@AustinRae hvala na informacijama koje sve nas interesuju!
Ono što sam ja danas saznao od Investitora je sledeće:
Tehnicki prijem za ulicu Nova 7 je prosao i zakljucak je pozitivan (imam na mejlu izvestaj). Ono sto sledi je da Direkcija preda zahtev za upotrebnu dozvolu, na sta Sunnyville nema uticaj, i kada se dobije upotrebna dozvola onda Sunnyvile knjizi stanove, zgrade sta god i mi isto onda knjizimo.
Dakle sad direkciju da pritiskamo
@AustinRae odgovori na tvoja pitanja:
1. Brisovnicu sam dobio ubrzo nakon isplate stana, ne znam tacan period ali recimo da je bilo u tih 30 dana iz ugovora. Brisanje moras sam da uradis tako sto predas brisovnicu u katastar i platis 3800 dinara sto sam ja saznao godinu dana nakon sto sam dobio brisovnicu i upravo sam to uradio pre dve tri nedelje. Valjda je sad to to.
2. Ne znam sta je konacni racun, ali fiskalni racun sam dobio tek nakon primopredaje. Nesto sto lici na racun ( mozda je to konacni) sam dobio kad sam prikupljao dokumenta za povrat PDV-a, to je bilo par meseci od uplate ali daleko pre primopredaje.
3. Porez na imovinu se prijavljuje nakon primopredaje stana. Zapisnik sa primopredaje nosis kao potreban dokument.
4. Prijavu na infostan i struju mi je uradio Sunnyville jos pre useljenja, cak i bez mog zahteva, platili su sve racune do primopredaje, i sad je sve super.
5. Redosled kojim sam ja isao je: Povrat PDV-a koji mozes da radis cim isplatis celu sumu. Prijava na adresu cim adresa postoji (ne znam da li adresa postoji ca C zgradu). A porez na imovinu kao sto sam napisao tek po primopredaji stana.
6. Kuhinju mi je kacila Ikea i rekli su da nisu odavno videli bolji zid (sto je neuobicajeno, majstori uglavnom pljuju sve druge majstore, tj. njihov rad). Cak nisu ni koristili neke specijalne nosace za raspodelu sile, koje sam neznajuci kupio. Ja sam se isto brinuo zbog simprolita, ali izgleda je sve to ok. Kacio sam i tv, i slike i ormare, ok je sve.
7. Oko zgrade C se sad stavlja ivicnjak i valjda ce uskoro da asfaltiraju. Ponegde se vidi da je stavljen parket u stan i tako..
Pozdrav