Šta je novo?

Svetska politika

MIslim da je vecina populacije danas toliko retardirana da pesmu ne bi razumeli.
Americka srednja klasa danas ne mora u rat.
Za citav zapad rat je jeftin i vidimo da cela Evropa manje ili vise ucestvuje.
Bednik u Kremlju misli da moze da odlozi ili izbegne sukob sa njima.
Ali i vrapci znaju da Zapad dolazi d aih pojede za veceru.

Naravno da ne razumeju pesmu. Pa i sam Tramp je na svojim govorancijama puštao BORN IN THE USA pesmu od The Boss'a. Dok mu ovaj nije zapretio tužbom. Jednostavno, publika okupljena pod crvenim kačketićima nema dovoljno mozga da razume ni direktan tekst a kamoli metaforu.

Деценије ријалити културе и кич музике су довеле до идиотизације средње класе у САД.

Iran je prosle godine napustio i Siriju i Hezbolah, izdao ih.
Sudbina Irana je logicna.
Овакав какав је, теократско, клептократски Иран треба да нестане. Персијанци целог света у овом тренутку славе Израел. Та “помоћ” са стране као нуспродукт сукоба је нажалост једини начин за свргавање диктатура.

Islam je srozao Iran, kao što je srozao i mnoge druge zemlje gde se primio.

I mene su isprva začudili snimci Iranaca van Irana koji slave Izraelske napade ali sam se onda setio koliko njihovih u dijaspori osuđuje i gnuša se islamske mafije i diktature koja je zaposela njihovu zemlju.

Ipak na njihovom mestu ne bih slavio, pogotovu ne kad """pravdu""" sprovodi jedan odvratni Izrael. I ne bih slavio kad pogine ili bude povređen neko ko je kolateralna šteta i nema veze sa vlašću. Ali ne čudi me da ima i tih, koji slave, iz besa i inata prema vlasti.

Poslednja izmena:
Мени је жена Иранка тако да знам мало више. Треба узети у обзир да људи који живе у Ирану, без обзира да ли су за власт или су против ње, из дубине душе мрзе Јевреје.

Тако да ако чак и има идиота који славе нападе на своју земљу, ја бих се таквих јавно одрицао у сваком случају. Зна се где завршавају издајници отаџбине, све лепо пише.

А сад да ли је ислам упропастио Иран је опет шкакљива тема. Што се тиче самог развоја, Иран је технолошки најразвијена исламска земља на Блиском истоку. Права жена су немерљива у поређењу са Индијом, Пакистаном, Саудијском Арабијом, Авганистаном и осталим становима.

Што је најважније, окосница њиховог развоја је одржива и долази из саме државе. То је оно што боде западњачке сатанисте.

Што се тиче самог развоја, Иран је технолошки најразвијена исламска земља на Блиском истоку.
Zato što nisu Arapi, i zato što su ovi drugi oko njih mnogo gori.

A ne znam za druge, ali za mene nema mnogo razlike između satanista i islamista. Da smo bar u nekom periodu pre 2011. pa kao da gajim nade da nije svaki islam problem. Ali evo već je 14 godina otkako su se radikalizovali i aktivirali po svetu (ne Iranci, nego tvrdokorni zagovornici islama) i samo iznova i iznova potvrđuju da je to mentalitet koji bi najradije vratio srednji vek i šerijat.

Jednostavno su se probudili jednog dana i radikalizovali se. Niko ne zna zašto

20saudi-royals3-videoSixteenByNineJumbo1600.jpg

A ima tu i ovoga...

80 godina uništavanja Palestinaca, nekoliko izraelskih pa zatim američkih ratova tamo, Liban, pa ilegalna invazija na Irak, Abu Graib, Libija u par navrata, Isis, gadjanje dronovima po civilima, pa Jemen...uz paralelno pomaganje a zatim puštanje niz vodu lokalnih saveznika tamo... čisto onako iz glave
Ali sigurno je Soroš kako vele na tviteru i redditu

Pa što se ne ujedine i ne kazne svoje najveće koljače, Izrael i SAD? 🤔

I zašto ti onda ne podržiš i pravoslavne talibane koji bi da se osvete zapadu za nepravde i zločine? Zašto samo ove islamske?

Inače ni Palestinci a ni ovi ostali pobrojani nemaju baš neku lepu istoriju dočekivanja i slaganja sa belcima koji bi kao da ih podrže i vole. Kod njih postoji samo dve opcije - ili ćeš i sam u Islam, ili ćeš pod zemlju.

A čak i ovi koji pređu u islam neretko na..bu:

The Bethnal Green trio are Amira Abase, Shamima Begum, and Kadiza Sultana, three British girls who attended the Bethnal Green Academy in London before leaving home in February 2015 to join the Islamic State.[1] According to the Institute for Strategic Dialogue, they were among an estimated 550 women and girls from Western countries who had travelled to join IS[2]—part of what some[3] have called "a jihadi, girl-power subculture",[4] the so-called Brides of ISIL. As of 2024, one girl has been reported killed (Sultana), one girl has been stripped of her British citizenship and denied re-entry into the country (Begum) while the third's fate is unknown (Abase).

