Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 28.335
Ja kao pripadnik naroda koji je mnogo puta u istoriji propatio zbog ambicija velikih sila, i kao neko ko je preživeo bombardovanje sopstvene suverene države od strane NATO, nikad neću moći da odobravam invaziju velike sile na druge suverene države (u ovom slučaju Ukrajine).
Oprostićeš mi što nemam mnogo razumevanja za imperijalističke ambicije Rusije i njihovu potrebu da imaju "tampon zonu", "zonu uticaja" i druge retoričke perverzije kojima se pravda osvajanje i uništavanje tuđe zemlje.
To bi bila pohvalna osećanja da u njima postoji više osećaja za realnost. Kako to da isto ne osećaš za sve one silne agresije iz USA? Ili, ako i o njima misliš isto, kako onda predlažeš da svi koji krše pravila za koja misliš da su važna plate istu cenu za njihovo kršenje? Da jedni ne budu nagrađeni za njihovo kršenje zato što ti zagovaraš pasivnost koja uvek pogoduje nasilnicima i jačima? Od jalove moralnosti nema koristi. Potrebna je i neka akcija. Rusija ju je preduzela. Ta akcija ne može uvek biti savršena i bez mana, ali je svejedno bolje postiči bar nešto nego ništa, pa makar onda mi lično izgubili lažni osećaj da smo do kraja principijelni. Ako drugi plaćaju životima zbog toga, to nije vredno lažne utehe.
Poslednja izmena: