i potrebne zakone (iz doba kolonizacije i proglašenja nezavisnosti) zloupotrebe i pretvore u nešto nakaradno, štetno i zastarelo.

Dalje, Američko društvo je izvitopereno do te mere da stalno tovare jedni druge paranojom i anksioznošću. Treba samo pogledati njihove medije i način izveštavanja. Pumpaju ih strahom i paranojom non stop. I naravno, pumpaju ih idejom da je lek za paranoju i strah - još više paranoje i oružja.

Takođe, NRA i vojno-industrijski kompleks imaju preveliki interes da se održava kultura nasilja, kaubojštine, paranoje i ljubavi prema oružju i ratovanju. Oni su i ranije opstruirali brojne reforme zakona i mentaliteta.

Tako da imajući sve to u vidu, male su šanse da se njihovi zakoni drastično promene u neko skorije vreme, bar na nekom većem i osetnom nivou. Rašće verovatno još više nezadovoljstvo kaubojštinom u narodu, ali ove hobotnice su ipak toliko moćne da će uvek naći način da obustave promene.

Vrh