To ne znam,ako ima neko da se javi ko je potpisao Predugovor za Premium 2 neka vam se javi. Ali mislim i da taj blok se projektno finansira. Cekajte da proverim na koga se vodi gradjevinska dozvola.Da li isto tako stoji i u Predugovoru za Premium 2?
Cini mi se da ste vi ovi Sunnyville 5 d.o.o. Ne navodi se nigde ime i prezime fizickog lica.Da li isto tako stoji i u Predugovoru za Premium 2?
Premium 2 se vodi na Sunnyville d.o.o 5To ne znam,ako ima neko da se javi ko je potpisao Predugovor za Premium 2 neka vam se javi. Ali mislim i da taj blok se projektno finansira. Cekajte da proverim na koga se vodi gradjevinska dozvola.
Zna li neko koliko kosta Arhitekta i ima neko preporuku ? Stan je od 46m2U mom ulazu nema nikog sem mene, neki od stanova su prodati ali ne useljavaju još uvek, možda imaju neke reklamacije.Stan ispod mene je sređivao arhitekta, lepo izgleda. U drugim zgradama isto malo ljudi stanuje.
Moooliim??? To je za P zgradu jel?Rezervaciju smo uradili prosle godine u aprilu, i tek su nas pre neki dan pozvali za predugovor. U predugovoru:
1. nigde se ne spominje pravno lice(Sunnyville), vec samo fizicko lice Nenad, sto automatski znaci nema povrat pdv
2. Pise da je rok gradnje 30.8.2022, a mogu bez objasnjenja da produze za 4 meseca, a nigde nije napisano sta ako se ne izgradi ni nakon ta 4 meseca
3. U clanovima gde se spominje spratnost objekta stavljena je samo crtica, hmm..gde je onda dozvola, da li je uopste dobijena... Tu je vec bila prica da je problem jer su dogradili jedan vise sprat u odnosu na plan
4. garancije su smesne, tipa na izolaciju krova samo 5 godina, na celu konstrukciju zgrade 10godina....
5. Cena se ne poklapa sa onom koju smo prihvatili prilikom rezervacije
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Jel zakon ne definise da u novogradnji zgrada mora da bude neki standard koji se mora ispunjavati a tu su pored Parkinga ,staze,hodnika itd i ostave ?@MisterX, mislim da ne postoji prostor za odlaganje u vidu bokseva ili podruma.
Ne znam da li mora, ali na kraju krajeva, ovo je Srbija, tako da se retko sta moraJel zakon ne definise da u novogradnji zgrada mora da bude neki standard koji se mora ispunjavati a tu su pored Parkinga ,staze,hodnika itd i ostave ?
Zna li neko ovu informaciju ,da li se ostava mora u sklopu isto projektovati ?
Ja sam nasao neke norme zakona ali nisam siguran da li to znaci da "mora da se ispuni " norma.
Evo link gde je nesto ko definisano:
Odluka o uslovima i tehničkim normativima za projektovanje stambenih zgrada i stanova
Odluka o uslovima i tehničkim normativima za projektovanje stambenih zgrada i stanova Sl.list Beograda br. 32/IV/83, 5/88 Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i tehnički normativi za projektovanje stambenih zgrada i stanova na teritoriji grada Beograda. Uslovi i tehnički normativi iz stavawww.overa.rs
Molim vas da ne slusate ove gluposti. Jasno pise i na zahtevu za izdavanje gradjevinske dozvole (koji je 21.02. Zvanicno odobren za P zgradu) da je investitor Sunnyville doo Beograd, firma je registrovana 2013. To i meni stoji na rezervaciji. Povrat pdva ce biti moguc naravno kao i za sve ostale stanareMoooliim??? To je za P zgradu jel?
Pa ovo je potpuni sok,jeste li sigurni za povrat pdv-a da ne moze ako se ne spominje privredno drustvo?Sta jos menja ta cinjenica ako se igovor potpisuje samo sa Nenadom a ne sa Sunnyvill-om?
I sta sad znace ta 4 meseca ni na nebu ni na zemlji,jel to kao nece da placaju penale za ta 4 meseca?Koke ce nas jos iznenadjenje sacekatirekli su nam da je sve identicno kao Premijum,ocekivala sam i papire kao premijim i sve ostalo.Ovo je jako zabrinjavajuce i razocaravajuce i razljucujuce
Da li dozvoljavaju da se udje na gradiliste bez agenata iz Sanivila? Neki ljudi su pisali da uvek samostalno obilaze svoje stanove bez prethodne najave agentima?
Aha, moja greska, sada sam razumeo na sta se misli konkretno. Mozda su bas te dve prostorije tu zbog te zakonske obaveze da mora nesto tako da se ima, kako bi se ispostovali standardi. U svakom slucaju, tih ostava na koje je komsija mislio, definitivno nemaNe verujem da je komsija mislio na ostave u sklopu stana vec na ostave u zgradi namenjene stanarima, a toga nema. Znam da postoje dve male prostorije na poslednjem spratu, koje su zapravo ostave ali ne za kupce stanova.
Da,mislio sam na neku ostavu gde mozes ostaviti stvari koje nemaju sta da traze u stanu kao npr. 1-2 Bicikla,zimske/letnje gume,Kofere itd i ono sto ti netrebe stalno (i pogotovu ne u stanu).Ne verujem da je komsija mislio na ostave u sklopu stana vec na ostave u zgradi namenjene stanarima, a toga nema. Znam da postoje dve male prostorije na poslednjem spratu, koje su zapravo ostave ali ne za kupce stanova.
Mislim da je to veliki propust od investitora ali i od kupaca da ostavu ne traze u sklopu stana.Da,mislio sam na neku ostavu gde mozes ostaviti stvari koje nemaju sta da traze u stanu kao npr. 1-2 Bicikla,zimske/letnje gume,Kofere itd i ono sto ti netrebe stalno (i pogotovu ne u stanu).
Premium 1 je imao 3 meseca grejs perioda za koje prodavac ne mora da pravda kašnjenje, a nakon toga - ništa. Tek se pregovorima kod usaglašavanja ugovora (ili možda predugovora) dolazi do penala. Možete insistirati na penalima odmah nakon kašnjenja, možete im dozvoliti ta 3-4 meseca, a možete i da uopšte ne tražite penale (ili da bilo šta od ovoga tražite a da vam ne odobre, nakon čega je jedino rešenje odustajanje od kupovine).I sta sad znace ta 4 meseca ni na nebu ni na zemlji,jel to kao nece da placaju penale za ta 4 meseca?Koke ce nas jos iznenadjenje sacekatirekli su nam da je sve identicno kao Premijum,ocekivala sam i papire kao premijim i sve ostalo.Ovo je jako zabrinjavajuce i razocaravajuce i razljucujuce