Šta je novo?

Svetska politika

U pravu je, svi živimo u društvima gde su radnici toliko nedodirljivi da ih Mask, Bezos i top 10 ekipa prose za novac

1757578920899.png

Teror radničke klase mora da se zaustavi ČIZMOM:ROFLMAO:

Лик не зна шта је радничка класа да га иста пљуне у фацу.

Ко још воли крајњу десницу? Само што је њен утицај миноран у односу на крајњу левицу.
da, sve što je krajno -, nije dobro
Ali čini mi se da ovo "krajnje" se pomalo relativizira i zamagljuje, već ulazi u mejnstrim narativ,

ne vidiš zato što ne želiš da vidiš. svi dobro znamo odgovore na ta tvoja pitanja i o tome se priča i protestuje mnogo i možemo bez problema da pričamo kad god hoćeš. jer znamo da je istina i mnogo ljudi radi na tome da to promeni. uspešno ili ne isto nije problem da se diskutuje.

ali zato vi neutralni ste gori od one mitske kiše oko kragujevca kad je u pitanju rusija.

evo ja ću ovako na brzinu da nabrojim, pa nek se nastavi neko ako ga ne mrzi:

Poljska
Češka
Slovačka
Mađarska
Rumunija
Bugarska
Ukrajina
Moldavija
Gruzija
Istocna Nemačka (zasluženo?)
Ceo sssr? ili većina?
Afganistan
Južna Koreja
Japan
Jugoslavija? u nekoj meri

svi su se u krvi i vatri vadili iz zagrljaja ruskog medveda jer su rusi na leba da ih mažeš.
treba da se manemo idealističkog gledanja na velike sile. One imaju svoje interese i ko im se (svojim neznanjem ili lošom srećom) nađe na putu biće zgažen. I niko neće ni znati da je taj neko postojao i bio u pravu, zato što istoriju pišu pobednici. Tako je oduvek bilo, od rimskog Carstva, Vizantije, Otomaskog carstva, Britanske imperije, pa do današnjih dana SAD; SSSR. I Kina će početi tako da se ponaša, i Indija ako bude postala svetska sila. To je u prirodi u realacijama između država. Pokušalo se sa nekim pravilima i međunarodnim pravom ali svi znamo da je sve to propalo ako je nekada i zaživelo.
Problem sa Rusijom po meni je što ona više ne može da bude super sila. Za globalni uticaj treba imati više stanovnika od 150 miliona (a nisu svi ni Rusi) , veću ekonomiju, daleko više resursa. Tačno je da ima nuklearno oružje koje drži druge na distanci ali ono ne omogućava ekspanziju. Dokaz je ovaj rat u Ukrajini. Neko je pogrešno procenio da će osvajanje da teče brzo, ali nije tako ispalo (ne verujem u priče da je morala da napadne zato što je bila izazvana, da će rakete brže stići do Moskve, to su priče za decu, niko je nije dirao, a UKR je mogla da se osvoji mirnim putem i hibridnim delovanjem). I sada je zaglavljena , iscrpljuje se i istovremeno destabilizuje sve okolo. A situaciju neće iskoristiti zapad nego Kina. Za sada su prijatelji, ali kao što rekoh na početku, kod velikih sila postoje samo interesi.

Čudno kako nije Čarli Kirk pucao na nekog ljevičara, nego obratno. Čudno kako je u poslednjoj masovnoj pucnjavi pucala osoba koja misli da nije pol koje jeste, a ne neki hrišćanin.
Ovo je nEmOgUćE, lAžuuu naas. Živeo lgbtžflj, dole zli hrišćani!

Pa nije baš nacista jer je kao i Tramp snažno podržavao Izrael. Iskreno prilično je bio dobar u debatama pogotovo na temu Woke-a gde ih je ubijao u pojam na svakoj.
Нзм како подржавање етнички чисте државе га чисти од ичега. Ове дебате угл имао са клинцима који су јуче уписали факс, да превеслаш у дебати неког тако неискусног није неки стандард памети, а и они га некад из***у ко мајмуна.

Ко још воли крајњу десницу? Само што је њен утицај миноран у односу на крајњу левицу.
Хронично онлајн мишљење.

Иначе пре неколико месеци у Минесоти пало звекете на две state representative демократа па није се правила оваква халабука, ткд ко прича о "левичарским терору" је прсо.
И да, ако су демократе у САД левица ја сам Ћебић Станоје (Лењинов мисар и изасланик).

Poslednja izmena:
ако су демократе у САД левица ја сам Ћебић Станоје (Лењинов мисар и изасланик).

Objasni to nekom ovde, ili ljudima generalno. Američko glasačko telo su dve nijanse desnice, jedna što hoće da muškarci idu u ženski wc i druga koja krije svoju latentnu degenerisanost glasnim tradicionalizmom.

Čudno kako nije Čarli Kirk pucao na nekog ljevičara, nego obratno. Čudno kako je u poslednjoj masovnoj pucnjavi pucala osoba koja misli da nije pol koje jeste, a ne neki hrišćanin.
Ovo je nEmOgUćE, lAžuuu naas. Živeo lgbtžflj, dole zli hrišćani!
A ko je pucao na njega?

Otkud ti informacija da

Čudno kako nije Čarli Kirk pucao na nekog ljevičara, nego obratno.

Ko kaže da je obratno tj. da je levičar neki pucao?

Ti znaš nešto što niko na svetu u ovom trenutku ne zna? Saberi se.

Daleko veći udeo od udela u masovnim ubistvima. Guglao bih za tebe, ali koliko god da si "Stari", možeš i sam. A za ovo "normalni", tako su i neke Švabe smatrale Slovene nižim bićima. Pazi šta pričaš.

Hm, ti mi ličiš na onog mrmota... Ako sam u pravu, nemoj ti molim te da mi guglaš. Pokazali ste se ti i drugar ti kakve ste neznalice još u vreme korone kad ste se blamirali sa tumačenjem grafika, dok su vam usta bila puna osvete loših đaka...

ono što stari gospodin ne kapira je da ljudi na levom spektru koji se zalažu za kontrolu oružja u sad ne biraju ko će moći a ko ne da lako nabavi isto. nego svi podjednako: i levi i desni. samo da se smanji stotine masovnih pucnjava godišnje.

sa druge strane, dotični upucani gospodin je posle svake školske pucnjave pričao kako je to u neki ruku neizbežno jer moramo da zaštitimo sveti drugi amandman. čak su mu i poslednje reči bile banalizovanje i sprdnja sa problemom oružja u sad.

kao što rekoh, umro je radeći šta voli.

Mislim, to su činjenice, ali ne bih ni to izdvajao, to su sve kreteni sa imenom i prezimenom, a ne strejt, gej, ,,trandže", crnci, belci...

Ali pošto već pitaš...

Не треба много да неонацистичка канализација покуља са свих страна. Довољан је атентан на човека који је живот посветио дебати. Да се сутра врате концентрациони логори, не би било тешко наћи нове чуваре.

Moraće amerikanci kad tad da ograniče prodaju oružja. To je osnovni problem. Svi se sa nekim ne slažu oko nečeg. Ali kada nemaš oružje u rukama onda se završi sa svađom,eventualno tučom.

Vrh