Šta je novo?

Svetska politika

Zanimljiv clanak o rastucoj irelevantnosti Evropske unije na svetskoj sceni, mozda i odgovor onima koji se stalno pitaju zasto se EU ne osamostali i odvoji od Amerike i preuzme znacajno mesto u svetu politike sa svojih 450 miliona stanovnika. Dodao bih samo na ovaj tekst i dogovor lidera EU sa Trampom o kupovini oruzja u sledecim godinama u iznosu oko 700 milijardi, kupovinu americkih energenata u slicnom iznosu, koji ce dovesti do dalje deindustrijalizacije kontinenta i smanjenja evropskog izvoza.

EU sve vise lici na Britansko carstvo izmedju dva rata, moc je nestala odavno samo jos toga nisu sasvim svesni. Mi vec osecamo te posledice, posto smo vezani za nemacku industriju koja je u najvecoj krizi u poslednjih sto godina i nema ni resenje na vidiku.

Ima tu mnogo razloga i faktora, ali jedan od razloga što Ameri i Azija imaju veće kompanije i korporacije od EU jeste i to što EU ima mnogo strože regulative protiv korporacija, monopola, kartelisanja i uopšte, pregelikog ukupnjavanja i skoncentrisanja moći.

Nažalost, ostatak sveta ih ne sledi u tome, a Ameri za razliku od njih mnogo više vole i forsiraju ukrupnjavanja i korporativne behemote.

IMG_9199.jpeg

Provala dana:
Studenti koji žele da UČK.

Iako Evropa ima više regulativa imali su i imaju velike kompanije, Siemens, Bayer, Basf, Volkswagen, Hermes, Nestle, Stellantis, Louis Vitton… EU je prihvatila primat SAD-a u IT-u i izgubili su tržište a velika većina najvrednijih kompanija je zasnovana na it-u. Nešto što sam primetio je da kada je Boeing imao incident sa vratima, uzbunjivačima i kada su morali da prizemlje flotu, kod njih je dosta političara imalo stav da boeing mora da reši problem i da SAD ne sme da dođe u situaciju da je zavisna nekoga makar to bili saveznici, dok je u Evropi to jako malo zastupljeno mišljenje.

Bendere dokle ces prosipati taj anti-islamski zuc po forumu. Taman pomislim da sam poceo da se slazem s tobom, kad ono... bljuc.

Проблем имиграције без интеграције је једно питање.
Проблем хуманитарне кризе је друго питање. Сетимо се само да смо бомбардовани и територијално осакаћени због тзв. превенције хуманитарне кризе.

Da sam juče umro ne bih znao da je Piter Thiel jedan od glavnih inspiratora i promotera anti woke i anti LGBT narativa gej. I to ne krije. Kao i onaj ludi Besent koji cepa carine.

A nisam znao ni za Tim Kuka iz Applea.

Kakav je ovo svet?

Da sam juče umro ne bih znao da je Piter Thiel jedan od glavnih inspiratora i promotera anti woke i anti LGBT narativa gej. I to ne krije. Kao i onaj ludi Besent koji cepa carine.

A nisam znao ni za Tim Kuka iz Applea.

Kakav je ovo svet?
Šta je tu problem?

Nije problem što su gejevi nego što su pederi.
Mislim na karakterne osobine.
Thil je glavni finasijer i deolog ove zle "ideologije" što kvari sve - DEI, antiwoke, anti gej, protiv individalnih i kolektivnih prava itd.
Ako voliš cveće onda po nekom pravilu ne godniš one koji ga prodaju i gaje.

Baš mislim da tako i treba i da je to pravi put ka jednakosti. Ti ljudi će biti skroz prihvaćeni kad ih uopšte ne budemo kroz seksualno opredeljenje.

Siguran sam da veća paranoja se stvara ovako kad neuki misle da su gejevi samo oni feminizirani što se na paradama dohvate na sred ulice i vuku na povocu partnera.

Ako je neko debil, fašista, ubica, silovatelj... onda je to imenom i prezimenom, a ne sad jer je gej, musliman, tranvestit, crnac ili šta ti ja znam.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Ili heteroseksualni Srbin.

Realno u pravu si Beki, parade su prevaziđene. Treba rušiti tabue svakog dana. 😊

Thiel je poremećen. Ono, bukvalno ima reputaciju da je psihopata. Nisam toliko istraživao o njemu, ali i ono malo što jesam, svi vrište za njega da je žešći psiho.

Mask je isto opaljen, samo što nije psiho kao Thiel nego Aspergerovac (sam je priznao) i narcisoid. Prosto, navikao je da sve bude po njegovom i ne kapira kad nešto je može ili mu se odbije, pa onda ima izlive ludila i ega.

Džaba im što su anti-woke i anti-DEI kad se ljudi ne slažu sa njima u 100 drugih stvari.

A da, na sve to, obojca su akceleracionisti. A to je bukvalno jedna od najopasnijih i najdestruktivnijih filozofija koje su se izrodile u zadnje vreme.

Геј параде су и даље добра ствар, доста људи се плаши да буде јавно то што јесте па док не огугламо сви на геј параде нек се дешавају. И људи мојих година и млађи, значи бруцоши и млађи јесу слободнији у томе, али и даље постоји страх испред кога се то прича.

Ово што @Beki каже је тотално тачно, док нам реакција на "ја сам геј" не буде иста као "окречио сам собу у бело" нема ништа од једнакости. Уколико си нормална особа већ ти пуца ку*** је ли неко више воли бате или секе, али око нас има доста људи којима је реакција на то сазнање "у јбт, да л ће да ме кара".

Питер Тил је "добар буљаш", није као остале педерчине, он је добар знаш. Он да је Норвежанин и рођен 60 година раније био био Квинслинг. Сваки покрет се најбоље гаси тако што се подели на 1% "нормалних" и 99% лоших, па тај 1% нормалних служи за пацификацију остатка.

Питер Тил је "добар буљаш", није као остале педерчине, он је добар знаш. Он да је Норвежанин и рођен 60 година раније био био Квинслинг. Сваки покрет се најбоље гаси тако што се подели на 1% "нормалних" и 99% лоших, па тај 1% нормалних служи за пацификацију остатка.
mora da priznam da ovaj deo nisam baš razumeo

mora da priznam da ovaj deo nisam baš razumeo
Лик се дружи са републиканцима из САД, а и са осталим уживаоцима конзерватицног таласа. Данас више не може да се каже "гејеви су лоши", па уместо тога се каже "ми имамо доброг геја, овакве волимо, овакви су добри" и тиме понидаштаваш искуства и аргументе других јер опет "наш геј је добар".

Остатак цитираног је уопштење тог феномена. Token и house slave днс имају слично значење томе, зависно од колико је добростојећи тај "добар <група с којом се не слажемо>"

Vrh