Šta je novo?

Svetska politika

Дешавања у Сирији су била припрема за ово у Ирану.

Vrlo interesantno. Baletić tvrdi da je ovo samo mali deo velike strategije slabljenja "multipolarnog sveta" koji trenutno pokušava da zameni unipolarni svet na čelu sa Amerikom. Dakle i Iran i Izrael su po njemu tek sporedni deo cele priče gde se sada slabi jedan od stubova Briksa na Bliskom Istoku, a to je Iran. Posle sledi Kina, a onda opet Rusija, kad se oslabi njena veza sa Kinom. Drugim rečima, ne samo da su, po njemu, pregovori sa Iranom bili lažni, samo način da Iran pre napada "uspava", nego je i Trampovo otopljavanje odnosa sa Rusijom lažno, samo način da se premosti trenutni period u kome Rusija i pobeđuje i ima saveznike.

Izgleda da su cak i Rusi shvatili da su pregovori bili fake.

Počeo je direktan prenos vanredne sednice Saveta Bezbednosti UN. Možete ga pratiti ovde:

Izraziće zabrinutost i nastaviti divljačku agresiju na Ukrajinu.
Za razliku od zle rusije, demokratske zemlje ce da uvedu sankcije jevrejima od jutros? Ili ipak nece, vec ce da posalju avione pride da jos malo da silje na mrtvu decu
Vidimo veceras sva svetska bag** se upregla da odbiju iranski odgovor (kako su se samo usudili da uzvrate). Prosto mi je zao sto nemaju iranci neku nuklearku u rukavu kad vec idu da odu sa stilom sa scene i usput da povuku sa sobom genocidnu drzavu

Poslednja izmena:
Za razliku od mene ti podržavaš agresiju na drugu zemlju dok sam ja protiv bilo kakvog nasilja, ubijanja i proterivanja. Baš me briga koji će stav Amerika da ima o tome, a još manje Rusija koja je direktni agresor, isto važi i za Izrael koji isto ima svoja opravdanja.

Više me zanima kako ćemo mi kao društvo da se odnosimo prema tome ali ne očekujem previše od zemlje u kojoj se prodaju čarape sa likom Putina.

Ruski ambasador u UN kaže da je Britanija pružila zaštitu Izraelskim avonima da se posle bombardovanja sklone u Britansku bazu na Kipru.

Иран управо засипа Израел балистичким ракетама.

Пре 10ак дана запад је напао нулеарну тријаду Русије, јуче нуклеарна псотројења Ирана а остаће забележено да су српски грађанисти и тих дана трубили о Русији.

Неурачунљиви, опасни људи. За неки вид друштвене изолације.

Za razliku od zle rusije, demokratske zemlje ce da uvedu sankcije jevrejima od jutros? Ili ipak nece, vec ce da posalju avione pride da jos malo da silje na mrtvu decu
Vidimo veceras sva svetska bag** se upregla da odbiju iranski odgovor (kako su se samo usudili da uzvrate). Prosto mi je zao sto nemaju iranci neku nuklearku u rukavu kad vec idu da odu sa stilom sa scene i usput da povuku sa sobom genocidnu drzavu

Ако су Јевреји == Израел онда смо сви ми аца србин.

Да дочарам уживаоцима Руског империјализма, то значи да се и ти лично бориш против православног цара.

Заправо највећа снага Израела јесте управо у томе што та једнакост јесте тачна.
(Нерачунајући онај мањи део радикалних Јевреја који су заправо антиционисти).

ПС: Кад би Кина била особа сад би управо спремала кокице, пригушила светло у дневној соби, упалила ТВ и уживала. Рано је за процене али све је отишло толико дођавола да је време за правичну расподелу трошкова овога пута и с тога типујем да ће из овога САД извући најдебљи крај.

Došlo je do radioaktivnog curenja u bombardovanim postrojenjima za obogaćivanje uranijuma. Srećom samo alfa čestice (mali domet) i samo u unutrašnjosti zgrade, a ne i izvan nje.

Inače bilo kakvo bombardovanje nuklearnih postrojenja je strogo zabranjeno po pravilima UN.

Balističke nadzvučne rakete srednjeg dometa padaju po Tel Avivu i drugim mestima. Slab procenat presretanja izraelske PVO. Lansirano oko 300 raketa.

Da ili ako ne gađaš nuklearnu elektranu u Černobilu.

Срећа па смо озбиљна држава и имамо власт која ће нас заштити у овим тешким временима
Screenshot_20250613_215420_Telegram.jpg

Срећа па смо озбиљна држава и имамо власт која ће нас заштити у овим тешким временима
Kakva očekivanja imaš po tom pitanju, ne šalim se ozbiljno pitam.

Ако заиста загусти, очекујем продају робних резерви највећем понуђачу, празне војне магацине и тсл.

U ovom napadu ubijeno je dosta Iranskih oficira, relativno malo civila
Da je sreće pa da Iran smisleno napadne Izraelske zvanicnike
Da je sreće pa da se ratovi tako vode, dronovima na generale i demagoge

Cacilend je trenutno akademija nauka za ovo sto se desava na svetskoj politickoj sceni
Da sumiramo, izrael je preko amerikanaca fingirao pregovore kako bi dok traju obezglavio vojni vrh irana. Ceo dan su bombardovali suverenu drzavu, eto zato sto oni misle da mogu. Sa druge strane kada je stigao kakav takav odgovor, ukljucili su se drugari lesinari da pripomognu (nije da nemaju iskustva u tome), koji su se sasvim slucajno nasli u blizini. Nasilnik je dobio par samara ali ce sutra da povede tatu i strica u skolu da samaraju malu decu. Kao slag na torti javio se francuski debilko da nam objasni kako oni imaju pravo na to. Koliko nocas ocekujem da takticka nuklearka bude isporucena na iran, isto tako ovekujem izjave kako su imali pravo na to. Usrula i analena ce da nam objasne da oni tako zapravo cuvaju evropske tekovine dok potpisuje 20 paket sankcija za zle ruse

Vrh