Pa što se ne ujedine i ne kazne svoje najveće koljače, Izrael i SAD? 🤔

I zašto ti onda ne podržiš i pravoslavne talibane koji bi da se osvete zapadu za nepravde i zločine? Zašto samo ove islamske?

Koga ja podržavam? Nigde nisam pominjao svoju podršku osim da razumem odakle radikalizacija. Ali za tebe je to Soroš lol

Kako da se ujedine? Pa ovde na forumu ne mogu da se ujedine ljudi oko osnovnih stvari, neki ne znaju ni šta je realnost više, posle toliko tvitera i reddita istorija im počinje s belom rasom izgleda jer je uče iz mimova

Pravoslavni talibani ako uopšte mislimo na iste likove, bi svoju osvetu voleli preko tudje grbače nad narodom koji nam ništa nije skrivio i to daleko od svog dvorišta. Zapadu nikakvu štetu ne nanose kucajući hvalospeve botoks dedi

Mislim da si ti daleko iznad nivoa "samo ih razumem". Vidi se da ih podržavaš.

A koliko njih podržavaš i braniš njihovu osvetu ili ogorčenost, toliko odbijaš makar da probaš da razumeš svaki stav koji se ne svodi na EU fanatizam.
Kako da se ujedine? Pa ovde na forumu ne mogu da se ujedine ljudi oko osnovnih stvari, neki ne znaju ni šta je realnost više, posle toliko tvitera i reddita istorija im počinje s belom rasom izgleda jer je uče iz mimova
U pravu si, nemaju drugih rešenja i izbora osim da se svakog Božića zalete u mase ljudi ili izrafališu civile u zemljama koje nemaju i nisu imale nikakve veze sa intervencijama u Iraku, Libiji, Siriji...

I ček ček... jel ti to impliciraš da su neke članice EU činile zločine i nepravde prema nekim zemljama i narodima?

Inače sad se setih i ovih...

To neke naše, poreklom s Balkana, rođene u Austriji. Isto čule "zov Alaha" i odlučile da odu u pustaru i pomognu "svojoj islamskoj braći".

GFq8pC5WgAAy-NS.jpg

Nestale bez traga i glasa, a porodicama ostalo samo da se nadaju da su brzo i bezbolno skončale. Što inače nije tako često u tim područjima gde vole da siluju i muče nasred ulica pred masama a sve u ime "boga".

A možda i ja grešim, možda su žive i zdrave i srećne tamo, nego sam opet pao na mimove i dezinformacije belačkih šovinista. Kao što sam pao i na laž da je Soroš dao pola milijarde za dovođenje islamista u Evropu.

Da ponovim - već sam ti objasnio zašto su se radikalizovali. A ne zbog vašeg dežurnog strašila zvanog Soroš. Ostala bulažnjenja ne bih komentarisao

Ma dobro to, nego što se ne udruže protiv onih država koje su ih dirale?

I što kolju i siluju čak i one koji bi da im pomognu? 🤔 Ili je i to neka izmišljotina sa Twittera i AI?

A danas sam naučio da muslimani imaju pravo da budu besni, mrze i dr..ju ceo svet zbog poteza par država, a pravoslavci nemaju pravo čak ni da dignu glas, bez obzira na sve.

Мени је жена Иранка тако да знам мало више. Треба узети у обзир да људи који живе у Ирану, без обзира да ли су за власт или су против ње, из дубине душе мрзе Јевреје.

Тако да ако чак и има идиота који славе нападе на своју земљу, ја бих се таквих јавно одрицао у сваком случају. Зна се где завршавају издајници отаџбине, све лепо пише.

А сад да ли је ислам упропастио Иран је опет шкакљива тема. Што се тиче самог развоја, Иран је технолошки најразвијена исламска земља на Блиском истоку. Права жена су немерљива у поређењу са Индијом, Пакистаном, Саудијском Арабијом, Авганистаном и осталим становима.

Што је најважније, окосница њиховог развоја је одржива и долази из саме државе. То је оно што боде западњачке сатанисте.

С обзиром да су "остали станови" бивше совјетске републике централне Азије, овај део за остале станове није у потпуности тачан. Са осталим се мање-више слажем.

С обзиром да су "остали станови" бивше совјетске републике централне Азије, овај део за остале станове није у потпуности тачан. Са осталим се мање-више слажем.
Положај жена у Киргистану, Дагестану, Таџикистану...?

Положај жена у Киргистану, Дагестану, Таџикистану...?

Дагестан није држава.

У Киргистану и Таџикистану сам био. Младе жене у највећим градовима су слободне скоро као у било којој европској држави, док је у Казахстану то сасвим као у Европи. У руралним срединама је можда нешто лошија ситуација, али то је више до традиције (која се мења) него до државних ограничења или религије. Много више сам видео жена у бурки на пумпама по Ибарској магистрали него у централној Азији. Оно што сам приметио, у тим државама су много упечатљивији локални обичаји невезани за религију него сам ислам. Наравно, зависи и од региона до региона. Уосталом, те државе су секуларне, за разлику од Ирана, која је исламска република.

Vrh