Verovatno sam dosadan.
Sta je ostalo jos da se zavrsi u te cetiri zgrade pa da dobiju upotrebnu dozvolu?
Vidim da mnogima nije jasna procedura, pa da probam da pojasnim. Da bi kupci/stanari uknjižili svoje stanove, neophodno je da zgrada dobije upotrebnu dozvolu. Da bi se dobila upotrebna dozvola, potrebno je da zgrada prođe tehnički prijem. Da bi zgrada prošla tehnički prijem, apsolutno svi radovi moraju da budu završeni i sve da bude u funkciji.
Zgrade A, B, C i D od Sunnyville-a su građene na istoj parceli 2199/3 i za njih je dobijena zajednička građevinska dozvola, odnosno ne posmatraju se kao odvojene, već kao 4 faze jedne celine. Tek kada ta celina u potpunosti bude završena, može se za sve četiri zgrade pokrenuti postupak za prolazak tehničkog prijema, a onda i sve ostalo zaključno sa uknjižbom stanova na kupce.
Iz tog razloga, recimo D zgrada koja je već odavno, prva završena nije dobila upotrebu dozvolu, jer koliko znam, nije ni podnošen zahtev za tehnički prijem. Dakle, kada se sve završi u sve 4 zgrade, odnosno sve što je predviđeno na parceli 2199/3, može se pokrenuti dalja procedura.
Ono što je mogao biti problem, jeste to što je isticala stara građevinska dozvola, međutim ona je produžena pre mesec dana, tako da se preostali radovi mogu dovršiti po propisu.
Ovo su preostali potrebni radovi koji se moraju dovršiti (koje sam ja zapazio, možda postoji još nešto):
- sređivanje garaža u A zgradi (to je najverovatnije najveći posao koji je preostao, a koji se poslednjih mesec dana intezivno radi, što je za pohvalu, jer je dugo vremena zvrjalo bez pomaka).
- zaštitni zidić oko parking mesta duž A zgrade, po ivici parcele, je odrađen pre oko mesec dana. Ostalo je da se ponovno asfaltiraju dve rupe između A i B zgrade, k8ćoje su otkopavane, zbog pucanja cevi.
- postavljanje rampe na ulaz u kompleks.
- postavljanje PP aparata i vatrogasnih creva po spratovima (u A zgradi nema, ne znam da li je postavljeno u ostalim).
Pored navedenog, verovatno postoje još neki sitniji radovi koje ja nisam zapazio (liftovi su u funkciji od decembra ja mislim).