E ovako da se razumemo,
Prva stvar ovo nije nikakvo ismevanje, poenta posta jeste da svi vi koji ste se zaleteli za stanove uradili ste to prvenstveno iz razloga sto je cena daleko ispod proseka hteli to da priznate ili ne, a sad kada investitoru ide odlicno prodaja i naravno zeli to maksimalno da iskoristi(sto naravno ne smatram da je u redu sa njihove strane) u fazonu ste gde su zelene površine, pa cekaj sta ste ocekivali? to je bio logičan sled okolnosti i to je se znalo još dva meseca nakon početka gradnje P1 ali niste to istražili jer naravno od niske cene kvadrata niste dalje ni videli(pretpostavljam ovi pojedinci koji se oglasavaju).
Zatim pojedini pišu takve gluposti koje su culi verovatno negde, zelene površine ce biti ,ne u onoj meri kako je trebalo da bude ali ce mali deo biti sto u obliku parka sto u obliku drvoreda, i jos jednom napominjem to je se znalo još dva meseca nakon početka izgradnje P1, tako da ste imali vremena da odustanete od cele price i kupite nesto na Avali recimo.
Samo budite realni i nista drugo, i još jednom napominjem cilj nije bio ismevanje vec realna slika koju pojedini ne zele da prihvate.
Verujem da sam ja pojedinac koji piše gluposti o zelenim površinama, drvoredima i slično koji se zaleteo za stan jer je, eto, cena ispod proseka
, pa bih da iskomentarišem sa ovoliko pameti koje, nadam se, imam dovoljno, da me razumete....
Prvo, kupovina stana za bilo kog od nas ovde koji ne plivamo u milionima (jer onda verovatno ne bismo ni razmišljali o kupovini nekretnine ovde, hm?) I koji u razumnoj meri racionalno razmišljaju, verujem da nije bila ishitrena. Ali da ne pričam u ime svih...Ja sam lično prilično vremena vagao da li ili ne. Da li sam pogrešio ili ne, vreme će pokazati. Do tada ću da smatram da odluka, ako ne dobra, nije bila loša.
Meni je s neke strane bilo ružno čitati neke od prethodnih postova, zaista ne vidim nikakvu korist od napisanog.
To što kažete da se još nekoliko meseci pre gradnje P1 znalo da će projekat celog naselja biti kao na današnji dan, to zaista nisam ispratio, ali jesam veliko nezadovoljstvo i isčudjavanje kada se pojavio plan sa 3 nove zgrade iznad premijuma, natpise na bilbordu "a škola?" Itd. Ako se to znalo toliko ranije, nisam uspeo da to uočim na osnovu redovnog čitanja ovog foruma.
Iznenadilo me je što su uglavili dodatne zgrade i voleo bih da nije tako. Voleo bih da će na tom mestu zaista postojati ooogroman park gde ćemo voditi našu decu i upoznavati se. Ali očigledno tako nece biti, biće u najbolju ruku osrednji. A možda ga zaista uopšte neće ni biti, ko zna. Činjenica je da se plan promenio, dodatne zgrade se već grade i ne vidim kako bilo koji pojedinci onda kad se usele mogu to da promene. Osim jedne online peticije koju sam potpisao svojevremeno (još pre odluke da se "zaletim" za stan), nisam video
realizaciju nekih ozbiljnijih akcija da se ne desi ovo što se desilo. Pritom, zaista se izvinjavam ako je toga bilo, pričalo se dosta o organizovanju, pretpostavljam od ljudi koji već žive u naselju, jer nisam u mogućnosti da budem na lokaciji i da ispratim šta se je sve bilo, a nečega verovatno i ne mogu da se setim.
Ovo za Avalu ne znam sta bih rekao. Mislim da su u Beškoj pravili neke penthouse okružene zelenilom, moglo se i tu pretpostavljam, ko je želeo i za manje para nego ovde.
Da je super, nije. Da može i da je moglo bolje - jeste. Da li je loše? Ne smatram da toliko jeste uzevši u obzir koje opcije postoje. Da, gorko je to što je pričano jedno, a ispada nešto drugačije. Ali tu smo gde smo. Ako je realno da na nesto možemo da utičemo, hajde da utičemo u domenu te realnosti.
Molim navedite gde je bolja alternativa uzevši u obzir određene parametre i da cena (da, ta prokleta cena) nije 2500-5000 Eur/m2. Ako uopšte i ima. Sve novo što se gradi- BNV - beton i zgurano. West 65-beton i zgurano. KDistrikt- beton i zgurano itd...
Da ne dužim više, a moderator može slobodno da obrise ovaj roman ukoliko smatra da treba, upravo sam hteo da prihvatim realnost kada sam napisao šta sam vec napisao ranije.
Bez ikakve namere da vredjam ikog, sportski pozdrav