I meni ide rata kredita i kirija (previse za izneti). Poslacu u nastavku clan 11. Iz predugovora jer njega imam u wordu ali isto je i u ugovoru, pa ako neko ko je izboksovao naknadu moze da uporedi sa svojim ugovorom... Da li na osnovu navedenog imam pravo na penale?
Clan 11:
ПРОДАВАЦ преузима обавезу да предметна непокретност буде изграђена по систему „кључ у руке“, спремна за употребу и коришћење за становање најкасније до 30.06.2021.године.
Уговорне стране сагласно констатују да се рок одређен ставом 1. овог Члана може померити за највише четири месеца, без навођења разлога од стране Продавца или Купца.
Уговорне стране сагласно констатују да ће се у случају појаве објективних околности – више силе под којима се подразумевају природни догађаји (временске неприлике: непредвиђене падавине, изузетно високе температуре и др.), ванредне ситуације, извођење радова на изради приступних саобраћајница од стране Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, околности везане за рад државних органа, за време којих околности не буде могуће изводити радове на објекту и непокретностима које су предмет овог Предуговора, рок одређен ставовима 1. и 2. овог члана, аутоматски ће бити продужен за време трајања наведених околности, а све до њиховог окончања.
Сагласно наведеном, ПРОДАВАЦ може предати у државину КУПЦУ изграђен стан одмах након изградње у уговореном року за изградњу под условом да му КУПАЦ исплати целокупно уговорени износ купопродајне цене, па се стога само из разлога исплате купопродајне цене рок за предају стана у државину КУПЦУ може продужити, јер се уговара да КУПАЦ пре усељења у предметни стан исплати ПРОДАВЦУ целокупно уговорени износ купопродајне цене, када ће Уговорне стране приступити и закључењу главног Уговора.
Приликом примопредаје непокретности из члана 1.овог Предуговора биће сачињен и потписан од обе уговорне стране Записник о примопредаји.
Hvala unapred na odgovoru