Јесу...Ne znam koja je fora sa preuveličavanjem zločina u Buči.
Ratni zločin jeste ali nisu klali po kućama i bacali civile u masovne grobnice pa da pričamo o genocidu, etničkom čišćenju itd.
U pitanju je loše isplanirana operacija.
Počeli smo od toga da se ratuje čisto i ljudske žrtve su na minimumuсве треба преиспитивати, баци поглед на први линк, превише је сумњивих ствари. Уосталом Руси ратују изузетно чисто, цивилне жртве су на минимуму и запад не зна шта да каже против Русије па морају да измишљају гомилу ствари.
Onda smo već došli da jeste ratni zločin. Možda čisti ratni zločin?Ratni zločin jeste ali nisu klali po kućama i bacali civile u masovne grobnice pa da pričamo o genocidu, etničkom čišćenju itd.
Hoće, naravno, počinje sa radom sledeće godine.Jel će da se osnuje neki Haški tribunal za Irpenj i Buču po uzoru na Srebrenicu?
Pitam za druga.
A gde je to neko u ovoj raspravi na poslednjim stranicama pričao o nekakvim napumpanim brojevima koje negde neki Ukrajinci sigurno i pumpaju? Počelo je od toga da se pisalo da je Buča fejk i da su Ukrajinci pobili sami sebe.![]()
Bucha massacre - Wikipedia
en.wikipedia.org
Čak i Wikipedia koja odavno nije objektivna navodi cifru od 73–178 ubijenih prema izvoru koji nije Ukrajinska vlada.
73–178 (according to the UN High Commissioner for Human Rights)[2][3]
Ukrajinci bespotrebno napumpavaju brojeve i time čine štetu jer se onda svi ostali njihovi navodi dovode u pitanje.
Ja mislim da će Rusija sa ovim ratom ići do kraja jer imaju primer Jugoslavije šta se dogodi kada uradiš nešto polovično.
Čim krenu sporazumi o prekidu vatre i povlačenja, to ide samo u jednom pravcu.
Država koja je dovoljno jaka i drži do sebe treba da ograniči širenje bilo koje države ili saveza na svoju teritoriji, i ekonomsko i finsijsko i političko.Kakvo širenje Kine vidite u budućnosti kod nas u Srbiji?
Voleo bih od više ljudi da dobijem odgovor, ali od @Zuma bih voleo ako mogu da dobijem malo detaljniji odgovor i njegovo zapažanje.
Ja sam veoma povezan sa njima poslovno i kada to nekim mojim parterima i prijateljima opisujem i pričamo o ovome često mi kažu ,,poješće nas,,. Ali ovako bih hteo iz druge ozbiljnije perspektive, diskusije da čujem mišljenja.
Hoće, naravno, počinje sa radom sledeće godine.
![]()
What is the special tribunal for Ukraine that world leaders have backed?
Some 40 world leaders announced their support Friday for the creation of a new international court to prosecute those most responsible for Russia’s full-scale invasion of Ukraine.apnews.com
Nadam se da će procesuirati odgovorne, a da neće procesuirati spaljene ljude, ali slažem se da će teško taj sud pravedno suditi svima.Odlično, nadam se da će procesuirati na isti način i spaljene ljude u Odesi od strane Ukrajinske vojske iz 2014.
Možemo odahnuti, pravda će biti zadovoljena.
Nadam se da će procesuirati odgovorne, a da neće procesuirati spaljene ljude, ali slažem se da će teško taj sud pravedno suditi svima.
Jel ti rekoše komšije da su u prvim danima rata baš u Buči napravili zasedu ruskom konvoju i spržili celu kolonu tehnike i vojnika. Nije baš da se moglo očekivati da će sledeća tura Rusa biti prijateljski naklonjena prema lokalnom stanovništvu.Ајде још једном за све који не верују у ове видео снимке из Буче.
Буча је место у које сам свакодневно ишао.
Све ове улице су ми познате са видео снимка.
Ту сам провео задњих 5 година пре рата.
Да, ујутру у 5 када је почео рат сам отишао путем Србије, али комшије, познаници су остали у Ирпењу и Бучи, која је касније била окупирана. Апсолутно знам како се понашала руска војска са својим Буратима, Чеченима и слично...
Такође, могу дати пример. Постојала је телеграм група где су људи свакодневно писали да иду у Кијев, и делили су превоз, јер је превоз до предграђа кијева увек био катастрофа.
Од када је почела окупација, људи су писали кроз шта су пролазили како би други људи знали.
Али опет, какве има везе, ништа не морате да верујете
Ја сам пре неких 10ак година, када ми је ћале умро, нашао прадедину неку свешчицу у којој је водио као неки дневник.Jel ti rekoše komšije da su u prvim danima rata baš u Buči napravili zasedu ruskom konvoju i spržili celu kolonu tehnike i vojnika. Nije baš da se moglo očekivati da će sledeća tura Rusa biti prijateljski naklonjena prema lokalnom stanovništvu.
а извини шта су требали да их дочекају цвећем као што ви читате да су русе у окупираним деловима дочекали са цвећем?Jel ti rekoše komšije da su u prvim danima rata baš u Buči napravili zasedu ruskom konvoju i spržili celu kolonu tehnike i vojnika. Nije baš da se moglo očekivati da će sledeća tura Rusa biti prijateljski naklonjena prema lokalnom stanovništvu.