I nama su rekli za B2 lamelu useljaj septembar. A u predugovoru pise avgust. Ako tako bude to je i ok.Nama su rekli za P zgradu lamela B2 da je useljaj septembar
I nama su rekli za B2 lamelu useljaj septembar. A u predugovoru pise avgust. Ako tako bude to je i ok.Nama su rekli za P zgradu lamela B2 da je useljaj septembar
Stan ne mozete prodati bez upotrebne dozvole nekome na kredit. Mozete za kes iskljucivo.Moze li neko da mi objasni, jer se bas i ne razumem, posto zgrade nisu uknjizene i investitor ima rok oko 5 god, da li mi mozemo pre toga prodati stan kreditnom kupcu i prodati uopste? Ne? Budi me to sto sada moze da se kupi stan na kredit od investitora iskljucivo, podizvodjaca ne.
Može se prodati kreditnom kupcu, ako nije istekla aktuelna građevinska dozvola, odnosno ako se i dalje zgrada vodi da je u izgradnji.Stan ne mozete prodati bez upotrebne dozvole nekome na kredit. Mozete za kes iskljucivo.
Javni beležnici po službenoj dužnosti samo proveravaju da li je predmet ugovora (u ovom slučaju nepokretnost u izgradnji) predmet duple prodaje ili tako nešto. Oni vam saopstavaju ono što piše u zemljišnim knjigama vezano za tu nepokretnost i to je to, za sve ostalo se ograđuju. Naravno, duzni su da upozore na njihova ovlašćenja, ograde, vaša prava itd.Mene čudi da ove prethodno izgrađene zgrade A,B,C i D još nisu dobile upotrebnu dozvolu, a građevinska važi 5 godina od dana izdavanja, još malo i ističe rok ako nije već!
Kako javni beležnik upisuje kupoprodaju stana bez upotrebne dozvole, stana koji je u potpunosti za useljenje a komisija nije odradila ili jeste i našla je neki nedostatak koji traže da se otkloni i neće da daju pozitivan stav za odobrenje upotrebne dozvole. Kako to javni beležnici prometuju, treba neko od pravnika da pojasni to.....
Podeli svoje mišljenje možda pomogne svima nama da bolje razumemo sve te procese, dozvole, rokove.Sve pravnik do pravnika. I naravno netacno.
Slažem se, OK mislio sam da imate neke proverene informacije koje bi značile.Pametovati nije svrha jer ukoliko niste strucnjak onda osobu koja je gore postavila pitanje mozemo dovesti u ogroman problem. Svako moze procitati zakon i ako ne ume da ga protumaci onda je pravnik taj koji mu treba. To sto ja ili neko drugi nesto "zna" ne znaci da je tacno. Nikoga ne omalovazavam vec ukazujem da je pravi odgovor moguce dobiti kod pravnika. Ja to nisam a opcija " nisam majstor ali mogu da opravim" je neodgovorna i nedobronamerna
Радиш ли ти нешто,или само пратиш шта ко пиише по форумима?Видим актуелан си и јављш се по свим могћим пројектима у изградњи-Од земунских и вождових капија, скајлајна, градског превоза,београда на води,пауновог брега до санивила. Како можеш на све стране,да стигнеш,да те то све интересује и да дискутујеш.-Свака част.Kupovina stana u izgradnji je kupovina macke u dzaku a da neznate ni da je u dzaku macka. Pravnici mogu da vam osiguraju da je macka bar u dzaku. Ulazak u posed je bar nesto , jer dolazite u fizicki posed stvari. Pravno tek uknjizbom ste vlasnik . Do tog momenta vas moze stititi samo sud i vera da niste lose srece da ce nesto krenuti po zlu.To sto nema tehnickog prijema, upotrebne i uknjizbe u roku znaci da nesto nije u redu a Vi se niste zastitili bar malo. Jedina 100% zastita je kupovina uknjizenog stana ili bankarska menica. Ugovor, predugovor je mozda malo iznad 50% zastite. Ali sta je u zivotu 100% sigurno? Uradis ono sto moras i sto zavisi od tebe a na kraju sta bude. A resenje je prosto, ako te prevare dozivotni zatvor pa nek trosi pare koje vam oteo kopajuci krompir u zatvoru.
Bukvalno covek ide od foruma do foruma i prica sta bi ko treba da radi, kako se svi da nas z***** itd i naglasava kako eto on tu nije kupio stan jer je to sve prevara ali je kupio negde drugo gde nije.Радиш ли ти нешто,или само пратиш шта ко пиише по форумима?Видим актуелан си и јављш се по свим могћим пројектима у изградњи-Од земунских и вождових капија, скајлајна, градског превоза,београда на води,пауновог брега до санивила. Како можеш на све стране,да стигнеш,да те то све интересује и да дискутујеш.-Свака част.