Preveliki, pogotovu što Maska dotira Tramp.Ne znam koliki mislite da su budzeti za sletanje na Mars
Pa sada teško, jer vladaju plutokratija i idiokratija. Ali jedan od prvih koraka je da prestane da se daje medijski prostor degenericima koji kažu da klimatske promene ne postoje.Ali ne znam kako mislite da preusmerimo naucnike koji se bave ovim stvarima da reavaju druge probleme?
Sve ovo što se dešava me mnogo podseća na film Elisijum. Tačnije podseća na mnoga distopijska dela (Cyberpunk, Snowpearcer, Vrli Novi svet...) ali ovo sa opsesijom da odabrani idu u svemir dok svet tone u teško siromatvo, glad, bezakonje i pesimizam... baš mnogo liči na Elisijum. I zato sam strašno protiv toga. Zato, i zato što mislim da imamo 1000 prečih, ovozemaljskih problema, za koje već imamo rešenja, ali elite i moćnici me žele da im se posvete jer ih prosto - zabole.
Nebo nad Ljubljano pravkar. A kdo kaj ve kaj je to, se je sprožil vladni vesoljski program in bodo poleteli v...? pic.twitter.com/LIdYnQCR8l
— Jože Možina (@JozeMozina) March 24, 2025
Koliko vidim počelo je da se radi na naoružavanju i da se planiraju stotine milijardi dolara u te svrhe. Ne znam za projekat nove Medjunarodne stanice gde bi učestvovali Rusi, Ameri, Kinezi, Indusi, Evropljani, Japanci, . . A tek o takvoj stanici oko Meseca nema ni reči, ni projekta, ni načina finasiranja, . . ni volje.Sve to što si spomenuo je već počelo da se radi.
Da li shvataš da deo para dat na državne projekte uvek skrene.Nije ovde problem u svemisrskim istraživanjima, izbacivanjem satelita i sl.
Nego zašto forsirati odlatak na Mars i davati tolike pare?
Sjajna vest. Bolje je taj novac dati na druge stvari.