Živ nisam da vidim kako će ovaj cirkus oko zatvaranja USAIDa da se odrazi na naše prosvetiteljske NVO.
Pare teoretski i dalje dolaze iz Britanije, našeg daleko najvećeg neprijatelja, i u modernim vremenima i istorijski, mogu da dođu iz Nemačke eventualno, ali to je sića u odnosu na Amerikance. A i pitanje je dokle će s obzirom na stanje ekonomija u Britaniji i Nemačkoj.
Možete samo zamisliti kakvo klanje će sada da nastupi među NGO za preostale fondove, a i u okviru NGO, za onim parama koje su stigle pre blokade USAIDa.
Onom Trampu treba spomenik dići samo za USAID... ne mora ništa drugo da radi. Ako nešto ne uprska u međuvremenu.
Ja ne znam da je neko uradio pozitivniju stvar za čovečanstvo od izuma penicilina.
A što se Ukrajine tiče, sve sam uvereniji da će Tramp da napravi neki dil o nuklearnom detantu sa Rusima, da to iskoristi da proglasi pobedu, i onda da se lepo izuzme iz ukrajinske katastrofe i baci je na nejaka pleća EU džukela.
И тако, практично све наше "теорије завере" се испоставише као документована истина. Ако ништа, барем нећемо морати више да се малтретирамо са евроатлантским фанатицима и наивним суграђанима чије становиште је управо избрисано.
Voleo bih da će nam ovo skinuti evroatlanske fanatike sa grbače, ali mislim da je tvoj optimizam preuranjen, da ne kažem neutemeljen.
Na žalost!
Celi taj tumor mora da se suzbije interno, uvođenjem američkog zakona o stranim agentima, oštrijom borbom protiv ataka na integritet zemlje, rasističkih ispada protiv srpskog naroda i crkve, čišćenjem univerziteta od profesora koji šire autošovinističku ideologiju, čišćenjem elite kroz izlaganje sudu javnosti svih njihovim prljavština, tipa glumci i nepotizam itd itd... sad izgleda nastupa pogodn vreme za to. Amerikanci su fokus prebacili na interne probleme, Evropa praktično više i ne postoji kao relevantan faktora za bilo šta... treba udariti oštro, jako, da se taj tumor suzbije jednom za sva vremena. Naravno, paralelno treba udariti i na našu duboku državu te Srbiju od države u vlasništvu tajkuna treba transformisati u državu koja u vlasništvu ima tajkune.